logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PHYTASE
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2019
Autorzy: Marta Kubiś, Lidia Lewko, Sebastian Kaczmarek, Sebastian Nowaczewski, Marcin Hejdysz, Andrzej Rutkowski
Tytuł: The effect of enzyme and protein source on laying hens performance, eggshell and bone traits
Źródło: Emir. J. Food Agric. - 2019, vol. 31, iss. 5, s. 353-360, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2079-052X e-ISSN: 2079-0538
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 września 2018].
Angielskie słowa kluczowe: phytase ; lupine ; protease ; eggs ; tibia
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.921
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/5
Rok: 2014
Autorzy: Zenon Kędzior
Tytuł: Fityniany
W: Żywność prozdrowotna : Składniki i technologia / Red. Janusz Czapski, Danuta Górecka.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 183-195, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-730-1
Liczba arkuszy: 0,7
Polskie słowa kluczowe: surowce roślinne ; zboża ; rośliny strączkowe ; nasiona ; ziarno ; mąka ; ciasto ; pieczywo ; fityniany ; żelazo ; cynk ; wapń ; magnez ; fitaza ; właściwości antyżywieniowe ; właściwości prozdrowotne
Angielskie słowa kluczowe: wheat ; plant material ; cereals ; legumes plants ; seed ; grain ; dough ; baked goods ; phytate ; iron ; zinc ; calcium ; magnesium ; phytase ; antinutritive properties ; pro-health properties
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 2013
Autorzy: Anna Ptak, Damian Józefiak, Bartosz Kierończyk, Mateusz Rawski, Krzysztof Żyła, Sylwester Świątkiewicz
Tytuł: Effect of different phytases on the performance, nutrient retention and tibia composition in broiler chickens
Źródło: Arch. Tierz.-Arch. Anim. Breed. - 2013, vol. 56, s. 1028-1038, bibliogr.
p-ISSN: 0003-9438
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 maja 2014].
Angielskie słowa kluczowe: broiler chickens ; phytase ; tibia ; trace minerals
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.326
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/5
Rok: 2013
Autorzy: K. Żyła, R. Duliński, M. Pierzchalska, M. Grabacka, D. Józefiak, S. Świątkiewicz
Tytuł: Phytases and myo-inositol modulate performance, bone mineralization and alter lipid fractions in the serum of broilers
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2013, vol. 22, no. 1, s. 56-62, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 maja 2014].
Angielskie słowa kluczowe: broiler ; phytase ; myo-inositol ; performance ; lipid fractions
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.591
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/5
Rok: 2013
Autorzy: A.J. Cowieson, A. Ptak, P. Maćkowiak, M. Sassek, E. Pruszyńska-Oszmałek, K. Żyła, S. Świątkiewicz, S. Kaczmarek, D. Józefiak
Tytuł: The effect of microbial phytase and myo-inositol on performance and blood biochemistry of broiler chickens fed wheat/corn-based diets
Źródło: Poult. Sci. - 2013, vol. 92, no. 8, s. 2124-2134, bibliogr.
p-ISSN: 0032-5791
Angielskie słowa kluczowe: phytase ; myo-inositol ; insulin ; broiler ; nutrition
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.544
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP