logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: POLIPHENOLS
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2015
Autorzy: Paweł Górnaś, Inga Mišina, Anita Olšteine, Inta Krasnova, Iveta Pugajeva, Gunārs Lācis, Aleksander Siger, Michał Michalak, Arianne Soliven, Dalija Segliña
Tytuł: Phenolic compounds in different fruit parts of crab apple: Dihydrochalcones as promising quality markers of industrial apple pomace by-products
Źródło: Ind. Crop. Prod. - 2015, vol. 74, s. 607-612, il., bibliogr.
p-ISSN: 0926-6690
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 lipca 2015].
Angielskie słowa kluczowe: industrial apple pomace ; by-products ; phenolic compounds ; poliphenols ; dihydrochalcones ; quality markers
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.449
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2013
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Effect of freezing and freeze drying on biological active compounds in kale leaves.
W: Current trends in commodity science : 12th IComSC'13, 16th-19th September 2013, Poznań, Poland, Book of abstracts / Ed. Daniela Gwiazdowska i Katarzyna Kluczyńska.
Adres wydawniczy: Poznań : Poznań University of Economics. Faculty of Commodity Science, 2013
Szczegóły: s. 113
ISBN: 978-83-911169-3-7
Uwagi: 12th International Commodity Science Conference. Current Trends in Commodity Science, Poznań University of Economics, 16th-19th September 2013.
Polskie słowa kluczowe: polifenole ; glukozynolany ; zamrażanie
Angielskie słowa kluczowe: poliphenols ; glucosinolates ; freezing
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2012
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Artur Szwengiel, Małgorzata Lasik, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Zastosowanie obróbki enzymatyczno-mikrobiologicznej w kształtowaniu zawartości związków biologicznie aktywnych w wybranych nasionach roślin strączkowych
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2012, t. 45, nr 3, s. 431-537, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: polifenole ; aktywność przeciwutleniająca ; przeciwutleniacze ; obróbka enzymatyczno-mikrobiologiczna ; rośliny strączkowe
Angielskie słowa kluczowe: poliphenols ; antioxidant activity ; antioxidants ; enzymatic and microbial treatment ; leguminous plants
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/4
Rok: 2011
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Małgorzata Lasik, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Wpływ obróbki mikrobiologicznej na zawartość związków biologicznie aktywnych w wybranych nasionach roślin strączkowych
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2011, t. 44, nr 3, s. 951-956, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: polifenole ; aktywność przeciwutleniająca ; przeciwutleniacze ; fermentacja mlekowa ; rośliny strączkowe
Angielskie słowa kluczowe: poliphenols ; antioxidant activity ; antioxidants ; lactic fermentation ; leguminous plants
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP