logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PRODUCTS
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2015
Autorzy: Agnieszka Waśkiewicz, Piotr Goliński
Tytuł: Mycotoxins in cereals and cereal products: occurrence, toxicity and prevention
W: Mycotoxins: Occurrence, Toxicity and Management Strategies / Ed. Cesar Rios.
Adres wydawniczy: New York : Nova Science Publishers, 2015
Seria: Microbiology Research Advances
Szczegóły: s. 97-113, il., bibliogr.
ISBN: 978-1-63483-544-2. - ISBN 978-1-63483-581-7 (ebook)
Angielskie słowa kluczowe: Fusarium ; Aspergillus ; Penicillium ; mycotoxins ; pathogens ; fumonisins ; zearalenone ; deoxynivalenol ; ochratoxins ; aflatoxins ; cereals ; products ; toxicity
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2013
Autorzy: Anna Jęczmyk, Jarosław Uglis, Magdalena Maćkowiak
Tytuł: Food products as an element influencing agritourism farms' attractiveness
Tytuł równoległy: Produkty żywnościowe jako element wpływający na atrakcyjność gospodarstw agroturystycznych
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2013, t. 15, z. 3, s. 136-141, il., bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: turyści ; potencjalni turyści ; gospodarstwa rolne ; gospodarstwa agroturystyczne ; produkty rolne ; żywność ; produkty regionalne
Angielskie słowa kluczowe: tourists ; potential tourists ; rural farm ; agritourism farm ; products ; food ; regional products
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2009
Autorzy: Julita Reguła, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Effects of the addition of dried shiitake (Lentinula edodes) to corn crackers on their chemical composition and ability to bind Fe(III) and Zn(II) - a short report
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2009, vol. 59, no. 3, s. 275-278, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 sierpnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: shiitake mushroom ; products ; chemical composition ; ability to bind ; iron ; zinc
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/4
Rok: 2005
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Stanisław Sionkowski, Ewelina Król
Tytuł: Ocena jakości i bezpieczeństwa produktów przeznaczonych dla niemowląt i dzieci na podstawie zawartości metali ciężkich
Źródło: Towarozn. Probl. Jakości. - 2005, 2 (3), s. 86-90, bibliogr.
p-ISSN: 1733-747X
Polskie słowa kluczowe: produkty spożywcze ; jakość ; bezpieczeństwo żywności ; ocena jakości ; metale ciężkie ; zawartość metali ciężkich ; oznaczanie ; spektrometria atomowa absorpcyjna ; zanieczyszczenia żywności ; stężenie pierwiastków ; żywienie człowieka ; dzieci ; niemowlęta
Angielskie słowa kluczowe: atomic absorption spectrometry ; heavy metals ; food ; quality ; products ; children
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP