logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PROTEIN COMPOSITION
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2019
Autorzy: Przemysław Łukasz Kowalczewski, Anna Olejnik, Wojciech Białas, Iga Rybicka, Magdalena Zielińska-Dawidziak, Aleksander Siger, Piotr Kubiak, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: The nutritional value and biological activity of concentrated protein fraction of potato juice
Źródło: Nutrients. - 2019, vol. 11, 7, art. no. 1523, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2072-6643
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 lipca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: potato juice ; cancer cells ; cytotoxicity ; antioxidant activity ; protein nutritional value ; chemical score ; protein composition
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.171
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2018
Autorzy: Aneta Tomczak, Magdalena Zielińska-Dawidziak, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Eleonora Lampart-Szczapa
Tytuł: Blue lupine seeds protein content and amino acids composition
Źródło: Plant Soil Environ. - 2018, vol. 64, no. 4, s. 147-155, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1214-1178 e-ISSN: 1805-9368
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: legume seeds ; protein nutritional value ; chemical score ; protein composition ; weather conditions
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.337
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/3
Rok: 1999
Autorzy: Halina Gniazdowska-Skoczek, Alicja Kapała
Tytuł: Protein composition of barley seeds and evaluation of their germination energy and seedling vigour under control and water stress conditions
Tytuł równoległy: Skład białek nasion wybranych genotypów jęczmienia oraz ocena ich energii kiełkowania i wigoru siewek w kontroli i w warunkach stresu wodnego
Źródło: Acta Soc. Bot. Pol. - 1999, vol. 68, no. 1, s. 25-31, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0001-6977
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 października 2018].
Polskie słowa kluczowe: jęczmień ; stres wodny ; kiełkowanie ; skład białek ; nasiona ; wigor siewek
Angielskie słowa kluczowe: barley ; germination ; protein composition ; water stress ; seedling vigour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.233
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP