logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: POULTRY MEAT
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/9
Rok: 2018
Autorzy: Artur Jóźwik, Joanna Marchewka, Nina Strzałkowska, Jarosław Olav Horbańczuk, Małgorzata Szumacher-Strabel, Adam Cieślak, Paulina Lipińska-Palka, Damian Józefiak, Agnieszka Kamińska, Atanas G. Atanasov
Tytuł: The effect of different levels of Cu, Zn and Mn nanoparticles in hen turkey diet on the activity of aminopeptidases
Źródło: Molecules. - 2018, vol. 23, iss. 5, art. 1150, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1420-3049
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 31 lipca 2018].
Polskie słowa kluczowe: nanocząstki ; indyki ; aminopeptydazy
Angielskie słowa kluczowe: nanoparticles ; turkeys ; aminopeptidases ; poultry meat ; nutrition ; supplementation ; lysosomal enzymes
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.060
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/9
Rok: 2015
Autorzy: Marek Selwet, Mariola Galbas, Andrzej Borkowski, Tomasz Cłapa, Filip Porzucek
Tytuł: The effect of chilling and freezing of poultry meat in the presence of Campylobacter jejuni
Tytuł równoległy: Wpływ schładzania i zamrażania mięsa drobiowego na występowanie Campylobacter jejuni
Źródło: Folia Pomer. Univ. Technol. Stetin., Agric., Aliment., Pisc., Zootech. - 2015, 322 (36) 4, s. 113-118, bibliogr.
p-ISSN: 2081-1284 e-ISSN: 2300-5378
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: Campylobacter jejuni ; mięso drobiowe ; zamrażanie
Angielskie słowa kluczowe: Campylobacter jejuni ; freezing ; poultry meat
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/9
Rok: 2015
Autorzy: Bożena Danyluk, Agnieszka Bilska, Piotr Kirklo
Tytuł: Ocena mikrobiologiczna wybranych produktów drobiowych z grupy żywności wygodnej
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2015, t. 9, z. 3, art. 31, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_9_31.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: żywność wygodna ; mięso drobiowe ; jakość mikrobiologiczna
Angielskie słowa kluczowe: convenience food ; poultry meat ; microbiological quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/9
Rok: 2014
Autorzy: Jerzy Stangierski, Ryszard Rezler, Grzegorz Lesnierowski
Tytuł: Analysis of the effect of heating on rheological attributes of washed mechanically recovered chicken meat modified with transglutaminase
Źródło: J. Food Eng. - 2014, vol. 141, s. 13-19, il., bibliogr.
p-ISSN: 0260-8774
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 czerwca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: poultry meat ; mechanically recovered poultry meat ; myofibril preparation ; transglutaminase ; rheology ; dynamic mechanical analysis
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.771
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/9
Rok: 2014
Autorzy: Bożena Danyluk, Agnieszka Bilska, Piotr Kirklo
Tytuł: Wpływ sposobu chłodzenia na jakość mikrobiologiczną surowców przeznaczonych do produkcji żywności wygodnej
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2014, t. 8, z. 4, art. 53, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_8_53.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mięso drobiowe ; jakość mikrobiologiczna ; chłodzenie immersyjne ; chłodzenie owiewowo-wodne
Angielskie słowa kluczowe: poultry meat ; microbiological quality ; water immersion ; cold-air blast with water sprays cooling
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/9
Rok: 2013
Autorzy: Maciej Taczanowski
Tytuł: Mięso drobiowe w polskim prawie żywnościowym dawniej i dziś
W: Zapewnianie jakości i bezpieczeństwa wyrobów drobiarskich : Seminarium poświęcone pamięci Profesora Adama Niewiarowicza (1918-1993), Poznań, 14.06.2013.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu, Katedra Zarządzania Jakością Żywności, 2013
Szczegóły: s. 63-66
Polskie słowa kluczowe: prawo żywnościowe ; mięso drobiowe
Angielskie słowa kluczowe: food law ; poultry meat
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/9
Rok: 2009
Autorzy: Renata Cegielska-Radziejewska, Grzegorz Leśnierowski, Jacek Kijowski, Tomasz Szablewski, Jan Zabielski
Tytuł: Effects of treatment with lysozyme and its polymers on the microflora and sensory properties of chilled chicken breast muscles
Źródło: Bull. Vet. Inst. Pulawy. - 2009, vol. 53, no. 3, s. 455-461, il., bibliogr.
p-ISSN: 0042-4870 e-ISSN: 2300-3235
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: mięso drobiowe ; lizozym ; aktywność bakteriostatyczna
Angielskie słowa kluczowe: poultry meat ; lysozyme ; bacteriostatic activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.218
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/9
Rok: 2008
Autorzy: Renata Cegielska-Radziejewska, Barbara Tycner, Jacek Kijowski, Jan Zabielski, Tomasz Szablewski
Tytuł: Quality and shelf life of chilled, preparated map poultry meat products
Źródło: Bull. Vet. Inst. Pulawy. - 2008, vol. 52, no. 4, s. 603-609, il, bibliogr.
p-ISSN: 0042-4870 e-ISSN: 2300-3235
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: mięso drobiowe ; pakowanie w zmodyfikowanej atmosferze ; utrwalanie żywności
Angielskie słowa kluczowe: poultry meat ; modified atmosphere packaging ; food preservation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.337
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/9
Rok: 2003
Autorzy: Jerzy Stangierski, Jacek Kijowski
Tytuł: Effect of selected commercial substances with cryoprotective activity on the quality of mechanically recovered, washed and frozen stored poultry meat
Źródło: Nahr.-Food. - 2003, vol. 47, no. 1, s. 49-53, il., bibliogr.
p-ISSN: 0027-769X
Polskie słowa kluczowe: mięso drobiowe ; mięso odkostnione mechaniczne ; mrożenie ; krioprotektanty ; mięso mrożone ; jakość
Angielskie słowa kluczowe: poultry meat ; mechanically recovered meat ; cryoprotective substances
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.614
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP