logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PHYTOCHEMICALS
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2017
Autorzy: A. Rękas, M. Wroniak, A. Siger, I. Ścibisz
Tytuł: Chemical composition and resistance to oxidation of high-oleic rapeseed oil pressed from microwave pre-treated intact and de-hulled seeds
Źródło: Grasas Aceites. - 2017, vol. 68, no. 4, e225, bibliogr., abstr., res.
p-ISSN: 0017-3495 e-ISSN: 1988-4214
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 stycznia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: fatty acids ; high-oleic rapeseed oil ; hulling ; microwaving ; oxidative stability ; phytochemicals
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.564
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2016
Autorzy: A. Gramza-Michalowska, M. Czlapka-Matyasik, B. Kulczynski
Tytuł: Shaping of the nutritional value and antiradical potential of phytochemicals enriched food products for obeese consumers
Źródło: Obes. Rev. - 2016, vol. 17, suppl. 2, s. 148 [T5:S33:39]
p-ISSN: 1467-7881
Uwagi: Wydanie specjalne: Abstracts of the 13th International Congress on Obesity, 1-4 May 2016, Vancouver, Canada. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 sierpnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: nutritional value ; antioxidant potential ; buckwheat ; phytochemicals ; rose fruit ; collagen ; stevia ; obesity
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/4
Rok: 2015
Autorzy: Barbara Frąszczak, Monika Gąsecka, Anna Golcz, Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: The chemical composition of lemon balm and basil plants grown under different light conditions
Tytuł równoległy: Skład chemiczny roślin melisy i bazylii uprawianych w zróżnicowanych warunkach świetlnych
Źródło: Acta Sci. Pol., Hortorum Cultus. - 2015, vol. 14 (4), s. 93-104, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0692
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: bazylia pospolita ; melisa lekarska
Angielskie słowa kluczowe: fluorescent lamps ; LED modules ; phytochemicals ; Ocimum basilicum ; Melissa officinalis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.583
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/4
Rok: 2014
Autorzy: S. Mildner-Szkudlarz, A. Makowska, W. Obuchowski, J. Michniewicz
Tytuł: Phytochemicals as functional ingredients: effects on crisp bread and pasta nutritional and physical properties
W: 3rd International ISEKI Food Conference : Food Science and Technology Excellence for a Sustainable Bioeconomy, 21-23 May 2014, Athens, Greece, Book of abstracts / Ed. Rui Costa, Paola Pittia, Cristina L. M. Silva, Eleni Gogou.
Adres wydawniczy: Athens : Cosmosware, 2014
Szczegóły: s. 154
ISBN: 978-960-89789-8-0
Polskie słowa kluczowe: aktywność antyoksydacyjna ; błonnik pokarmowy ; związki fenolowe
Angielskie słowa kluczowe: antioxidant activity ; dietary fibre ; phytochemicals ; sensory analysis
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP