logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PROBIOTIC BACTERIA
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2017
Autorzy: M. Archacka, M. Rozanska, M. Rogodzinska, A. Olejnik
Tytuł: Survival of microencapsulated Lactococcus lactis in different wall materials and temperatures during storage
W: 6th International Conference for Young Researchers : Multidirectional Research in Agriculture, Forestry and Technology, 24-25 April 2017, Krakow, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: Kraków : PhD Student Council of the University of Agriculture in Krakow, 2017
Szczegóły: s. 115
Angielskie słowa kluczowe: spray drying ; freeze-drying ; microencapsulation ; Lactococcus lactis ; probiotic bacteria ; survival
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2017
Autorzy: Marta Archacka, Wojciech Białas, Radosław Dembczyński, Michalina Rogodzińska, Tomasz Jankowski
Tytuł: Viability of Lactococcus lactis in different protectants during freeze drying
W: CER Comparative European Research 2017 : Proceedings, Research Track of the 7th Biannual CER Comparative European Research Conference March 29-31, 2017 London. iss. 1 / Ed. by Michael McGreevy, Robert Rita.
Adres wydawniczy: London : Sciemcee Publishing, 2017
Szczegóły: s. 70-73, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 978-0-9935191-4-7
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 lipca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: freeze drying ; microencapsulation ; Lactococcus lactis ; probiotic bacteria ; viability
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/4
Rok: 2015
Autorzy: Kamila Goderska, Sonia Agudo Pena, Teresa Alarcon Cavero
Tytuł: Ocena antagonistycznych właściwości wybranych szczepów bakterii potencjalnie probiotycznych wobec Helicobacter pylori
W: Żywność - Zdrowie - Przyszłość : XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Lublin, 25-26 czerwca 2015, Materiały konferencji naukowej.
Adres wydawniczy: Kraków : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, 2015
Szczegóły: s. 186
ISBN: 978-83-935421-6-1
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 27 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: Helicobacter pylori ; bakterie probiotyczne ; model przewodu pokarmowego
Angielskie słowa kluczowe: Helicobacter pylori ; probiotic bacteria ; gastrointestinal tract model
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/4
Rok: 2009
Autorzy: Katarzyna Leja, Radosław Dembczyński, Wojciech Białas, Tomasz Jankowski
Tytuł: Production of dry Lactobacillus rhamnosus GG preparations by spray drying and lyophilization in aqueous two-phase systems
Tytuł równoległy: Produkcja preparatów Lactobacillus rhamnosus GG metodami suszenia rozpyłowego i liofilizacji w wodnych emulsyjnych układach typu ATPS
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2009, 8 (4), s. 39-49, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: ATPS ; suszenie rozpyłowe ; liofilizacja ; bakterie probiotyczne
Angielskie słowa kluczowe: spray drying ; freeze drying ; probiotic bacteria ; ATPS
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP