logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PORCINE MEAT
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
Rok: 2006
Autorzy: Bożena Grześ, Edward Pospiech, Wojciech Kapelański, Andrzej Łyczyński, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska
Tytuł: A comparison of properties of meat of various quality groups (RFN, RFN-s, PSE and ASE) obtained from first farrowing gilts
Tytuł równoległy: Porównanie właściwości mięsa o zróżnicowanej jakości pozyskanego od loszek jednorazówek
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2006, vol. 24, suppl. 2, s. 99-104, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Artykuł przedstawiony na: III Conference "Genetic and Environmental Possibilities of Adjusting the Slaughter Value and Meat Quality of Animals to Consumers' Requirements", 7-8 September 2006, Lublin-Krasnobród, Poland.
Angielskie słowa kluczowe: first farrowing gilts ; meat quality ; muscle fibres ; myosin ; porcine meat ; pigs
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/2
Rok: 2006
Autorzy: Ewa Iwańska, Edward Pospiech, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak
Tytuł: Analiza przemian białek wycieku wirówkowego mięsa wieprzowego o zróżnicowanej kruchości za pomocą elektroforezy dwukierunkowej
Źródło: Rocz. Inst. Przem. Mięs. Tłuszcz. - 2009, t. 47, 2, s. 42-56, il., bibliogr.
p-ISSN: 0138-080X
Polskie słowa kluczowe: mięso wieprzowe ; kruchość mięsa ; białka ; elektroforeza 2D
Angielskie słowa kluczowe: porcine meat ; tenderness ; proteins ; two-dimensional electrophoresis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP