logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: POTATO STARCH
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2015
Autorzy: Lucyna Słomińska, Roman Zielonka, Leszek Jarosławski, Aldona Krupska, Andrzej Szlaferek, Wojciech Kowalski, Jolanta Tomaszewska-Gras, Marek Nowicki
Tytuł: High pressure impact on changes in potato starch granules
Źródło: Pol. J. Chem. Technol. - 2015, vol. 17, no. 4, s. 65-73, il., bibliogr.
p-ISSN: 1509-8117 e-ISSN: 1899-4741
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: potato starch ; high pressure ; shape and structure of starch ; gelatinization-enthalpy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.575
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/8
Rok: 2015
Autorzy: Hanna M. Baranowska, Marek Sikora, Magdalena Krystjan, Piotr Tomasik, Anna Dobosz, Edyta M. Kutyła-Kupidura
Tytuł: Zastosowanie metody NMR do analizy wiązania wody w kleikach skrobiowych
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2015, R. 22, nr 6 (103), s. 64-74, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: czas korelacji ; dynamika molekularna ; wiązanie wody ; niskopolowy NMR ; skrobia ziemniaczana ; szybkość relaksacji
Angielskie słowa kluczowe: correlation time ; molecular dynamics of water ; low-field NMR ; potato starch ; relaxation times
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/8
Rok: 2013
Autorzy: Jacek Lewandowicz, Artur Szwengiel
Tytuł: Molecular structure of native and pregelatinized potato starch
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2013, vol. 63, Book of Abstracts, s. 46
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: Food Structure and Functionality: Conference - 15 years later: Stare Jabłonki, 23-26 June, 2013: Book of Abstracts.
Angielskie słowa kluczowe: potato starch ; pregelatinisation ; structure ; solubility
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/8
Rok: 2013
Autorzy: Hanna M. Baranowska, Ryszard Rezler
Tytuł: Dynamika molekularna wody w emulsjach typu tłuszcz w wodzie, emulgowanych skrobią ziemniaczaną
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2013, R. 20, nr 4 (89), s. 150-160, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 grudnia 2013].
Polskie słowa kluczowe: czas relaksacji ; dynamika molekularna ; emulsja ; niskopolowy NMR ; skrobia ziemniaczana
Angielskie słowa kluczowe: relaxation times ; molecular dynamics ; emulsion ; low-field NMR ; potato starch
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.311
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/8
Rok: 2012
Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Marek Sikora, Magdalena Krystyjan, Piotr Tomasik
Tytuł: Evaluation of the time-dependent stability of starch-hydrocolloid binary gels involving NMR relaxation time measurements
Źródło: J. Food Eng. - 2012, vol. 109, iss. 4, s. 685-690, il., bibliogr.
p-ISSN: 0260-8774
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 marca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: cassava starch ; cornstarch ; guar gum ; κ-carrageenan ; oat starch ; potato starch ; xanthan gum
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.276
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/8
Rok: 2011
Autorzy: Hanna M. Baranowska, Marek Sikora, Magdalena Krystyjan, Piotr Tomasik
Tytuł: Analysis of the formation of starch - hydrocolloid binary gels and their structure based on the relaxation times of the water molecules
Tytuł równoległy: Analiza powstawania i struktury podwójnych żeli skrobiowo-hydrokoloidowych na podstawie czasów relaksacji cząsteczek wody
Źródło: Polimery. - 2011, 56, nr 6, s. 478-483, il., bibliogr.
p-ISSN: 0032-2725
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 marca 2014].
Polskie słowa kluczowe: skrobia tapiokowa ; skrobia kukurydziana ; guma guarowa ; κ-karagen ; skrobia owsiana ; skrobia ziemniaczana ; guma ksantanowa
Angielskie słowa kluczowe: cassava starch ; cornstarch ; guar gum ; κ-carrageenan ; oat starch ; potato starch ; xanthan gum
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/8
Rok: 2011
Autorzy: Angelika Ziółkowska, Patrycja Janus
Tytuł: Elektryczna metoda pomiaru wilgotności skrobii ziemniaczanej na wyjściu suszarki pneumatycznej
Źródło: Pomiar. Autom. Kontr. - 2011, vol. 57, nr 7, s. 705-708, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0032-4140
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: rezystancja ; wilgotność ; skrobia ziemniaczana ; suszenie ; suszarka pneumatyczna ; krochmalnictwo
Angielskie słowa kluczowe: resistance ; moisture ; potato starch ; drying ; pneumatic dryer ; starch manufacture
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/8
Rok: 1998
Autorzy: Paweł Janus
Tytuł: Jednostkowe zużycie energii cieplnej w procesie suszenia skrobi ziemniaczanej
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1998, 22 (306), s. 19-26, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1762
Angielskie słowa kluczowe: potato starch ; drying ; flash dryer
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP