logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PROTEIN DIGESTIBILITY
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2019
Autorzy: Jaroslaw Czubinski, Katarzyna Wroblewska, Mariusz Czyzniejewski, Paweł Górnaś, Piotr Kachlicki, Aleksander Siger
Tytuł: Bioaccessibility of defatted lupin seed phenolic compounds in a standardized static in vitro digestion system
Źródło: Food Res. Int. - 2019, vol. 116, February 2019, s. 1126-1134, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0963-9969
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line [Dostęp: 31 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: lupin seeds ; phenolic compounds ; flavonoids ; in vitro digestion ; bioaccessibility ; mass spectrometry ; protein digestibility
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.520
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/6
Rok: 2017
Autorzy: Anita Zaworska, Andrzej Frankiewicz, Małgorzata Kasprowicz-Potocka
Tytuł: The influence of narrow-leafed lupin seed fermentation on their chemical composition and ileal digestibility and microbiota in growing pigs
Źródło: Arch. Anim. Nutr. - 2017, vol. 71, no. 4, s. 285-296, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1745-039X e-ISSN: 1477-2817
Polskie słowa kluczowe: fermentacja ; łubin wąskolistny ; trzoda chlewna ; żywienie zwierząt
Angielskie słowa kluczowe: bacterial count ; fermentation ; Lupinus angustifolius ; pigs ; protein digestibility ; nutritive value
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.887
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/6
Rok: 2013
Autorzy: W. Szczurek, B. Szymczyk, A. Arczewska-Włosek, D. Józefiak, M. N. Alloui
Tytuł: The effects of dietary whey protein concentrate level on performance, selected intestinal tract and blood parameters, and thiobarbituric acid reactive substances in the liver and breast meat of broiler chickens
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2013, vol. 22, no. 4, s. 342-353, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 maja 2014].
Angielskie słowa kluczowe: broilers ; whey protein concentrate ; feeding ; performance ; blood ; TBARS ; intestinal pH ; protein digestibility
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.591
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/6
Rok: 2012
Autorzy: Marzanna Hęś, Katarzyna Waszkowiak, Krystyna Szymandera-Buszka
Tytuł: The effect of iodine salts on lipid oxidation and changes in nutritive value of protein in stored processed meats
Źródło: Meat Sci. - 2012, vol. 92, iss. 2, s. 139-143, il., bibliogr.
p-ISSN: 0309-1740
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: mięso ; sole jodu ; utlenianie lipidów ; lizyna ; metionina ; strawność białka
Angielskie słowa kluczowe: meat ; iodine salts ; lipid oxidation ; lysine ; methionine ; protein digestibility
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.754
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/6
Rok: 2007
Autorzy: Marzanna Hęś, Józef Korczak, Anna Gramza
Tytuł: Changes of lipid oxidation degress and their influence on protein nutritive value of frozen meat products
Tytuł równoległy: Zmiany stopnia utlenienia lipidów i ich wpływ na wartość odżywczą białka mrożonych produktów mięsnych
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2007, vol. 57, no. 3, s. 323-328, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 sierpnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: meat ; lipid peroxidation ; antioxidants ; nutritive value ; lysine ; methionine ; protein digestibility
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/6
Rok: 2004
Autorzy: Józef Korczak, Marzanna Hęś, Anna Gramza, Anna Jędrusek-Golińska
Tytuł: Influence of fat oxidation on the stability of lysine and protein digestibility in frozen meat products
Źródło: Electron. J. Pol. Agric. Univ. [Dokument elektroniczny]. - 2004, vol. 7, iss. 1, art. 2, il., bibliogr.
http://www.ejpau.media.pl/volume7/issue1/food/art-02.html
e-ISSN: 1505-0297
Uwagi: Topic: Food Science and Technology.
Angielskie słowa kluczowe: meat ; fat oxidation ; antioxidants ; nutritive value ; lysine ; protein digestibility
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP