logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PRETREATMENT
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2018
Autorzy: Isaias Emilio Paulino do Carmo, Dominika Skibińska, Kamil Kozłowski, Anna Anteka, Stanisław Ledakowicz, Jacek Dach
Tytuł: Combining lacasse and biogas production: use of cerrena unicolor as pretreatment for anaerobic digestion of sugarcane bagasse
W: Ecological and environmental engineering : The First International Scientific Conference, 26-29 June 2018, Kraków, Poland, Book of Abstracts / Ed. Krzysztof Jóźwiakowski, Agnieszka Listosz, Alina Kowalczyk-Juśko.
Adres wydawniczy: Lublin : University of Life Sciences, 2018
Szczegóły: s. 126
ISBN: 978-8363657-99-4
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 sierpnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: residue ; pretreatment ; anaerobic digestion ; fungi ; lignocellulolytic
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/4
Rok: 2017
Autorzy: M. Benysek, D. Michalska, E. Fabisiak, W. Stawikowski
Tytuł: Analysis of charcoal and wood from Czarnowko site (Pomerania region, Poland): 14C dating versus relative chronology show consistent evidence of Wielbark culture presence
Źródło: Radiocarbon. - 2017, vol. 59, iss. 1, s. 45-60, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0033-8222
Angielskie słowa kluczowe: iron age ; wielbark culture ; roman period ; charcoal ; pretreatment ; 14C dating
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.807
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/4
Rok: 2015
Autorzy: Tomasz Pawlak, Michał Piątek, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Antoni Ryniecki
Tytuł: Puffingi wieprzowe: dobór obróbki wstępnej surowca
Źródło: Przem. Spoż. - 2015, t. 69, 12, s. 15-17, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: mięso wieprzowe ; obróbka wstępna ; suszenie mikrofalowo-próżniowe ; puffing ; ocena sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: pork ; pretreatment ; microwave-vacuum drying ; puffing ; sensory evaluation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/4
Rok: 2015
Autorzy: Kamil Witaszek, Adam Krysztofiak, Krzysztof Pilarski, Agnieszka Pilarska
Tytuł: Przegląd metod obróbki wstępnej substratów biogazowych
Źródło: Tech. Rol. Ogrod. Leś. - 2015, nr 6, s. 5-7, bibliogr.
p-ISSN: 1732-1719
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: obróbka wstępna ; fermentacja metanowa ; biomasa lignocelulozowa
Angielskie słowa kluczowe: pretreatment ; anaerobic digestion ; lignocellulosic biomass
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP