logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: POTATO JUICE
Liczba odnalezionych rekordów: 17



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/17
Rok: 2019
Autorzy: Przemysław Łukasz Kowalczewski, Anna Olejnik, Wojciech Białas, Iga Rybicka, Magdalena Zielińska-Dawidziak, Aleksander Siger, Piotr Kubiak, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: The nutritional value and biological activity of concentrated protein fraction of potato juice
Źródło: Nutrients. - 2019, vol. 11, 7, art. no. 1523, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2072-6643
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 lipca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: potato juice ; cancer cells ; cytotoxicity ; antioxidant activity ; protein nutritional value ; chemical score ; protein composition
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.171
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/17
Rok: 2019
Autorzy: Przemysław Łukasz Kowalczewski, Katarzyna Walkowiak, Łukasz Masewicz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Low field NMR studies of wheat bread enriched with potato juice during staling
Źródło: Open Agric. - 2019, vol. 4, iss. 1, s. 426-430, bibliogr., abstr.
e-ISSN: 2391-9531
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 lipca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: bread staling ; potato juice ; 1H NMR ; water activity ; water behavior ; water dynamics
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science Core Collection - Emerging Sources Citation Index

    Adres url:
    DOI:
    3/17
    Rok: 2018
    Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Łukasz Masewicz, Przemysław Łukasz Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Michał Piątek, Piotr Kubiak
    Tytuł: Water properties in pâtés enriched with potato juice
    Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2018, vol. 244, iss. 3, s. 387-393, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 lutego 2018].
    Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; niskopolowy NMR ; sok z ziemniaka ; aktywność wody ; dynamika wody
    Angielskie słowa kluczowe: functional food ; low-field NMR ; potato juice ; water activity ; water dynamics
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.056
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    4/17
    Rok: 2018
    Autorzy: Małgorzata Kujawska, Anna Olejnik, Grażyna Lewandowicz, Przemysław Kowalczewski, Renata Forjasz, Jadwiga Jodynis-Liebert
    Tytuł: Spray-dried potato juice as a potential functional food component with gastrointestinal protective effects
    Źródło: Nutrients. - 2018, vol. 10, 2, art. no 259, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 2072-6643
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 lutego 2018].
    Angielskie słowa kluczowe: potato juice ; anti-inflammatory activity ; antiulcerogenic effect ; gastrointestinal protection
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.171
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    5/17
    Rok: 2017
    Autorzy: Przemysław Łukasz Kowalczewski, Agnieszka Makowska, Maria Różańska
    Tytuł: Ocena jakości i atrakcyjności konsumenckiej chleba pszennego z dodatkiem soku z ziemniaka
    Źródło: Postępy Tech. Przetw. Spoż. - 2017, t. 27/50, nr 1, s. 23-27, il., bibliogr., streszcz., abstr.
    p-ISSN: 0867-793X
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 czerwca 2017].
    Polskie słowa kluczowe: chleb pszenny ; sok z ziemniaka ; ocena sensoryczna ; jakość pieczywa
    Angielskie słowa kluczowe: wheat bread ; potato juice ; sensory evaluation ; bread quality
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 6.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    6/17
    Rok: 2017
    Autorzy: Grażyna Lewandowicz, Przemysław Kowalczewski, Magdalena Człapka-Matyasik, Małgorzata Korsar, Jan Jeszka
    Tytuł: Produkty prozdrowotne zawierające bioaktywne składniki soku z ziemniaka
    Źródło: Przem. Spoż. - 2017, t. 71, 8, s. 76-79, il., bibliogr., streszcz., abstr.
    p-ISSN: 0033-250X
    Polskie słowa kluczowe: sok z ziemniaka ; stany zapalne przewodu pokarmowego ; żywność funkcjonalna
    Angielskie słowa kluczowe: potato juice ; inflammatory of gastrointestinal tract ; functional food
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 12.000
    Praca afiliowana przez UP
    DOI:
    7/17
    Rok: 2017
    Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Michał Piątek, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Anna Małecka, Wojciech Białas
    Tytuł: Wpływ postaci dodatku bioaktywnych składników soku z ziemniaka na jakość pasztetów
    Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2017, R. 24, nr 3 (112), s. 84-96, il., bibliogr., streszcz., abstr.
    p-ISSN: 2451-0769 e-ISSN: 2451-0777
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 stycznia 2018].
    Polskie słowa kluczowe: sok z ziemniaka ; żywność funkcjonalna ; pasztety ; nieswoiste zapalenie jelit ; jakość
    Angielskie słowa kluczowe: potato juice ; functional food, ; pâte ; inflammatory bowel disease ; quality
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 13.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    8/17
    Rok: 2016
    Autorzy: Anna Sip, Joanna Le Thanh-Blicharz, Katarzyna Siergiej, Mariusz Lesiecki, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: Odpady przemysłu ziemniaczanego jako podłoże do hodowli bakterii mlekowych
    Źródło: Postępy Nauk. Technol. Przem. Rol.-Spoż. - 2016, t. 71, nr 1, s. 65-80, il., bibliogr.
    p-ISSN: 2083-5809
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 czerwca 2016].
    Polskie słowa kluczowe: wycierka ziemniaczana ; sok z ziemniaka ; hydroliza enzymatyczna ; bakterie kwasu mlekowego
    Angielskie słowa kluczowe: potato pulp ; potato juice ; enzymatic hydrolysis ; lactic acid bacteria
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 6.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    9/17
    Rok: 2015
    Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Agnieszka Makowska, Ismena Knoll, Wioletta Błaszczak, Wojciech Białas, Piotr Kubiak
    Tytuł: Pasta fortified with potato juice: structure, quality, and consumer acceptance
    Źródło: J. Food Sci. - 2015, vol. 80, no. 6, s. 1377-1382, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0022-1147 e-ISSN: 1750-3841
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 sierpnia 2015].
    Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; mikrostruktura ; makaron ; sok ziemniaczany
    Angielskie słowa kluczowe: functional food ; microstructure ; pasta ; potato juice
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.649
    Punktacja MNiSW: 30.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    10/17
    Rok: 2014
    Autorzy: Anna Bryła, Wojciech Juzwa, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: Kapsułkowanie soku z ziemniaka w liposomach
    Źródło: Biul. IHAR. - 2014, nr 272, s. 49-62, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0373-7837
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 lutego 2015].
    Polskie słowa kluczowe: hydrolizaty ; liposomy ; nanokapsułki ; sok ziemniaczany
    Angielskie słowa kluczowe: hydrolysate ; liposome ; nanokapsule ; potato juice
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 4.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    11/17
    Rok: 2014
    Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Anna Sip, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: Aktywność przeciwdrobnoustrojowa soku ziemniaczanego
    Źródło: Postępy Tech. Przetw. Spoż. - 2014, t. 24/45, nr 2, s. 56-61, bibliogr.
    p-ISSN: 0867-793X
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 listopada 2017].
    Polskie słowa kluczowe: aktywność przeciwdrobnoustrojowa ; sok ziemniaczany ; hydrolizat soku ziemniaczanego ; frakcja niskocząsteczkowa soku ziemniaczanego ; aktywność biologiczna
    Angielskie słowa kluczowe: antimicrobial activity ; potato juice ; bioactivity ; deproteinization of patato juice
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    12/17
    Rok: 2013
    Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Anna Małecka, Wojciech Białas, Hanna Maria Baranowska
    Tytuł: The effect of the addition of potato juice on the structure and quality of paté
    Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2013, vol. 63, Book of Abstracts, s. 61
    p-ISSN: 1230-0322
    Uwagi: Tytuł zeszytu: Food Structure and Functionality: Conference - 15 years later: Stare Jabłonki, 23-26 June, 2013: Book of Abstracts.
    Angielskie słowa kluczowe: pate ; potato juice ; microstructure ; low-field NMR ; texture ; functional food
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    13/17
    Rok: 2013
    Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Magdalena Jeziorna, Wojciech Białas, Hanna Maria Baranowska
    Tytuł: Quality and structure of finely comminuted sausages with potato juice
    Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2013, vol. 63, Book of Abstracts, s. 62
    p-ISSN: 1230-0322
    Uwagi: Tytuł zeszytu: Food Structure and Functionality: Conference - 15 years later: Stare Jabłonki, 23-26 June, 2013: Book of Abstracts.
    Angielskie słowa kluczowe: sausages ; potato juice ; microstructure ; low-field NMR ; texture ; functional food
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    14/17
    Rok: 2013
    Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Agnieszka Makowska, Ismena Knoll, Wioletta Błaszczak, Wojciech Białas
    Tytuł: Structure, physicochemical properties and consumer acceptance of pasta containing potato juice
    Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2013, vol. 63, Book of Abstracts, s. 63
    p-ISSN: 1230-0322
    Uwagi: Tytuł zeszytu: Food Structure and Functionality: Conference - 15 years later: Stare Jabłonki, 23-26 June, 2013: Book of Abstracts.
    Angielskie słowa kluczowe: pasta ; potato juice ; microstructure ; functional food
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    15/17
    Rok: 2012
    Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Kondrad Celka, Wojciech Białas, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: Antioxidant activity of potato juice
    Tytuł równoległy: Aktywność przeciwutleniająca soku ziemniaczanego
    Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2012, 11 (2), s. 175-181, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 kwietnia 2014].
    Polskie słowa kluczowe: sok ziemniaczany ; potencjał antyoksydacyjny ; hydroliza enzymatyczna
    Angielskie słowa kluczowe: potato juice ; antioxidant activity ; enzymatic hydrolysis
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 9.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    16/17
    Rok: 2012
    Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Agnieszka Makowska, Agata Olejnik, Wiktor Obuchowski
    Tytuł: Charakterystyka ekstrudowanych przekąsek zbożowych zawierających sok z ziemniaka
    Źródło: Biul. IHAR. - 2012, nr 266, s. 319-329, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0373-7837
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 maja 2015].
    Polskie słowa kluczowe: chrupki ; nieswoiste zapalenie jelit ; sok ziemniaczany ; żywność funkcjonalna
    Angielskie słowa kluczowe: extruded cereal snacks ; functional food ; inflammatory bowel disease ; potato juice
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 4.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    17/17
    Rok: 2012
    Autorzy: Grażyna Lewandowicz, Przemysław Kowalczewski, Wojciech Białas, Anna Olejnik, Joanna Rychlik
    Tytuł: Rozdział frakcji soku ziemniaczanego różniących się masą cząsteczkową i charakterystyka ich aktywności biologicznej
    Źródło: Biul. IHAR. - 2012, nr 266, s. 331-344, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0373-7837
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 maja 2015].
    Polskie słowa kluczowe: cytotoksyczność ; kriokoncentracja ; separacja ; sok ziemniaczany ; suszenie rozpyłowe
    Angielskie słowa kluczowe: cytotoxicity ; cryoconcentration ; potato juice ; separation ; spray drying
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 4.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP