logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PROTEIN CONTENT
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2019
Autorzy: Jan Bocianowski, Janetta Niemann, Kamila Nowosad
Tytuł: Genotype-by-environment interaction for seed quality traits in interspecific cross-derived Brassica lines using additive main effects and multiplicative interaction model
Źródło: Euphytica. - 2019, vol. 215, iss. 1, art. 7, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0014-2336 e-ISSN: 1573-5060
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: acid detergent fiber ; adaptability ; AMMI ; biplot ; Brassica lines ; total glucosinolates content ; oil content ; neutral detergent fiber ; protein content ; stability
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.527
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/6
Rok: 2016
Autorzy: J. A. Budny, J. Fornal, W. Obuchowski
Tytuł: Analysis of correlations between contents of protein fractions in wheat endosperm models and their mechanical resistance
Źródło: J. Cereal Sci. - 2016, vol. 71, s. 10-18, il., bibliogr.
p-ISSN: 0733-5210
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 lipca 2016].
Polskie słowa kluczowe: pszenica ; twardość ; zawartość białka ; modele laboratoryjne
Angielskie słowa kluczowe: wheat ; hardness ; protein content ; laboratory models
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.223
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/6
Rok: 2016
Autorzy: Katarzyna Panasiewicz, Wiesław Koziara, Hanna Sulewska, Jerzy Szukała, Agnieszka Faligowska, Grażyna Szymańska, Karolina Ratajczak, Jagoda Strzelińska, Rafał Sobieszczański
Tytuł: Produkcyjność wybranych gatunków roślin bobowatych w warunkach uprawy uproszczonej w obrębie pola produkcyjnego
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2016, t. 10, z. 1, art. 6, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_10_6.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Rolnictwo.
Polskie słowa kluczowe: plon nasion ; plon białka ; zawartość białka ; bobowate
Angielskie słowa kluczowe: seed yield ; protein yield ; protein content ; fabaceae
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/6
Rok: 2014
Autorzy: Przemysław Barłóg, Alicja Niewiadomska, Katarzyna Ambroży-Deręgowska
Tytuł: Effect of sulphur fertilisation on seed yield and yield components of broad bean on the background of different levels of potassium content in soil
Tytuł równoległy: Wpływ nawożenia siarką na plonowanie bobu na tle zróżnicowanych poziomów zawartości potasu w glebie
Źródło: Fragm. Agron. - 2014, R. 31, nr 2, s. 7-17, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4088
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: nawożenie potasem ; siarka elementarna ; resztki pożniwne ; zawartość białka
Angielskie słowa kluczowe: potassium fertilisation ; elementary sulphur ; crop residues ; protein content
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/6
Rok: 2012
Autorzy: Bolesław Salmanowicz, Tadeusz Adamski, Maria Surma, Zygmunt Kaczmarek, Karolina Krystkowiak, Aneta Kuczyńska, Zofia Banaszak, Bogusława Ługowska, Małgorzata Majcher, Wiktor Obuchowski
Tytuł: The relationship between grain hardness, dough mixing parameters and bread-making quality in winter wheat
Źródło: Int. J. Mol. Sci. - 2012, vol. 13, iss. 4, s. 4186-4201, il., bibliogr.
p-ISSN: 1661-6596 e-ISSN: 1422-0067
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 września 2014].
Polskie słowa kluczowe: pszenica ; twardość ziarna ; zawartość białka
Angielskie słowa kluczowe: wheat ; kernel hardness ; protein content
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.464
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/6
Rok: 2012
Autorzy: Maria Surma, Tadeusz Adamski, Zofia Banaszak, Zygmunt Kaczmarek, Anetta Kuczyńska, Małgorzata Majcher, Bogusława Ługowska, Wiktor Obuchowski, Bolesław Salmanowicz, Karolina Krystkowiak
Tytuł: Effect of genotype, environment and their interaction on quality parameters of wheat breeding lines of diverse grain hardness
Źródło: Plant Prod. Sci. - 2012, vol. 15, no. 3, s. 192-203, bibliogr.
p-ISSN: 1343-943X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 września 2014].
Polskie słowa kluczowe: pszenica ; genotyp ; środowisko
Angielskie słowa kluczowe: bread what ; genotype-by-environment interaction ; Near Infrared Transmittance Technique ; protein content ; starch content ; wet gluten ; Zeleny test
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.802
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP