logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PHOTOCHEMILUMINESCENCE
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2015
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Andrzej Sidor, Julita Reguła, Bartosz Kulczyński
Tytuł: PCL assay application in superoxide anion-radical scavenging capacity of tea Camellia sinensis extracts
Tytuł równoległy: Oznaczanie zdolności zmiatania anionorodników ponadtlenkowych przez ekstrakty herbaty Camelia sinensis z wykorzystaniem PCL
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2015, 14 (4), s. 331-341, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: herbata ; Camellia sinensis ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: tea ; Camellia sinensis ; photochemiluminescence ; superoxide radical ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2013
Autorzy: Andrzej Sidor, Anna Gramza-Michałowska, Józef Korczak, Monika Przeor
Tytuł: Antioxidant potential of black chokeberry fruits juice (Aronia melanocarpa) stabilized with cinnamon extract (Cinnamonum verum)
W: Current trends in commodity science : 12th IComSC'13, 16th-19th September 2013, Poznań, Poland, Book of abstracts / Ed. Daniela Gwiazdowska i Katarzyna Kluczyńska.
Adres wydawniczy: Poznań : Poznań University of Economics. Faculty of Commodity Science, 2013
Szczegóły: s. 134
ISBN: 978-83-911169-3-7
Uwagi: 12th International Commodity Science Conference. Current Trends in Commodity Science, Poznań University of Economics, 16th-19th September 2013.
Angielskie słowa kluczowe: chokeberry juice ; antioxidants ; antiradical activity ; photochemiluminescence
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 2013
Autorzy: Andrzej Sidor, Anna Gramza-Michałowska, Joanna Skręty
Tytuł: Potencjał przeciwutleniajacy soku z owoców aronii czarnoowocowej stabilizowanego ekstraktem goździków
Tytuł równoległy: Antioxidant potential of Black chokeberry juice stabilised with clove extract
W: Nauka o żywieniu człowieka - osiagnięcia i wyzwania : Międzynarodowa Konferencja Jubileuszowa z okazji 35-lecia istnienia Wydziału nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji oraz 60-lecia pracy zawodowej w SGGW prof. dr hab., dr h.c. Stanisława Bergera, Warszawa, 28 czerwca 2013.
Adres wydawniczy: Warszawa : Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, 2013
Szczegóły: s. 94
Polskie słowa kluczowe: sok z aronii ; aktywność przeciwutleniająca ; fotochemiluminescencja
Angielskie słowa kluczowe: black chokeberry juice ; antioxidative activity ; photochemiluminescence
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2013
Autorzy: Andrzej Sidor, Anna Gramza-Michałowska, Marta Drgas, Józef Korczak, Joanna Skręty
Tytuł: Ocena potencjału przeciwutleniającego przetworów z aronii przy wykorzystaniu fotochemiluminescencji (PCL)
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2013, t. 94, nr 4, s. 835-838, il., bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: aktywność przeciwrodnikowa ; fotochemiluminescencja ; Photochem
Angielskie słowa kluczowe: antiradical activity ; photochemiluminescence ; Photochem
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/5
Rok: 2011
Autorzy: Magdalena Człapka-Matyasik, Anna Gramza-Michałowska, Małgorzata Fejfer, Henryk Zieliński
Tytuł: The antioxidant capacity of the selected fruits and their preserves - pilot comparative study
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2011, vol. 61, Suppl.1, s. 14
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: EuroFoodChem XVI Translating food chemistry into health benefits: Conference Proceedings Gdańsk 6th-8th July, 2011. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 sierpnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: antioxidant capacity ; fruits ; photochemiluminescence ; Folin- Ciocalteu
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP