logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PREBIOTICS
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/10
Rok: 2017
Autorzy: Katarzyna Ciemniak, Paulina Maciejewska, Judyta Cielecka-Piontek, Joanna Kobus-Cisowska, Jędrzej Soporowski, Daria Szymanowska
Tytuł: Wpływ preparatu probiotycznego na dysbiozę u osób starszych
Źródło: Acta Sci. Pol., Biotechnol. - 2017, 16 (1/4), s. 93-100, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1644-065X e-ISSN: 2083-8654
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 września 2019].
Polskie słowa kluczowe: starość ; dieta ; probiotyki ; prebiotyki ; mikrobiota ; dysbioza
Angielskie słowa kluczowe: microbiota ; dysbiosis ; senility ; probiotics ; prebiotics
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/10
Rok: 2017
Autorzy: Piotr Nowak, Małgorzata Kasprowicz-Potocka, Anita Zaworska, Włodzimierz Nowak, Barbara Stefańska, Anna Sip, Włodzimierz Grajek, Wojciech Juzwa, Marcin Taciak, Marcin Barszcz, Anna Tuśnio, Katarzyna Grajek, Joanna Foksowicz-Flaczyk, Andrzej Frankiewicz
Tytuł: The effect of eubiotic feed additives on the performance of growing pigs and the activity of intestinal microflora
Źródło: Arch. Anim. Nutr. - 2017, vol. 71, no. 6, s. 455-469, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1745-039X e-ISSN: 1477-2817
Angielskie słowa kluczowe: digestive tract ; microbial flora ; performance ; pigs ; prebiotics ; probiotics ; synbiotics
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.887
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/10
Rok: 2016
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Probiotics and prebiotics in traditional food
W: Functional properties of traditional foods / Ed. Kristberg Kristbergsson, Semih Ötles.
Adres wydawniczy: New York : Springer Science+Business Media, 2016
Seria: Integrating Food Science and Engineering Knowledge Into the Food Chain ; vol.12
Szczegóły: s. 9-15, il., bibliogr.
ISBN: 978-1-4899-7660-4
Liczba arkuszy: 0,5
Angielskie słowa kluczowe: prebiotics ; probiotics ; synbiotic ; immune system ; health benefits ; gut microflora
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/10
Rok: 2016
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Właściwości prozdrowotne fruktanów typu inuliny
Źródło: Med. Rodz. - 2016, 19 (2), s. 86-90, bibliogr.
p-ISSN: 1505-3768
Polskie słowa kluczowe: inulina ; fruktany ; właściwości prozdrowotne
Angielskie słowa kluczowe: inulin ; fructans ; fructooligosaccharides ; prebiotics ; health promoting properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
5/10
Rok: 2015
Autorzy: E. Pruszynska-Oszmalek, P. A. Kolodziejski, K. Stadnicka, M. Sassek, D. Chalupka, B. Kuston, L. Nogowski, P. Mackowiak, G. Maiorano, J. Jankowski, M. Bednarczyk
Tytuł: In ovo injection of prebiotics and synbiotics affects the digestive potency of the pancreas in growing chickens
Źródło: Poult. Sci. - 2015, vol. 94, no. 8, s. 1909-1916, il., bibliogr.
p-ISSN: 0032-5791 e-ISSN: 1525-3171
Polskie słowa kluczowe: prebiotyki ; synbiotyki ; brojlery kurze ; aktywność enzymów trzustkowych
Angielskie słowa kluczowe: prebiotics ; synbiotic ; broiler chicken ; pancreas enzymatic activity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.685
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
6/10
Rok: 2012
Autorzy: B. Stachowiak, A. Szwengiel, M. Siwulski, K. Goderska, K. Sobieralski
Tytuł: Vliv rozpustné frakce polysacharidů z Agaricus bisporus na růst probiotické mikroflóry
Tytuł równoległy: The influence of the polysaccharide soluble fraction from Agaricus bisporus on growth of probiotic microflora
W: Hygiena a technologie potravin: XLII. Lenfeldovy a Höklovy dny : 17. a 18. řijna 2012, Sborník přednášek a posterů.
Adres wydawniczy: Brno : Veterinární a farmaceutická univerzita Brno, 2012
Szczegóły: s. 234-237, il., bibliogr., abstr.
Angielskie słowa kluczowe: Agaricus bisporus ; polysaccharides ; prebiotics ; probiotics
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
7/10
Rok: 2012
Autorzy: Iwona Jasińska, Maciej Jakub Kuligowski, Piotr Kołodziejczyk, Jan Michniewicz
Tytuł: Fruktany zbóż funkcjonalne składniki żywności
Źródło: Przem. Spoż. - 2012, t. 66, 2, s. 21-23, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: fruktany ; prebiotyki ; zboża ; żyto
Angielskie słowa kluczowe: fructans ; prebiotics ; cereal ; rye
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
8/10
Rok: 2009
Autorzy: Artur Szwengiel, Leonarda Gruchała, Halina Roszyk, Maria Czarnecka, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Studium syntezy lewanu, katalizowanej przez lewanosacharazy bakteryjne
Źródło: Biotechnologia. - 2009, 3 (86), s. 163-181, bibliogr.
p-ISSN: 0860-7796
Polskie słowa kluczowe: polisacharydy ; lewan ; synteza enzymatyczna ; lewanosacharaza ; reakcje enzymatyczne ; transfruktozylacja ; specyficzność substratowa
Angielskie słowa kluczowe: levan ; levansucrase ; oligosaccharides ; fructans ; prebiotics
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
9/10
Rok: 2009
Autorzy: Artur Szwengiel, Maria Czarnecka, Leonarda Gruchała, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Właściwości i zastosowanie lewanu
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2009, R. 16, nr 5 (66), s. 18-29, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 sierpnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: lewan ; prebiotyki ; SCFA ; właściwości przeciwnowotworowe ; cechy funkcjonalne
Angielskie słowa kluczowe: levan ; prebiotics ; SCFA ; anti-tumour properties ; functional properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/10
Rok: 2006
Autorzy: Kamila Goderska, Maria Czarnecka, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Przeżywalność bakterii probiotycznych w soku marchwiowym z dodatkiem prebiotyków
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 669-672, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
Polskie słowa kluczowe: soki warzywne ; sok marchwiowy ; prebiotyki ; probiotyki ; bakterie probiotyczne ; Lactobacillus acidophilus ; Bifidobacterium bifidum ; przeżywalność
Angielskie słowa kluczowe: probiotics ; prebiotics ; Lactobacillus acidophilus ; Bifidobacterium bifidum ; functional beverage
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP