logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PROCESSING
Liczba odnalezionych rekordów: 17



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/17
Rok: 2019
Autorzy: Z. Wiśniewska, M. Kasprowicz-Potocka, A. Zaworska-Zakrzewska, E. Kicka, A. Kreuschner
Tytuł: The effect of different methods of processing lentil seeds on their nutritional value
W: Third International Legume Society Conference ILS3: Legumes for human and planet health : 21-24 May 2019, Poznań, Poland, Book of abstracts / E.
Adres wydawniczy: Poznań : Fundacja UAM w Poznaniu, 2019
Szczegóły: s. 165
ISBN: 978-83-950380-1-3
Angielskie słowa kluczowe: lentils ; processing ; nutritional value
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/17
Rok: 2018
Autorzy: Krzysztof Dziedzic, Danuta Górecka, Artur Szwengiel, Anna Olejnik, Joanna Rychlik, Ivan Kreft, Agnieszka Drożdżyńska, Jarosław Walkowiak
Tytuł: The cytotoxic effect of artificially digested buckwheat products on HT-29 colon cancer cells
Źródło: J. Cereal Sci. - 2018, vol. 83, s. 68-73, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0733-5210
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 sierpnia 2018].
Polskie słowa kluczowe: polifenole ; tiamina ; aminokwasy ; procesy technologiczne
Angielskie słowa kluczowe: polyphenolic substances ; thiamine ; amino acids ; processing
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.302
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/17
Rok: 2017
Autorzy: Joanna Smoluk-Sikorska, Władysława Łuczka, Sławomir Kalinowski
Tytuł: The state of organic food processing in Poland
W: Agrarian Perspectives XXVI. Competitiveness of European Agriculture and Food Sectors : Proceedings of the 26th International Scientific Conference, September 13-15, Prague, Czech Republic.
Adres wydawniczy: Prague : Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Economics and Management, 2017
Szczegóły: s. 349-354, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 978-80-213-2787-0
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 stycznia 2018].
Liczba arkuszy: 0,5
Angielskie słowa kluczowe: organic farming ; organic food ; processing ; state ; strengths ; weaknesse
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    Adres url:
    4/17
    Rok: 2017
    Autorzy: Emilia-Adela Salca, Tomasz Krystofiak, Barbara Lis
    Tytuł: Evaluation of selected properties of alder wood as functions of sanding and coating
    Źródło: Coatings. - 2017, vol. 7, iss. 10, art. 176, il., bibliogr.
    p-ISSN: 2079-6412
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 października 2017].
    Angielskie słowa kluczowe: black alder ; coating ; roughness ; processing ; varnish
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.350
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    5/17
    Rok: 2017
    Autorzy: Władysława Łuczka
    Tytuł: Development of organic food production and processing following the accession to the European Union
    Źródło: Intercathedra. - 2017, no. 33/4, s. 61-67, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 1640-3622
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 lutego 2018].
    Angielskie słowa kluczowe: development ; European Union ; Poland ; production ; processing ; organic food
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 10.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    6/17
    Rok: 2017
    Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Monika Wojcieszak
    Tytuł: The use of structural funds in the processing and marketing of agricultural products
    Tytuł równoległy: Wykorzystywanie funduszy strukturalnych w zakresie przetwórstwa i marketingu produktów rolnych
    Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2017, 3 (45), s. 531-541, bibliogr., abstr., streszcz.
    p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 stycznia 2018].
    Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo ; marketing ; PROW 2014-2020 ; zrównoważony rozwój ; innowacje
    Angielskie słowa kluczowe: processing ; marketing ; RDP 2014-2020 ; sustainable development ; innovation
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 13.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    7/17
    Rok: 2017
    Tytuł: Smaki boczniaka / Pod red. Iwony Golak-Siwulskiej i Marka Siwulskiego
    Adres wydawniczy: Poznań : Bogucki Wydawnictwo Naukowe, 2017. - 209 s. : il., bibliogr.
    ISBN: 978-83-7986-124-8
    Polskie słowa kluczowe: Pleurotus ; wartość odżywcza ; substancje prozdrowotne ; właściwości lecznicze ; przetwarzanie ; uprawa amatorska
    Angielskie słowa kluczowe: oyster mushroom ; nutritive value ; health-promoting substances ; medicinal properties ; processing ; amateur cultivation
    Charakt. formalna: PM
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    8/17
    Rok: 2016
    Autorzy: Mariusz Adamski, Kajetan Wtorek, Wioleta Adamczak, Natalia Mioduszewska, Ewa Osuch, Andrzej Osuch, Zbigniew Dworecki, Gniewko Niedbała, Waldemar Szaferski, Piotr Mitkowski
    Tytuł: Analiza mozliwości zastosowania rozdrabniacza wielotarczowego do przetwarzania ubocznych produktów z produkcji rolniczej
    W: Aktualne problemy inżynierii biosystemów / Pod red. Mariana Lipińskiego i Jacka Przybyła.
    Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2016
    Szczegóły: s. 241-258, il., bibliogr.
    ISBN: 978-83-7160-827-8
    Liczba arkuszy: 1,287
    Polskie słowa kluczowe: rozdrabnianie ; przetwarzanie ; produkty rolnicze ; system wielotarczowy
    Angielskie słowa kluczowe: crushing ; processing ; agricultural products ; multi-disc system
    Charakt. formalna: PRM
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 4.000
    Praca afiliowana przez UP
    9/17
    Rok: 2016
    Autorzy: K. Dziedzic, A. Szwengiel, D. Górecka, M. Rudzińska, J. Korczak, J. Walkowiak
    Tytuł: The effect of processing on the phytosterol content in buckwheat groats and by-products
    Źródło: J. Cereal Sci. - 2016, vol. 69, s. 25-31, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0733-5210
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 maja 2016].
    Polskie słowa kluczowe: przetwarzanie ; kasza gryczana ; gryczane produkty uboczne ; fitosterole
    Angielskie słowa kluczowe: processing ; buckwheat groats ; buckwheat by-products ; phytosterols
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.223
    Punktacja MNiSW: 35.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    10/17
    Rok: 2016
    Autorzy: Michał Gruszczyński, Przemysław Idziaszek, Wojciech Mueller, Jerzy Weres, Janina Rudowicz-Nawrocka, Karolina Górna
    Tytuł: Association of vector data used for technical documentation with information embedded in graph databases
    Tytuł równoległy: Kojarzenie danych wektorowych, tworzących dokumentacje techniczną z informacjami osadzonymi w bazach grafowych
    Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2016, vol. 61, 1, s. 21-24, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1642-686X
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 lipca 2016].
    Polskie słowa kluczowe: dane wektorowe ; dokumentacja techniczna ; baza grafowa ; przetwarzanie ; AutoCAD
    Angielskie słowa kluczowe: vector data ; technical documentation ; graph database ; processing ; AutoCAD
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 12.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    11/17
    Rok: 2015
    Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Joanna Suliburska, Ewelina Król, Alicja Kawka, Katarzyna Marcinek
    Tytuł: Wpływ rodzaju ziarna zboża i stopnia jego przetworzenia na potencjalną biodostępność składników mineralnych w warunkach in vitro
    Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2015, t. 48, nr 1, s. 74-80, bibliogr.
    p-ISSN: 0365-9445
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 sierpnia 2015].
    Polskie słowa kluczowe: składniki mineralne ; biodostępność ; ziarno zbóż ; przetwarzanie
    Angielskie słowa kluczowe: minerals ; bioavailability ; cereal grains ; processing
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 6.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    12/17
    Rok: 2015
    Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak
    Tytuł: Brakuje plantacji bzu
    Źródło: Warz. Owoce Miękkie. - 2015, 6, s. 58-61, il.
    p-ISSN: 2449-7134
    Liczba znaków: 10400
    Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; warunki uprawy ; wykorzystanie ; przetwórstwo owoców
    Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; growing conditions ; processing
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    13/17
    Rok: 2014
    Autorzy: Piotr Gulewicz, Cristina Martinez-Villaluenga, Małgorzata Kasprowicz-Potocka, Juana Frias
    Tytuł: Non-nutritive compounds in Fabaceae family seeds and the improvement of their nutritional quality by traditional processing - a review
    Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2014, vol. 64, no. 2, s. 75-89, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1230-0322
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 marca 2015].
    Angielskie słowa kluczowe: legumes ; non-nutritive compounds ; processing ; nutritive quality
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.643
    Punktacja MNiSW: 10.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    14/17
    Rok: 2013
    Autorzy: Sławomir Kalinowski, Joanna Smoluk-Sikorska, Lidia Jabłońska-Porzuczek
    Tytuł: Wybrane elementy konkurencyjności przedsiębiorstw przetwórstwa owocowo-warzywnego
    Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2013, t. 15, z. 6, s. 113-118, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1508-3535
    Polskie słowa kluczowe: sektor owocowo-warzywny ; przetwórstwo owocowo-warzywne ; strategie konkurencji
    Angielskie słowa kluczowe: fruit and vegetable sector ; processing ; competitive strategies
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 8.000
    Praca afiliowana przez UP
    15/17
    Rok: 2009
    Autorzy: Wojciech Lis, Katarzyna Mydlarz
    Tytuł: The significance of preparation and protection of timber for the usage of timber framework houses
    Tytuł równoległy: Znaczenie przygotowania i zabezpieczenia drewna dla użytkowania drewnianych domów szkieletowych
    Źródło: Ann. Warsaw Univ. Life Sci. - SGGW, For. Wood Technol. - 2009, no. 68, s. 471-475, il., bibliogr., abstr., streszcz.
    p-ISSN: 1898-5912
    Angielskie słowa kluczowe: timber framework houses ; structural timber ; processing ; drying ; impregnation
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 4.000
    Praca afiliowana przez UP
    16/17
    Rok: 2007
    Autorzy: Sylwia Kierczyńska
    Tytuł: Przetwórstwo owocowo-warzywne a baza surowcowa w woj. wielkopolskim
    Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2007, t. 9, z. 3, s. 120-123, il., bibliogr., streszcz., abstr.
    p-ISSN: 1508-3535
    Polskie słowa kluczowe: warzywa ; owoce ; przetwórstwo owocowo-warzywne ; baza surowcowa
    Angielskie słowa kluczowe: vegetables ; fruits ; processing ; stock base
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 4.000
    Praca afiliowana przez UP
    17/17
    Rok: 2005
    Autorzy: Grzegorz Pinkowski, Witold Rybarczyk
    Tytuł: Wydajność i produktywność stanowisk mechanicznej obróbki drewna
    Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Drew. - 2005, 40 (368), s. 233-237, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1506-4034
    Polskie słowa kluczowe: obróbka drewna ; obróbka mechaniczna ; stanowiska pracy ; wydajność pracy ; produktywność
    Angielskie słowa kluczowe: effectiveness ; productivity ; workstation ; processing ; wood
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 3.000
    Praca afiliowana przez UP
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP