logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PREFERENCES
Liczba odnalezionych rekordów: 18



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/18
Rok: 2017
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Zróżnicowanie preferencji i zachowań konsumentów owoców i ich przetworów w zależności od wieku oraz dochodów
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2017, t. 19, z. 4, s. 97-103, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1508-3535 e-ISSN: 2450-7296
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: owoce ; preferencje konsumenckie ; zachowania konsumentów ; wiek ; dochody
Angielskie słowa kluczowe: fruits ; preferences ; behaviours ; age ; income
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/18
Rok: 2016
Autorzy: Beata Fabisiak, Robert Kłos
Tytuł: Preferences of senior users concerning construction and design of bedroom furniture
Tytuł równoległy: Preferencje seniorów dotyczące konstrukcji i wzornictwa mebli do sypialni
Źródło: Ann. Warsaw Univ. Life Sci. - SGGW, For. Wood Technol. - 2016, no. 94, s. 177-182, il., bibliogr.
p-ISSN: 1898-5912
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 stycznia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: design ; elderly ; furniture ; bedroom ; preferences
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/18
Rok: 2015
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Wpływ wybranych czynników społeczno-demograficznych i ekonomicznych na preferencje i zachowania studentów na rynku produktów mleczarskich
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2015, 4 (38), s. 675-684, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: mleko ; przetwory mleczne ; studenci ; preferencje konsumenckie ; płeć ; miejsce pochodzenia ; sytuacja materialna
Angielskie słowa kluczowe: milk ; dairy products ; students ; preferences ; sex ; place of origin ; financial situation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/18
Rok: 2014
Autorzy: Beata Fabisiak, Robert Kłos, Krzysztof Wiaderek, Maciej Sydor
Tytuł: Attitudes of elderly users towards design and functionality of furniture produced in Poland in the second half of the XXth century and nowadays
Tytuł równoległy: Analiza porównawcza opinii osób starszych odnośnie wzornictwa i funkcjonalności mebli produkowanych w Polsce w drugiej połowie XX wieku i obecnie
Źródło: Ann. Warsaw Univ. Life Sci. - SGGW, For. Wood Technol. - 2014, no. 86, s. 98-103, il., bibliogr.
p-ISSN: 0208-5704
Angielskie słowa kluczowe: furniture design ; design ; elderly people ; preferences ; domestic furniture
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
5/18
Rok: 2014
Autorzy: Beata Fabisiak, Jasna Hrovatin
Tytuł: Preferences of Polish and Slovenian seniors concerning kitchen interior design
Tytuł równoległy: Preferencje osób starszych dotyczące aranżacji wnętrz kuchennych
Źródło: Ann. Warsaw Univ. Life Sci. - SGGW, For. Wood Technol. - 2014, no. 86, s. 92-97, il., bibliogr.
p-ISSN: 1898-5912
Angielskie słowa kluczowe: kitchen ; design for elderly people ; preferences ; interior design
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
6/18
Rok: 2014
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Wpływ wybranych cech społeczno-demograficznych i ekonomicznych na preferencje i zachowania konsumentów wobec oferty produktów spożywczych pochodzących z regionu Wielkopolski
Źródło: Mark. Rynek. - 2014, nr 6, płyta CD, s. 267-281, il., bibliogr.
p-ISSN: 1231-7853
Uwagi: Tytuł płyty: Etnocentryzm konsumencki na rynku produktów żywnościowych. Stan i perspektywy rozwoju. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 lipca 2015].
Polskie słowa kluczowe: konsumenci ; preferencje ; cechy społeczno-demograficzne i ekonomiczne ; regiony
Angielskie słowa kluczowe: consumers ; preferences ; socio-demographic and economic characteristics ; region
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/18
Rok: 2014
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Preferencje i zachowania studentów na rynku mleka i produktów mlecznych
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2014, t. 16, z. 6, s. 175-181, bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: mleko ; produkty mleczne ; studenci ; preferencje ; zachowania
Angielskie słowa kluczowe: milk ; dairy products ; students ; preferences ; behaviour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
8/18
Rok: 2013
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Preferencje i zachowania zakupowe studentów na rynku piwa
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2013, 3 (29), s. 29-39, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: piwo ; studenci ; preferencje ; zachowania
Angielskie słowa kluczowe: beer ; students ; preferences ; behaviour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL, 0
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/18
Rok: 2013
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Wpływ wieku i płci na zachowania studentów na rynku piwa
Tytuł równoległy: Influence of age and gender on the students behavior on the beer market
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2013, t. 15, z. 2, s. 118-123, il., bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: rynek żywnościowy ; piwo ; studenci ; płeć ; wiek ; preferencje żywieniowe ; zachowanie człowieka
Angielskie słowa kluczowe: beer market ; students ; sex ; age ; preferences ; behaviour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
10/18
Rok: 2012
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Preferencje mieszkańców Wielkopolski względem artykułów spożywczych regionalnego pochodzenia
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2012, t. 14, z. 3, s. 127-131, il., bibliogr., streszcz.,abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: region ; artykuły spożywcze ; konsument ; preferencje
Angielskie słowa kluczowe: region ; groceries ; consumer ; preferences
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
11/18
Rok: 2011
Autorzy: Wojciech Lis, Włodzimierz Popyk
Tytuł: Evaluation of consumer preferences when purchasing wooden products
Źródło: Intercathedra. - 2011, no. 27/2, s. 38-44, bibliogr.
p-ISSN: 1640-3622
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 lutego 2014].
Angielskie słowa kluczowe: wood ; preferences ; substitute ; consumers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
12/18
Rok: 2007
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Danuta Olejnik, Alina Przybylska
Tytuł: Sposób zywienia wybranej grupy pacjentów z chorobami układu krążenia
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2007, R. 34, nr 1/2, s. 226-231, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: choroby układu krążenia ; lipidy krwi ; żywienie człowieka ; preferencje żywieniowe
Angielskie słowa kluczowe: cardiovascular diseases ; blood lipids ; nutrition ; preferences
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
13/18
Rok: 2006
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska
Tytuł: Ocena powtarzalności wyników badania preferencji pokarmowych za pomocą kwestionariusza FPQ
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 389-396, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
Polskie słowa kluczowe: preferencje żywieniowe ; powtarzalność ; kwestionariusz FPQ
Angielskie słowa kluczowe: questionnaire ; reproducibility ; preferences ; food
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
14/18
Rok: 2005
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Juliusz Przysławski, Ewa Babicz-Zielińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Lidia Wądołowska
Tytuł: Analiza preferencji osób dorosłych w zakresie produktów pochodzenia roślinnego w aspekcie profilaktyki chorób dietozależnych. Badania POFPRES
Źródło: Now. Lek. - 2005, 74, 4, s. 379-383, bibliogr.
p-ISSN: 0860-7397
Polskie słowa kluczowe: ludzie dorośli ; choroby dietozależne ; preferencje żywieniowe ; produkty zbożowe ; warzywa ; owoce ; błonnik pokarmowy ; beta-karoten ; witamina C
Angielskie słowa kluczowe: preferences ; adult ; diet-related diseases ; cereal product ; vegetables ; fruit ; fiber ; carotene ; vitamin C
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
15/18
Rok: 2005
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Ewa Babicz-Zielińska
Tytuł: Ocena postaw żywieniowych Polaków w zakresie spożycia mleka i produktów mlecznych
Źródło: Now. Lek. - 2005, 74, 4, s. 384-388, bibliogr.
p-ISSN: 0860-7397
Polskie słowa kluczowe: ludzie dorośli ; młodzież ; studenci ; preferencje żywieniowe ; mleko ; produkty mleczne ; częstość spożycia
Angielskie słowa kluczowe: preferences ; frequency of intake ; milk ; dairy products ; adolescent ; students ; adult
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
16/18
Rok: 2005
Autorzy: Ryszard Cholewa
Tytuł: Use of additional equipment in cages on a fox farm
Źródło: Sci. Pap. Agric. Univ. Pozn., Anim. Sci. - 2005, vol. 7, s. 11-18, il., bibliogr.
p-ISSN: 1508-9185
Polskie słowa kluczowe: zwierzęta futerkowe ; utrzymanie klatkowe ; wyposażenie klatek ; wykorzystanie ; lis srebrzysty ; lis polarny niebieski
Angielskie słowa kluczowe: fox ; additional equipment ; preferences
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
17/18
Rok: 2002
Autorzy: Barbara Szczepaniak, Danuta Górecka, Anna Jędrusek-Golińska
Tytuł: Nutritional preferences among children at pre-school age
Tytuł równoległy: Upodobania żywieniowe dzieci w wieku przedszkolnym
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2002, 1 (2), s. 101-107, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1644-0730
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 maja 2019].
Polskie słowa kluczowe: dzieci przedszkolne ; nawyki żywieniowe ; preferencje
Angielskie słowa kluczowe: pre-school children ; preferences ; nutritional habits
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
18/18
Rok: 2002
Autorzy: Grażyna Adamczyk, Szymon Tarant, Anna Trębacz
Tytuł: Zachowania konsumentów na rynku mleka spożywczego
Źródło: Rocz. AR Pozn., Ekon. - 2002, 1 (343), s. 43-52, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1508-9193
Angielskie słowa kluczowe: liquid milk ; consumption ; preferences ; consumer behaviours
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP