logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: POLYPHENOLIC COMPOUNDS
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2016
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Artur Szwengiel, Barbara Górna
Tytuł: Bioactive components of pomegranate fruit and their transformation by fermentation processes
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2016, vol. 242, iss. 5, s. 631-640, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 kwietnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: polyphenolic compounds ; antioxidant activity ; fermentation processes ; health promoting properties
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.664
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2015
Autorzy: M. Kidon, J. Grabowska, D. Walkowiak-Tomczak, E. Radziejewska-Kubzdela, R. Bieganska-Marecik, K. Młynarczyk
Tytuł: A comparison of bioactive compounds in drying purple-fleshed apples
Źródło: J. EcoAgriTour. - 2015, spec. iss., s. 147
p-ISSN: 1844-8577
Uwagi: NEEFood 3rd North and East European Congress on Food, Global and Local Challenges in Food Science and Technology Brasov, Romania, 20 to 23 may 2015. NEEFood Congress 2015. Book of Abstracts
Angielskie słowa kluczowe: purple-fleshed apples ; polyphenolic compounds ; anthocyanins ; antioxidant activity
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2011
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Wpływ odwadniania śliwek na zmiany ich składu chemicznego
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 2011, z. 558, s. 275-285, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Tytuł okł. zeszytu: Wybrane problemy inzynierii żywności. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: śliwki ; odwadnianie osmotyczne ; związki polifenolowe ; cukry ; zmiany masy
Angielskie słowa kluczowe: plum ; osmotic dehydration ; polyphenolic compounds ; sugars ; weight changes
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/4
Rok: 2009
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Zmiany zawartości związków fenolowych i zdolności przeciwutleniającej w jarmużu o małym stopniu przetworzenia pakowanym w atmosferze modyfikowanej
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2009, t. 42, nr 3, s. 854-860, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 grudnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: związki polifenolowe ; atmosfera modyfikowana ; jarmuż
Angielskie słowa kluczowe: polyphenolic compounds ; modifi ed atmosphere ; kale
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP