logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: POULTRY SURIMI
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2013
Autorzy: Jerzy Stangierski, Jan Zabielski, Bożena Grześ
Tytuł: Modification of functional quality of raw myofibril preparation obtained from water-washed mechanically recovered chicken meat
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2013, vol. 236, iss. 3, s. 449-458, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 listopada 2013].
Angielskie słowa kluczowe: poultry surimi ; functional properties ; transglutaminase ; modification
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.387
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2008
Autorzy: Jerzy Stangierski, Hanna Maria Baranowska, Ryszard Rezler, Jacek Kijowski
Tytuł: Enzymatic modification of protein preparation obtained from water-washed mechanically recovered poultry meat
Źródło: Food Hydrocolloids. - 2008, vol. 22, iss. 8, s. 1629-1636, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0268-005X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: mechanically recovered poultry meat ; poultry surimi ; transglutaminase ; dynamic mechanical analysis ; nuclear magnetic resonance
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.511
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/3
Rok: 2002
Autorzy: Jerzy Stangierski, Jacek Kijowski
Tytuł: Influence of cooking regime on the physico-chemical properties of myofibril gels made from mechanically recovered broiler meat
Źródło: Fleischwirtschaft. - 2002, vol. 82, 3, s. 122-124, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0015-363X
Angielskie słowa kluczowe: poultry surimi ; thermal gelation ; cookloss ; gel strenght ; free thiol group
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.257
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP