logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PROTEIN HYDROLYSATES
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/10
Rok: 2009
Autorzy: Agnieszka Bilska, Magdalena Rudzińska, Ryszard Kowalski, Krystyna Krysztofiak
Tytuł: The effect of soy hydrolysates on changes in cholesterol content and its oxidation products in fine - ground model sausages
Tytuł równoległy: Wpływ hydrolizatów sojowych na zmiany zawartości cholesterolu i produktów jego utleniania w kiełbasie modelowej typu parówkowa
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2009, 8 (3), s. 15-22, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 grudnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: hydrolizaty białkowe ; cholesterol ; produkty utleniania cholesterolu ; oksysterole ; liczba nadtlenkowa
Angielskie słowa kluczowe: protein hydrolysates ; cholesterol ; cholesterol oxidation products ; oxisterols ; peroxide value
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/10
Rok: 2008
Autorzy: J. Korczak, D. Kmiecik, A. Gramza-Michałowska, M. Hęś, A. Golińska, M. Nogala-Kałucka, J. Kobus, E. Flaczyk
Tytuł: Stabilization of rapeseed oil and its components by natural antioxidants
W: Advances in analysis and technology of rapeseed oil : Monograph / Ed.in-Chief Edward Szłyk.
Adres wydawniczy: Toruń : Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, 2008
Szczegóły: s. 71-93, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-231-2294-4
Polskie słowa kluczowe: olej rzepakowy ; stabilizacja ; przeciwutleniacze naturalne
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed oil ; rosemary ; sage ; tea ; Ginkgo extracts ; protein hydrolysates
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/10
Rok: 2007
Autorzy: Magdalena Rudzińska, Ewa Flaczyk, Ryszard Amarowicz, Erwin Wąsowicz, Józef Korczak
Tytuł: Antioxidative effect of crackling hydrolysates during frozen storage of cooked meatballs
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2007, vol. 224, iss. 3, s. 293-299, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-2377
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line w ramach konsorcjum wydawnictwa Springer
Polskie słowa kluczowe: lipidy ; cholesterol ; utlenianie ; przeciwutleniacze ; hydrolizaty białkowe
Angielskie słowa kluczowe: lipid oxidation ; cholesterol oxidation ; antioxidants ; protein hydrolysates
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.159
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/10
Rok: 2007
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Józef Korczak, Marzanna Hęś, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: The effect of time of acid hydrolysis on the modification of antioxidant properties of rapeseed protein hydrolysates
Tytuł równoległy: Wpływ czasu hydrolizy na kształtowanie się właściwości przeciwutleniających hydrolizatów białkowych śruty rzepakowej
Źródło: Pol. J. Nat. Sci. - 2007, suppl. 4, s. 49-54, bibliogr.
p-ISSN: 1731-3147
Polskie słowa kluczowe: śruta rzepakowa ; hydroliza kwasowa ; hydrolizaty białkowe ; właściwości przeciwutleniające
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed meal ; acid hydrolysis ; protein hydrolysates ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/10
Rok: 2006
Autorzy: Ewa Flaczyk, Magdalena Rudzińska, Erwin Wąsowicz, Józef Korczak, Ryszard Amarowicz
Tytuł: Effect of cracklings hydrolysates on oxidative stability of pork meatballs fat
Źródło: Food Res. Int. - 2006, vol. 39, iss. 8, s. 924-931, il., bibliogr.
p-ISSN: 0963-9969
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line w ramach konsorcjum wydawnictwa Elsevier
Polskie słowa kluczowe: stabilność oksydacyjna ; tłuszcz ; mięso ; hydrolizaty białkowe ; produkty utleniania cholesterolu
Angielskie słowa kluczowe: oxidative stability ; fat ; meat ; protein hydrolysates ; cholesterol oxidation products
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.652
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/10
Rok: 2006
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Józef Korczak, Wojciech Białas, Marzanna Hęś, Anna Gramza
Tytuł: Ocena właściwości przeciwutleniających hydrolizatów białkowych śruty rzepakowej w wybranych testach
Źródło: Rośl. Oleiste. - 2006, t. 27, z. 1, s. 107-117, il., bibliogr.
p-ISSN: 1233-8273
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: śruta rzepakowa ; hydroliza kwasowa ; hydrolizaty białkowe ; właściwości przeciwutleniające ; Rancimat ; Oxidograph
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed meal ; acid hydrolysis ; protein hydrolysates ; antioxidant activity ; Rancimat ; Oxidograph
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/10
Rok: 2006
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Józef Korczak, Wojciech Białas, Marzanna Hęś, Anna Gramza
Tytuł: Ocena właściwości przeciwutleniających hydrolizatów białkowych śruty rzepakowej w wybranych testach modelowych
W: Rośliny oleiste : XXVIII Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13.06.2006, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 2006
Szczegóły: s. 102-103
Polskie słowa kluczowe: śruta rzepakowa ; hydrolizaty białkowe ; właściwości przeciwutleniające ; testy przyspieszone
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed meal ; protein hydrolysates ; antioxidant activity ; accelerated method
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
8/10
Rok: 2005
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Józef Korczak, Anna Gliszczyńska-Świgło, Katarzyna Czaczyk, Dominik Kmiecik
Tytuł: Koncentraty białkowe śruty rzepakowej jako surowiec do produkcji hydrolizatów białkowych
Źródło: Rośl. Oleiste. - 2005, t. 26, z. 1, s. 249-259, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1233-8273 e-ISSN: 2084-5057
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 czerwca 2018], badania finansowane przez KBN, projekt nr 0756/P06/2003/25.
Polskie słowa kluczowe: koncentraty białkowe ; śruta rzepakowa ; żywienie człowieka ; hydroliza kwasowa ; skład chemiczny hydrolizatów ; smak hydrolizatów
Angielskie słowa kluczowe: protein concentrates ; rapeseed meal ; human nutrition ; acid hydrolysis ; protein hydrolysates ; chemical composition of hydrolysates ; taste evaluation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/10
Rok: 2005
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Józef Korczak, Wojciech Białas, Marzanna Hęś, Anna Gramza
Tytuł: Właściwości przeciwutleniające hydrolizatów białkowych śruty rzepakowej otrzymanych w różnych warunkach hydrolizy
Źródło: Rośl. Oleiste. - 2005, t. 26, z. 1, s. 221-234, il., bibliogr.
p-ISSN: 1233-8273
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: hydrolizaty białkowe ; śruta rzepakowa ; hydroliza kwasowa ; warunki hydrolizy kwasowej ; aktywność przeciwutleniająca hydrolizatów
Angielskie słowa kluczowe: protein hydrolysates ; rapeseed meal ; acid hydrolysis ; conditions of acid hydrolysis ; antioxidant activity of hydrolysates
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/10
Rok: 2002
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Józef Korczak, Dominik Kmiecik, Katarzyna Czaczyk, Marzanna Hęś
Tytuł: Śruta rzepakowa jako surowiec do produkcji hydrolizatów białkowych
Źródło: Rośl. Oleiste. - 2002, t. 23, z. 2, s. 481-494, bibliogr.
p-ISSN: 1233-8273 e-ISSN: 2084-5057
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 czerwca 2018].
Polskie słowa kluczowe: śruta rzepakowa ; hydroliza kwasowa ; hydrolizaty białkowe ; skład chemiczny hydrolizatów ; smakowitość hydrolizatów
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed meal ; acid hydrolysis ; protein hydrolysates ; chemical composition of hydrolysate ; taste evaluation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP