logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PHENOLICS
Liczba odnalezionych rekordów: 16



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/16
Rok: 2018
Autorzy: Kinga Drzewiecka, Monika Gąsecka, Paweł Rutkowski, Zuzanna Magdziak, Piotr Goliński, Mirosław Mleczek
Tytuł: Arsenic forms and their combinations induce differences in phenolic accumulation in Ulmus laevis Pall
Źródło: J. Plant Physiol. - 2018, vol. 220, January 2018, s. 34-42, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0176-1617
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 listopada 2017].
Angielskie słowa kluczowe: arsenic ; dimethylarsinic acid ; phenolics ; salicylic acid ; Ulmus laevis
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.825
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/16
Rok: 2017
Autorzy: Marcin Kidoń, Elżbieta Frątczak, Dorota Walkowiak-Tomczak, Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Katarzyna Pawłowska
Tytuł: Evaluation of quality of jams produced from different colored carrot roots
W: 4th North and East European Congress on Food : 10-13 September 2017, Kaunas, Lithuania, Abstract book.
Adres wydawniczy: Kaunas : Department of Food Science and Technology, Kaunas University of Technology, 2017
Szczegóły: s. 76
ISBN: 978-609-02-1373-5
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2018].
Liczba znaków: 1625
Liczba arkuszy: 0,04
Polskie słowa kluczowe: dżem ; marchew ; jakość ; związki biologicznie aktywne
Angielskie słowa kluczowe: jam ; carrot ; quality ; bioactive compounds ; phenolics
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/16
Rok: 2017
Autorzy: Maja Paterska, Hanna Bandurska, Joanna Wysłouch, Marta Molińska-Glura, Krzysztof Moliński
Tytuł: Chemical composition of horse-chestnut (Aesculus) leaves and their susceptibility to chestnut leaf miner Cameraria ohridella Deschka & Dimič
Źródło: Acta Physiol. Plant. - 2017, vol. 39, no. 3, art. 83, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-5881 e-ISSN: 1861-1664
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 15 maja 2017].
Angielskie słowa kluczowe: horse-chestnut ; Cameraria ohridella ; phenolics ; amino acids ; carbohydrates ; plant pigments
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.438
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/16
Rok: 2017
Autorzy: Magdalena Jeszka-Skowron, Ewa Flaczyk, Tomasz Podgórski
Tytuł: In vitro and in vivo analyses of Morus alba Polish var. wielkolistna zolwinska leaf ethanol-water extract - antioxidant and hypocholesterolemic activities in hyperlipideamic rats
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2017, vol. 119, 10, art. no. 1600514, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 grudnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: antioxidant activity ; HPLC-UV-Vis ; hyperlipidaemia ; Morus alba ; phenolics ; Wistar rats
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.200
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/16
Rok: 2017
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Roman Marecik
Tytuł: Characterization of phenolics, glucosinolates and antioxidant activity of beverages based on apple juice with addition of frozen and freeze-dried curly kale leaves (Brassica oleracea L. var. acephala L.)
Źródło: Food Chem. - 2017, vol. 230, 1 September, s. 271-280, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 maja 2017].
Angielskie słowa kluczowe: phenolics ; glucosinolates ; antioxidant activity ; kale ; cloudy apple juice
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.946
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/16
Rok: 2017
Autorzy: Kinga Drzewiecka, Mirosław Mleczek, Monika Gąsecka, Zuzanna Magdziak, Anna Budka, Tamara Chadzinikolau, Zygmunt Kaczmarek, Piotr Goliński
Tytuł: Copper and nickel co-treatment alters metal uptake and stress parameters of Salix purpurea x viminalis
Źródło: J. Plant Physiol. - 2017, vol. 216, s. 125-134, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0176-1617
Uwagi: Publikacja dostępna również online In Progress [Dostęp: 27 czerwca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: glutathione ; heavy metal stress ; phenolics ; salicylic acid ; Salix
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.833
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/16
Rok: 2017
Autorzy: E. Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: The effect of pretreatment and modified atmosphere packaging on bioactive compound content in coleslaw mix
Źródło: LWT-Food Sci. Technol. - 2017, vol. 70, s. 505-511, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0023-6438
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: minimal processing ; high oxygen ; carotenoids ; ascorbic acid ; phenolics
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.129
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/16
Rok: 2016
Autorzy: Alina Kałużewicz, Jolanta Lisiecka, Monika Gąsecka, Agnieszka Waśkiewicz, Włodzimierz Krzesiński, Tomasz Spiżewski, Barbara Frąszczak
Tytuł: Changes in composition of phenolic compounds and tocopherols in broccoli heads during short-term storage
Tytuł równoległy: Zmiany składu fenoli i tokoferoli w różach brokułu w trakcie krótkotrwałego przechowywania
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2016, R. 23, nr 3 (106), s. 127-139, bibliogr.
p-ISSN: 2451-0769 e-ISSN: 2451-0777
Uwagi: Od numeru 2 (105) 2016 zmiana ISSN [poprzedni ISSN 1425-6959]. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 listopada 2016].
Polskie słowa kluczowe: Brassica oleracea var. italica ; HPLC ; fenole ; tokoferole ; przechowywanie ; temperatura
Angielskie słowa kluczowe: Brassica oleracea var. italica ; HPLC ; phenolics ; tocopherols ; storage ; temperature
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/16
Rok: 2015
Autorzy: Michał Świeca, Julita Reguła, Joanna Suliburska, Urszula Złotek, Urszula Gawlik-Dziki
Tytuł: Effects of gluten-free breads, with varying functional supplements, on the biochemical parameters and antioxidant status of rat serum
Źródło: Food Chem. - 2015, vol. 182, 1 September, s. 268-274, il., bibliogr.
p-ISSN: 0308-8146
Angielskie słowa kluczowe: gluten free bread ; antioxidant status in vivo ; bread enrichment ; bioavailability in vitro ; phenolics
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.052
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
10/16
Rok: 2015
Autorzy: Monika Gąsecka, Mirosław Mleczek, Marek Siwulski, Przemysław Niedzielski, Lidia Kozak
Tytuł: The effect of selenium on phenolics and flavonoids in selected edible white rot fungi
Źródło: LWT-Food Sci. Technol. - 2015, vol. 63, iss. 1, s. 726-731, il., bibliogr.
p-ISSN: 0023-6438
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 17 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: selen ; flawonoidy ; fenole ; Pholiota nameko ; Pleurotus eryngii ; Pleurotus ostreatus
Angielskie słowa kluczowe: selenium ; flavonoids ; phenolics ; Pholiota nameko ; Pleurotus eryngii ; Pleurotus ostreatus
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.711
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
11/16
Rok: 2014
Autorzy: Magdalena Jeszka-Skowron, Ewa Flaczyk, Jan Jeszka, Zbigniew Krejpcio, Ewelina Król, Maciej S. Buchowski
Tytuł: Mulberry leaf extract intake reduces hyperglycaemia in streptozotocin (STZ)-induced diabetic rats fed high-fat diet
Źródło: J. Funct. Foods. - 2014, vol. 8, s. 9-17, il., bibliogr.
p-ISSN: 1756-4646
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 5 lutego 2015].
Angielskie słowa kluczowe: mulberry ; rats ; diabetes ; metabolism ; carbohydrates ; antioxidant activity ; phenolics ; high-fat diet
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.574
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
12/16
Rok: 2013
Autorzy: Agnieszka Waśkiewicz, Małgorzata Muzolf-Panek, Piotr Goliński
Tytuł: Phenolic content changes in plants under salt stress
W: Ecophysiology and responses of plants under salt stress / Ed. Parvaiz Ahmad, M.M. Azooz, M.N.V. Prasad.
Adres wydawniczy: New York : Springer, 2013
Szczegóły: s. 283-314, il., bibliogr.
ISBN: 978-1-4614-4746-7
Liczba arkuszy: 2,30
Polskie słowa kluczowe: związki fenolowe ; stres solny
Angielskie słowa kluczowe: phenolics ; salt stress
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
13/16
Rok: 2012
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Danuta Górecka, Krzysztof Dziedzic, Józef Korczak, Barbara Helak, Magdalena Człapka-Matyasik
Tytuł: Novel food products enriched with plant additives
W: 16th World Congress of Food Science and Technology (IUFoST) : August 05-09, 2012 Foz do Iguacu, Parana-Brazil, Final program and abstracts.
Adres wydawniczy: [Parana] : [b.w.], [2012]
Szczegóły: [1 s.]
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; DPPH ; ABTS ; phenolics ; antiradical activity ; tea ; Camellia sinensis ; bakery products
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
14/16
Rok: 2012
Autorzy: Andrzej Sidor, Józef Korczak, Anna Gramza-Michalowska, M. Czlapka-Matyasik, Joanna Kobus-Cisowska, Dominik Kmiecik
Tytuł: The changes of antioxidant potential of bakery product rich in bioactive compounds
W: Proceedings. Science and Technology Innovation for Healthy Cereals and Oils : 14th ICC Cereal and Bread Congress and Forum on Fats and Oils, August 6-9, 2012, Beijing, China.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2012]
Szczegóły: s. 237
Angielskie słowa kluczowe: phenolics ; antioxidants ; DPPH ; ABTS ; bakery products
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
15/16
Rok: 1998
Autorzy: Barbara Politycka
Tytuł: Phenolics and the activities of phenylalanine ammonia-lyase, phenol-β-glucosyltransferase and β-glucosidase in cucumber roots as affected by phenolic allelochemicals
Źródło: Acta Physiol. Plant. - 1998, vol. 20, no. 4, s. 405-410, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-5881 e-ISSN: 1861-1664
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 grudnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: allelochemical stress ; cucumber ; Cucumis sativus ; βglucosidase ; growth inhibition ; phenolics ; phenol-β-glucosyltransferase ; phenylalanine ammonia-lyase
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
16/16
Rok: 1997
Autorzy: Barbara Politycka
Tytuł: Free and glucosylated phenolics, phenol 13-glucosyltransferase activity and membrane permeability in cucumber roots affected by derivatives of cinnamic and benzoic acids
Źródło: Acta Physiol. Plant. - 1997, vol. 19, no. 3, s. 311-317, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-5881 e-ISSN: 1861-1664
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 grudnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: allelochemical stress ; cucumber ; Cucumis sativus ; glucosylation ; membrane permeability ; phenol 3-glucosyltransferase ; phenolics
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.444
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP