logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PHYTATE
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2016
Autorzy: Marcin Hejdysz, Sebastian Kaczmarek, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Effect of extrusion on the nutritional value of peas for broiler chickens
Źródło: Arch. Anim. Nutr. - 2016, vol. 70, no. 5, s. 364-377, bibliogr.
p-ISSN: 1745-039X e-ISSN: 1477-2817
Polskie słowa kluczowe: groch ; czynniki antyżywieniowe ; brojlery kurze ; strawność
Angielskie słowa kluczowe: antinutritional factors ; broilers ; digestibility ; extrusion ; peas ; phytate
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.306
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/3
Rok: 2014
Autorzy: Zenon Kędzior
Tytuł: Fityniany
W: Żywność prozdrowotna : Składniki i technologia / Red. Janusz Czapski, Danuta Górecka.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 183-195, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-730-1
Liczba arkuszy: 0,7
Polskie słowa kluczowe: surowce roślinne ; zboża ; rośliny strączkowe ; nasiona ; ziarno ; mąka ; ciasto ; pieczywo ; fityniany ; żelazo ; cynk ; wapń ; magnez ; fitaza ; właściwości antyżywieniowe ; właściwości prozdrowotne
Angielskie słowa kluczowe: wheat ; plant material ; cereals ; legumes plants ; seed ; grain ; dough ; baked goods ; phytate ; iron ; zinc ; calcium ; magnesium ; phytase ; antinutritive properties ; pro-health properties
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2007
Autorzy: Eleonora Lampart-Szczapa, Jerzy Szukała, Zbigniew Krejpcio, Małgorzata Nogala-Kałucka, Katarzyna Czaczyk, Izabela Kossowska, Anna Hoffmann
Tytuł: Warunki uprawy i przetwarzania łubinu - czynniki modyfikujące zawartość fitynianów i tanin - endogennych inhibitorów biodostępności składników mineralnych
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2007, R. 34, nr 3/4, s. 1274-1280, bibliogr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: łubin ; uprawa roślin ; nawożenie ; składniki mineralne ; biodostępność ; nasiona ; fermentacja ; ekstruzja ; fityniany ; taniny
Angielskie słowa kluczowe: lupin ; seeds ; fertilization ; fermentation ; extrusion ; phytate ; tannins
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP