logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PROPIONIC ACID
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2016
Autorzy: Wioleta Adamczak, Mariusz Adamski, Karol Durczak, Ewa Osuch, Andrzej Osuch
Tytuł: Spektrometryczne modele kalibracyjne do oceny zawartości kwasu propionowego w fermentującym substracie
W: Aktualne problemy inżynierii biosystemów / Pod red. Mariana Lipińskiego i Jacka Przybyła.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2016
Szczegóły: s. 272-278, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-827-8
Liczba arkuszy: 0,532
Polskie słowa kluczowe: lotne kwasy tłuszczowe ; detekcja NIR ; kwas propionowy ; fermentacja ; biogaz ; modele kalibracyjne
Angielskie słowa kluczowe: volatile fatty acids ; NIR detection ; propionic acid ; fermentation ; biogas ; calibration models
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
2/6
Rok: 2016
Autorzy: Joanna Pawlicka-Kaczorowska, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Klasyczne bakterie propionowe - taksonomia, warunki hodowlane oraz zastosowanie
Źródło: Postępy Mikrobiol. - 2016, t. 55, z. 4, s. 367-380, il., bibliogr.
p-ISSN: 0079-4252
Polskie słowa kluczowe: kwas propionowy ; Propionibacterium ; trehaloza ; właściwości probiotyczne ; witaminy z grupy H
Angielskie słowa kluczowe: propionic acid ; Propionibacterium ; trehalose ; probiotic properties ; B group vitamins
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.311
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
3/6
Rok: 2015
Autorzy: Joanna Pawlicka, Agnieszka Drożdżyńska, Alicja Kośmider, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Wpływ buforu fosforanowego na produkcję biomasy, kwasu propionowego i trehalozy przez Propionibacterium freudenreichii ssp. shermanii
Źródło: Episteme. - 2015, nr 26, 3, s. 85-93, il., bibliogr.
p-ISSN: 1895-4421
Polskie słowa kluczowe: Propionibacterium ; biomasa ; kwas propionowy ; trehaloza
Angielskie słowa kluczowe: Propionibacterium ; biomass ; propionic acid ; trehalose
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2010
Autorzy: Magdalena Broda, Katarzyna Leja, Katarzyna Czaczyk, Włodzimierz Grajek
Tytuł: The new methods of corn disinfection used in bioethanol production
Źródło: J. Biobased Mater. Bioenergy. - 2010, vol. 4, no. 4, s. 430-435, il., bibliogr.
p-ISSN: 1556-6560 e-ISSN: 1556-6579
Polskie słowa kluczowe: amoniak ; dezynfekcja
Angielskie słowa kluczowe: ammonia ; disinfection ; ethanol fermentation ; microbial contamination ; propionic acid
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.360
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2010
Autorzy: Alicja Kośmider, Agnieszka Drożdżyńska, Kalina Blaszka, Katarzyna Leja, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Propionic acid production by Propionibacterium freudenreichii ssp. shermanii using crude glycerol and whey lactose industrial wastes
Źródło: Pol. J. Environ. Stud. - 2010, vol. 19, no. 6, s. 1249-1253, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-1485
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: glicerol ; kwas propionowy
Angielskie słowa kluczowe: batch fermentation ; propionic acid ; glycerol ; whey lactose
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.543
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/6
Rok: 2006
Autorzy: Halina Staniek, Zbigniew Krejpcio, Henryk Szymusiak, Ryszard Zieliński
Tytuł: Ocena bezpieczeństwa suplementacji kompleksem chromu(III) z kwasem propionowym
Źródło: Towarozn. Probl. Jakości. - 2006, 4 (9), s. 67-74, bibliogr.
p-ISSN: 1733-747X
Polskie słowa kluczowe: żywność ; suplementacja żywności ; chrom ; kwas propionowy ; metabolizm człowieka ; zapotrzebowanie na składniki mineralne ; dieta ; bezpieczeństwo żywności
Angielskie słowa kluczowe: food safety ; chromium ; propionic acid ; supplementation ; animal model
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP