logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PORK MEAT
Liczba odnalezionych rekordów: 11



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/11
Rok: 2014
Autorzy: Artur Rusowicz, Edward Pospiech, Piotr A. Baranowski, Andrzej Grzebielec, Maciej Leszczyński
Tytuł: Poprawa efektywności schładzania schabu wieprzowego
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2014, t. 19, nr 1, s. 41-45, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: mięso wieprzowe ; schładzanie ; mikrostrumienie ; wymiana ciepła
Angielskie słowa kluczowe: pork meat ; chilling ; microjets ; heat transfer
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/11
Rok: 2014
Autorzy: Tomasz Pawlak, Antoni Ryniecki
Tytuł: Optymalizacja parametrów procesu mikrofalowo-podciśnieniowego kształtowania 'puffingu' z mięsa wieprzowego metodą powierzchni reakcji (RSM)
W: IV Sympozjum Inżynierii Żywności : Warszawa, 1-2 lipca 2014.
Adres wydawniczy: Warszawa : [Wydawnictwo SGGW], 2014
Szczegóły: s. 119
Polskie słowa kluczowe: suszenie mikrofalowo-podciśnieniowe ; metoda powierzchni reakcji (RSM) ; mięso wieprzowe
Angielskie słowa kluczowe: microwave-vacuum drying ; response surface method ; pork meat
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/11
Rok: 2014
Autorzy: R. Cegielska-Radziejewska, T. Szablewski
Tytuł: Extension of the shelf-life of pork meat packaged in a modified atmospheres by treatment with thermochemically modified lysozyme
W: Proceedings of the 6th International Conference on Quality and Safety in Food Production Chain.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 40
ISBN: 978-83-7717-183-7
Polskie słowa kluczowe: lizozym modyfikoway ; mięso wieprzowe
Angielskie słowa kluczowe: modified lysozyme ; pork meat
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/11
Rok: 2013
Autorzy: R. Cegielska-Radziejewska, T. Szablewski
Tytuł: Przeciwbakteryjna aktywność modyfikowanego lizozymu izolowanego z białka jaja
Tytuł równoległy: Antimicrobial activity of modified lysozyme isolated from the egg white
W: XXV Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA "Nauka praktyce drobiarskiej - praktyka drobiarska nauce" : Materiały konferencyjne: 02-04.09.2013 r., Zegrze k. Warszawy, Poland.
Adres wydawniczy: [Warszawa] : [ Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego. Wydawnictwo], 2013
Szczegóły: s. 122-123
ISBN: 978-83-7583-488-8
Polskie słowa kluczowe: lizozym ; aktywność przeciwbakteryjna ; mięso wieprzowe
Angielskie słowa kluczowe: lysozyme ; antibacterial activity ; pork meat
Charakt. formalna: PKN
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
5/11
Rok: 2012
Autorzy: Karolina Szulc, Damian Knecht, Anna Jankowska-Mąkosa, Ewa Skrzypczak
Tytuł: Wyniki oceny jakości mięsa świń rodzimej rasy złotnickiej pstrej
Źródło: Zesz. Nauk. Uniw. Przyr. Wroc., Biol. Hod. Zwierz. - 2012, 64 (nr 586), s. 51-60, bibliogr.
p-ISSN: 1897-208X. - ISSN 1897-8223
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line [Dostęp: 29 sierpnia 2013].
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; rasy rodzime ; świnia złotnicka pstra ; mięso wieprzowe ; jakość ; ocena jakości
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; native breeds ; Złotnicka Spotted pig ; pork meat ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/11
Rok: 2011
Autorzy: A. Spychaj, M. Szalata, R. Słomski, E. Pospiech
Tytuł: Identification of pork from meat of other species employing the cytochrome oxidase subunit I
W: Proceedings of the 5th International Conference on the Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 19-20 September 2011.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Szczegóły: s. 169
ISBN: 978-83-7717-070-0
Polskie słowa kluczowe: oksydaza cytochromowa podjednostki I ; mięso wieprzowe ; identyfikacja ; DNA
Angielskie słowa kluczowe: cytochrome oxidase subunit I ; pork meat ; identification ; DNA
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
7/11
Rok: 2010
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Janusz Wojtczak, Ewa Rzosińska, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ, Ewa Iwańska, Elżbieta Krzęcio, Halina Sieczkowska, Katarzyna Antosik
Tytuł: Electrical conductivity as an indicator of pork meat quality
Tytuł równoległy: Przewodność elektryczna mięsa wieprzowego jako wskaźnik jego jakości
Źródło: J. Cent. Eur. Agric. [Dokument elektroniczny]. - 2010, vol. 11, no. 1, s. 105-112, bibliogr.
https://jcea.agr.hr/volumes.php?lang=en&search=Article%3A826
p-ISSN: 1332-9049
Polskie słowa kluczowe: przewodność elektryczna ; mięso wieprzowe ; jakość mięsa
Angielskie słowa kluczowe: electrical conductivity ; meat quality ; pork meat
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/11
Rok: 2007
Autorzy: M. Montowska, E. Pospiech
Tytuł: Application of two-dimensional electrophoresis in relation to species identification of meat
W: Proceedings of 53rd International Congress of Meat Science and Technology / Ed. by Guanghong Zhou, Weili Zhang.
Adres wydawniczy: [B.m.] : China Agricultural University Press, 2007
Szczegóły: s. 629-630, il., bibliogr.
ISBN: 978-7-81117-239-3
Angielskie słowa kluczowe: species identification ; chicken ; duck ; pork meat ; beef ; 2-DE
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
9/11
Rok: 2006
Autorzy: Benedykt Pepliński, Dariusz Majchrzycki
Tytuł: Zróżnicowanie regionalne kosztów zakupu mięsa wieprzowego w Polsce w latach 2003-2005
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2006, t. 8, z. 2, s. 162-166, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 kwietnia 2018].
Polskie słowa kluczowe: analiza regionalna ; mięso wieprzowe ; zakłady mięsne ; koszt zakupu
Angielskie słowa kluczowe: regional analysis ; pork meat ; slaughterhouses ; purchase cost
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/11
Rok: 2005
Autorzy: Bożena Danyluk, Arkadiusz Medyński, Bożena Grześ, Ewa Iwańska, Beata Mikołajczak
Tytuł: Effect of oridinary or microencapsulated sodium chloride on microbiological quality of meat stored in refrigerated conditions
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2005, no. 2, s. 21-24, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: Quality and meat present situation and perspectives in its improvement
Angielskie słowa kluczowe: microencapsulated sodium chloride ; pork meat ; storage ; microbiological contamination
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
11/11
Rok: 2004
Autorzy: Bożena Danyluk, Arkadiusz Medyński, Edward Pospiech, Andrzej Łyczyński, Bożena Grześ
Tytuł: Ocena wpływu mikrokapsułkowanego chlorku sodu na stan mikrobiologiczny mięsa ze schabu i z karkówki przechowywanego w warunkach chłodniczych i zamrażalniczych
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2004, R. 11, nr 2 (39), s. 32-45, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 maja 2016].
Polskie słowa kluczowe: mięso wieprzowe ; przechowywanie ; mikrokapsułkowany NaCl ; stan mikrobiologiczny
Angielskie słowa kluczowe: pork meat ; storage ; microencapsulated NaCl ; microbiological status
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP