logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PROTEINS
Liczba odnalezionych rekordów: 11



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/11
Rok: 2017
Autorzy: Bożena Grześ, Edward Pospiech, Beata Mikołajczak, Andrzej Łyczyński, Maria Koćwin-Podsiadła, Elżbieta Krzęcio-Nieczyporuk
Tytuł: The relationship between protein changes in porcine longissimus muscle at different courses of meat tenderisation.
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2017, vol. 243, iss. 11, s. 2025-2034, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 lutego 2019].
Angielskie słowa kluczowe: pork ; proteins ; tenderness ; electrophoresis ; pork quality indicators
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.919
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/11
Rok: 2017
Autorzy: Marzanna Hęś
Tytuł: Protein-lipid interactions in different meat systems in the presence of natural antioxidants - a review
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2017, vol. 67, no. 1, s. 5-17, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 stycznia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: meat ; proteins ; lipid oxidation products ; interactions ; plant extracts ; nutritional value ; essential amino acids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.697
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/11
Rok: 2016
Autorzy: Agnieszka Anna Pilarska, Jolanta Gawałek
Tytuł: Hydrokoloidy - substancje stabilizujące żywność. Cz. 2, Charakterystyka wybranych biopolimerów i zarys problemów badawczych
Źródło: Przem. Spoż. - 2016, t. 70, 4, s. 37-41, bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: polisacharydy ; białka ; stabilizatory ; struktura ; właściwości ; synergizm ; nanotechnologia
Angielskie słowa kluczowe: polysaccharides ; proteins ; stabilizers ; structure ; properties ; synergism ; nanotechnology
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/11
Rok: 2015
Autorzy: Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Bożena Grześ, Edward Pospiech
Tytuł: The influence of cooling process on protein changes of centrifugal drip during storage of meat
W: Trends in meat and meat products manufacturing : 4th International Conference, Kraków, 11-12 June 2015 / Ed. Joanna Tkaczewska, Piotr Kulawik, Władysław Migdał, Maria Walczycka, Ewelina Węsierska, Marzena Zając.
Adres wydawniczy: Kraków : Polish Society of Food Technologists Małopolska Branch, 2015
Szczegóły: s. 38
ISBN: 978-83-930769-4-9
Angielskie słowa kluczowe: pig carcasses ; cooling process ; centrifugal drip ; proteins ; GAPDH
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/11
Rok: 2013
Autorzy: Maciej Kuligowski, Małgorzata Gumienna, Jacek Nowak, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: The use of electrophoretic technics in the estimation of proteins changes as the fermentation process intensity marker
Tytuł równoległy: Zastosowanie technik elektroforetycznych do oceny zmian białek jako wskaźnika intensywności procesów fermentacyjnych
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 170-171
Polskie słowa kluczowe: nasiona strączkowe ; fermentacja ; elektroforeza ; białka
Angielskie słowa kluczowe: leguminous seeds ; fermentation ; electrophoresis ; proteins
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
6/11
Rok: 2008
Autorzy: Krzysztof Dziedzic, Danuta Górecka, Agnieszka Drożdżyńska, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Wpływ procesu otrzymywania kaszy gryczanej prażonej na zawartość wybranych składników odżywczych
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2008, R. 15, nr 5 (60), s. 63-70, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 czerwca 2019].
Polskie słowa kluczowe: ziarniaki gryki ; kasza gryczana ; procesy technologiczne ; białka ; tłuszcze ; sacharydy ; kwasy uronowe
Angielskie słowa kluczowe: buckwheat grains ; buckwheat groats ; technological process ; proteins ; lipids ; saccharides ; uronic acids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/11
Rok: 2007
Autorzy: Edward Pospiech, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Andrzej Łyczyński
Tytuł: Proteins of meat as a potential indicator of its quality - a review
Tytuł równoległy: Białka mięsa jako potencjalny wskaźnik jego jakości - artykuł przeglądowy
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2007, vol. 57, no. 1, s. 11-16, bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 sierpnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: proteins ; markers ; meat quality ; tenderness ; water holding capacity ; colour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/11
Rok: 2006
Autorzy: Ewa Iwańska, Edward Pospiech, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak
Tytuł: Analiza przemian białek wycieku wirówkowego mięsa wieprzowego o zróżnicowanej kruchości za pomocą elektroforezy dwukierunkowej
Źródło: Rocz. Inst. Przem. Mięs. Tłuszcz. - 2009, t. 47, 2, s. 42-56, il., bibliogr.
p-ISSN: 0138-080X
Polskie słowa kluczowe: mięso wieprzowe ; kruchość mięsa ; białka ; elektroforeza 2D
Angielskie słowa kluczowe: porcine meat ; tenderness ; proteins ; two-dimensional electrophoresis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
9/11
Rok: 2005
Autorzy: Beata Mikołajczak, Edward Pospiech, Marion Lewis-Greaser, Ewa Iwańska, Bożena Grześ, Andrzej Łyczyński
Tytuł: Low molecular weight proteins from centrifugal drip as marker of meat tenderness
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2005, no. 2, s. 127-130, il., bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: Quality and meat present situation and perspectives in its improvement
Angielskie słowa kluczowe: meat quality ; proteins ; troponin T ; SDS-PAGE
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
10/11
Rok: 2005
Autorzy: Beata Mikołajczak, Edward Pospiech, Marion Lewis-Greaser, Bożena Grześ, Ewa Iwańska, Andrzej Łyczyński
Tytuł: Two-dimensional electrophoresis of protein from centrifugal drip of pork meat of various quality
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2005, no. 2, s. 123-126, il., bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: Quality and meat present situation and perspectives in its improvement
Angielskie słowa kluczowe: meat quality ; proteins ; two-dimensional electrophoresis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
11/11
Rok: 2003
Autorzy: Edward Pospiech, Bożena Grześ, Andrzej Łyczyński, Karol Borzuta, Milena Szalata, Beata Mikołajczak
Tytuł: Muscle proteins and their changes in the process of meat tenderization
Tytuł równoległy: Białka mięśniowe i ich zmiany w procesie kruszenia mięsa
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2003, vol. 21, suppl. 1, s. 133-151, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Artykuł przedstawiony na konferencji: Effect of genetic and non-genetic factors on carcass and meat quality of pigs, 24-25 April 2003, Siedlce, Poland.
Angielskie słowa kluczowe: meat tenderness ; proteins ; tenderization
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP