logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PHENOLIC ACIDS
Liczba odnalezionych rekordów: 31



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/31
Rok: 2019
Autorzy: Anna Przybylska-Balcerek, Tomasz Góral, Danuta Kurasiak-Popowska, Kinga Stuper-Szablewska
Tytuł: Phenolic acids in various genotypes of cereals grown in Poland in the years 2017-2018
Źródło: Academia J. Med. Plants - 2019, vol. 7, iss. 4, s. 92-99, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2315-7720
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 października 2019].
Angielskie słowa kluczowe: phenolic acids ; antioxidative compounds ; cereals ; oxidative stress
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/31
Rok: 2019
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Daria Szymanowska, Oskar Marek Szczepaniak, Anna Gramza-Michałowska, Dominik Kmiecik, Bartosz Kulczyński, Piotr Szulc, Paweł Górnaś
Tytuł: Composition of polyphenols of asparagus spears (Asparagus officinalis) and their antioxidant potential
Źródło: Cienc. Rural. - 2019, vol. 49, iss. 4, art. no. e20180863, il., bibliogr., abstr., res.
p-ISSN: 0103-8478 e-ISSN: 1678-4596
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 kwietnia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: asparagus cultivars ; antioxidative activity ; flavonols ; phenolic acids ; polyphenols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.553
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/31
Rok: 2019
Autorzy: Kinga Stuper-Szablewska, Juliusz Perkowski
Tytuł: Phenolic acids in cereal grain: occurrence, biosynthesis, metabolism and role in living organisms
Źródło: Crit. Rev. Food Sci. Nutr. - 2019, vol. 59, iss. 4, s. 664-675, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1040-8398 e-ISSN: 1549-7852
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 lipca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: phenolic acids ; cereals ; microscopic fungi ; metabolic pathway ; human organism
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 6.704
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/31
Rok: 2019
Autorzy: Anna Przybylska-Balcerek, Kinga Stuper-Szablewska
Tytuł: The effect of phenolic acids on living organisms
Źródło: Indian J. Med. Res. Pharm. Sci. - 2019, vol. 6, iss. 9, s. 1-14, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2349-5340
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 października 2019].
Angielskie słowa kluczowe: phenolic acids ; polyphenolics ; antioxidants
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/31
Rok: 2019
Autorzy: Magdalena Woźniak, Lucyna Mrówczyńska, Agnieszka Waśkiewicz, Tomasz Rogoziński, Izabela Ratajczak
Tytuł: Phenolic profile and antioxidant activity of propolis extracts from Poland
Źródło: Nat. Prod. Commun. - 2019, vol. 14, iss. 5, s. 1-7, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1934-578X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: propolis ; flavonoids ; phenolic acids ; antioxidant potential ; human erythrocytes
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.554
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/31
Rok: 2019
Autorzy: Magdalena Woźniak, Lucyna Mrówczyńska, Agnieszka Waśkiewicz, Marta Babicka, Elżbieta Hołderna-Kędzia, Izabela Ratajczak
Tytuł: Zawartość związków fenolowych w ekstrakcie z propolisu oraz ocena jego aktywności przeciwutleniającej i cytoochronnej względem erytrocytów ludzkich w warunkach stresu oksydacyjnego in vitro
Źródło: Postępy Fitoter. - 2019, nr 1, s. 18-24, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1509-8699 e-ISSN: 1731-2477
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 czerwca 2019].
Polskie słowa kluczowe: ekstrakt z propolisu ; związki fenolowe ; flawonoidy ; kwasy fenolowe ; właściwości przeciwutleniające ; ludzkie erytrocyty
Angielskie słowa kluczowe: propolis extract ; phenolic compounds ; flavonoids ; phenolic acids ; antioxidant properties ; human erythrocytes
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/31
Rok: 2019
Autorzy: Magdalena Woźniak, Lucyna Mrówczyńska, Agnieszka Waśkiewicz, Tomasz Rogoziński, Izabela Ratajczak
Tytuł: The role of seasonality on the chemical composition, antioxidant activity and cytotoxicity of Polish propolis in human erythrocytes
Źródło: Rev. Bras. Farmacogn.-Braz. J. Pharmacogn. - 2019, vol. 29, iss. 3, s. 301-308, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0102-695X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: propolis ; phenolic acids ; flavonoids ; antioxidant potential ; human erythrocytes
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.754
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/31
Rok: 2019
Autorzy: Anna Przybylska-Balcerek
Tytuł: Wykorzystanie UPLC do oznaczania związków bioaktywnych w materiale roślinnym
W: Uwarunkowania budowy biogospodarki i zrównoważonego rozwoju w Polsce / pod red. Wojciecha Truszkowskiego.
Adres wydawniczy: Olsztyn : Katedry Agrotechnologii, Zarządzania Produkcją Rolniczą i Agrobiznesu, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski, 2019
Szczegóły: s. 247-260, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 978-83-94-33-85-5-8
Angielskie słowa kluczowe: liquid chromatography ; UPLC ; phenolic acids
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
9/31
Rok: 2018
Autorzy: Monika Gąsecka, Zuzanna Magdziak, Marek Siwulski, Mirosław Mleczek
Tytuł: Profile of phenolic and organic acids, antioxidant properties and ergosterol content in cultivated and wild growing species of Agaricus
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2018, vol. 244, iss. 2, s. 259-268, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 lutego 2018].
Angielskie słowa kluczowe: Agaricus ; phenolic acids ; organic acids ; antioxidant activity ; ergosterol
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.056
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
10/31
Rok: 2018
Autorzy: Ewa Witkowska-Banaszczak, Dominika Radzikowska, Karolina Ratajczak
Tytuł: Chemical profile and antioxidant activity of Trollius europaeus under the influence of feeding aphids
Źródło: Open Life Sci. - 2018, vol. 13, iss. 1, s. 312-318, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2391-5412
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 października 2018].
Angielskie słowa kluczowe: Trollius europaeus ; flavonoids ; phenolic acids ; aphid feeding ; chlorophyll fluorescence
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.504
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
11/31
Rok: 2018
Autorzy: M. Skrajda-Brdak, I. Konopka, M. Tańska, H. Sulewska
Tytuł: Phenolic nutrient composition and grain morphology of winter spelt wheat (Triticum aestivum ssp. spelta) cultivated in Poland [*]
Źródło: Qual. Assur. Saf. Crop. Foods. - 2018, vol. 10, no. 3, s. 285-295, bibliogr.
p-ISSN: 1757-8361 e-ISSN: 1757-837X
Angielskie słowa kluczowe: phenolic acids ; alkylresorcinols ; kernel colour ; kernel dimensions ; thousand kernel weight
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.735
Praca afiliowana przez UP
DOI:
12/31
Rok: 2017
Autorzy: Monika Gąsecka, Mirosław Mleczek, Agata Jutrzenka, Piotr Goliński, Kinga Stuper-Szablewska
Tytuł: Phenolic compounds in leaves of Salix species and hybrids growing under different soil conditions
Źródło: Chem. Ecol. - 2017, vol. 33, iss. 3, s. 196-212, il., bibliogr.
p-ISSN: 0275-7540 e-ISSN: 1029-0370
Angielskie słowa kluczowe: phenolic acids ; flavonoids ; metal accumulation ; lead ; copper ; zinc
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.091
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
13/31
Rok: 2017
Autorzy: Kinga Stuper-Szablewska, Danuta Kurasiak-Popowska, Jerzy Nawracała, Juliusz Perkowski
Tytuł: Response of non-enzymatic antioxidative mechanisms to stress caused by infection with Fusarium fungi and chemical protection in different wheat genotypes
Źródło: Chem. Ecol. - 2017, vol. 33, iss. 10, s. 949-962, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0275-7540 e-ISSN: 1029-0370
Angielskie słowa kluczowe: antioxidative mechanisms ; Fusarium ; phenolic acids ; wheat
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.091
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
14/31
Rok: 2017
Autorzy: Alina Kałużewicz, Monika Gąsecka, Tomasz Spiżewski
Tytuł: Influence of biostimulants on phenolic content in broccoli heads directly after harvest and after storage
Źródło: Folia Hortic. - 2017, 29/2, s. 221-230, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0867-1761 e-ISSN: 2083-5965
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: amino acids ; Ascophyllum nodosum ; Brassica oleracea var. italica ; kaempferol ; phenolic acids ; quercetin
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.244
Punktacja MNiSW: 14.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
15/31
Rok: 2017
Autorzy: Alina Kałużewicz, Jolanta Lisiecka, Monika Gąsecka, Włodzimierz Krzesiński, Tomasz Spiżewski, Anna Zaworska, Barbara Frąszczak
Tytuł: The effects of plant density and irrigation on phenolic content in cauliflower
Źródło: Hortic. Sci. - 2017, vol. 44, no. 4, s. 178-185, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0862-867X e-ISSN: 1805-9333
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 grudnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: Brassica oleracea ; flavonols ; phenolic acids
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.500
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
16/31
Rok: 2017
Autorzy: Monika Gąsecka, Piotr Rzymski, Mirosław Mleczek, Marek Siwulski, Sylwia Budzyńska, Zuzanna Magdziak, Przemysław Niedzielski, Krzysztof Sobieralski
Tytuł: The relationship between metal composition, phenolic acid and flavonoid content in Imleria badia from non-polluted and polluted areas
Źródło: J. Environ. Sci. Health Part B-Pestic. Contam. Agric. Wastes. - 2017, vol. 52, iss. 3, s. 171-177, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0360-1234 e-ISSN: 1532-4109
Polskie słowa kluczowe: Imleria badia ; kwasy fenolowe ; flawonoidy
Angielskie słowa kluczowe: Imleria badia ; phenolic acids ; flavonoids ; contamination
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.273
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
17/31
Rok: 2017
Autorzy: Tomasz Kulik, Kinga Stuper-Szablewska, Katarzyna Bilska, Maciej Buśko, Anna Ostrowska-Kołodziejczak, Dariusz Załuski, Juliusz Perkowski
Tytuł: trans-Cinnamic and chlorogenic acids affect the secondary metabolic profiles and ergosterol biosynthesis by Fusarium culmorum and F. graminearum sensu stricto
Źródło: Toxins. - 2017, vol. 9, iss. 7, no. 198, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2072-6651
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 października 2017].
Angielskie słowa kluczowe: Fusarium culmorum ; Fusarium graminearum sensu stricto ; trichothecenes ; phenolic acids ; trans-cinnamic acid ; chlorogenic acid ; ergosterol
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.273
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
18/31
Rok: 2016
Autorzy: K. Stuper-Szablewska, D. Kurasiak-Popowska, J. Nawracała, J. Perkowski
Tytuł: Study of metabolite profiles in winter wheat cultivars induced by Fusarium infection
Źródło: Cereal Res. Commun. - 2016, vol. 44, no. 4, s. 572-584, il., bibliogr.
p-ISSN: 0133-3720 e-ISSN: 1788-9170
Polskie słowa kluczowe: antyoksydanty ; Fusarium graminearum ; Fusarium culmorum
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; Fusarium graminearum ; Fusarium culmorum ; mycotoxins ; phenolic acids
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.496
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
19/31
Rok: 2016
Autorzy: Paweł Górnaś, Krzysztof Dwiecki, Aleksander Siger, Jolanta Tomaszewska-Gras, Michał Michalak, Krzysztof Polewski
Tytuł: Contribution of phenolic acids isolated from green and roasted boiled-type coffee brews to total coffee antioxidant capacity
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2016, vol. 242, iss. 5, s. 641-653, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 kwietnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: coffee brew ; Arabica ; Robusta ; roasting degree ; phenolic acids ; antioxidant capacity ; Principal Component Analysis
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.664
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
20/31
Rok: 2016
Autorzy: A. Ostrowska-Kołodziejczak, K. Stuper-Szablewska, T. Kulik, M. Buśko, I. Rissmann, M. Wiwart, J. Perkowski
Tytuł: Concentration of fungal metabolites, phenolic acids and metals in mixtures of cereals grown in organic and conventional farms
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2016, vol. 25, no. 1, s. 74-81, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: cereal mixtures ; organic farming ; trichothecenes ; phenolic acids ; heavy metals
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.024
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
21/31
Rok: 2016
Autorzy: Kinga Stuper-Szablewska, Danuta Kurasiak-Popowska, Jerzy Nawracała, Juliusz Perkowski
Tytuł: Zanieczyszczone grzybami mikroskopowymi ziarno pszenicy jako źródło kwasów fenolowych o potencjalnym zastosowaniu w przemyśle farmaceutycznym
Źródło: Przem. Chem. - 2016, t. 95, nr 6, s. 1233-1236, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-2496
Polskie słowa kluczowe: pszenica ; kwasy fenolowe
Angielskie słowa kluczowe: wheat ; phenolic acids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.385
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
22/31
Rok: 2016
Autorzy: Danuta Kurasiak-Popowska, Kinga Stuper-Szablewska, Jerzy Nawracała, Agnieszka Tomkowiak, Juliusz Perkowski
Tytuł: Phenolic acid content in wheat grain (Triticum spp) of different genotypes
Źródło: Rev. Fac. Cienc. Agrar. Univ Nac. - 2016, t. 48, no. 1, s. 1-7, bibliogr.
p-ISSN: 0370-4661 e-ISSN: 1853-8665
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 lipca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: ferulic acid ; phenolic acids ; wheat
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.107
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
23/31
Rok: 2015
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Ewa Flaczyk, Aleksander Siger, Dominik Kmiecik
Tytuł: Wpływ warunków ekstrakcji na wydajność i skład wybranych ekstraktów z liści zielonych i żółtych miłorzębu dwuklapowego.
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2015, t. 9, z. 1, art. 9, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_9_9.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki i Żywności i Żywieniu
Polskie słowa kluczowe: przeciwutleniacze ; miłorząb dwuklapowy ; kwasy fenolowe ; widma ekstraktów ; polifenole
Angielskie słowa kluczowe: antioxidant ; Maidenhair tree ; phenolic acids ; extracts spectra ; polyphenols
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
24/31
Rok: 2013
Autorzy: Ewa Flaczyk, Joanna Kobus-Cisowska, Monica Przeor, Jozef Korczak, Marian Remiszewski, Eugeniusz Korbas, Maciej Buchowski
Tytuł: Chemical characterization and antioxidative properties of Polish variety of Morus alba L. leaf aqueous extracts from the laboratory and pilot-scale processes
Źródło: Agric. Sci. - 2013, vol. 4, no. 5B, s. 141-147, il., bibliogr.
p-ISSN: 2156-8553 e-ISSN: 2156-8561
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 lutego 2015].
Angielskie słowa kluczowe: Morus alba leaves ; pilot plant scale ; antioxidant activity ; phenolic acids ; flavonols ; HPLC
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
Repozytorium UP:
25/31
Rok: 2012
Autorzy: Kinga Stuper-Szablewska, Danuta Kurasiak-Popowska, Jerzy Nawracała, Juliusz Perkowski
Tytuł: Profile of phenolic acids of different wheat cultivars
Tytuł równoległy: Profil kwasów fenolowych wybranych linii pszenicy
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 112-113
Polskie słowa kluczowe: kwasy fenolowe ; wolne kwasy fenolowe ; choroby grzybowe ; pszenica
Angielskie słowa kluczowe: phenolic acids ; free phenolic acids ; fungal diseases ; wheat
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
26/31
Rok: 2012
Autorzy: Monika Przeor, Ewa Flaczyk, Magdalena Jeszka, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Using HPLC and spectrophotometric methods in the evaluation of bioactive compounds in morus alba leaves
Tytuł równoległy: Wykorzystanie metody HPLC i metod spektrofotometrycznych w ocenia zawartości substancji bioaktywnych liści morwy białej
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 62-63
Polskie słowa kluczowe: morwa biała ; liście ; fenolokwasy ; temperatura suszenia ; wysokosprawna chromatografia cieczowa
Angielskie słowa kluczowe: mulberry ; leaves ; phenolic acids ; drying temperature ; high-performance liquid chromatography
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
27/31
Rok: 2012
Autorzy: T. Szablewski, K. Stuper-Szablewska, R. Cegielska-Radziejewska, E. Gornowicz
Tytuł: Profil kwasów fenolowych w jajach kurzych
Tytuł równoległy: Phenolic acids profile compounds in hen eggs
W: XXIV Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA "Nauka praktycze drobiarskiej - praktyka drobiarska nauce" : 12-14.09.2012 r., Kołobrzeg, Poland, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Szczecin : [Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny], 2012
Szczegóły: s. 161-162
Polskie słowa kluczowe: kwasy fenolowe ; jaja kurze
Angielskie słowa kluczowe: phenolic acids ; eggs
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
28/31
Rok: 2011
Autorzy: Karolina Wielgus, Aleksandra Luwanska, Marlena Szalata, Sebastian Mielcarek, Agnieszka Gryszczynska, Daniel Lipinski, Joanna Zeyland, Milena Szalata, Joanna Makowiecka, Grazyna Mankowska, Ryszard Slomski
Tytuł: Phytochemical estimation of sage (Salvia officinalis L.) cultivated in vitro - flavonoids and phenolic acids
Źródło: Acta Fytotech. Zootech. - 2011, vol. 14, Spec. Number, s. 8-10, bibliogr.
p-ISSN: 1335-258X e-ISSN: 1336-9245
Uwagi: Publikacja dostępna również online na stronie czasopisma "Acta fytotechnica et zootechnica" [Dostęp: 13 stycznia 2012].
Polskie słowa kluczowe: zioła ; kultury in vitro ; szałwia lekarska ; Salvia officinalis ; surowce roślinne ; flawonoidy ; kwasy fenolowe
Angielskie słowa kluczowe: sage ; Salvia officinalis ; herbal plants ; raw material ; flavonoids ; phenolic acids ; cultivation in vitro
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
29/31
Rok: 2011
Autorzy: K. Stuper, M. Muzolf-Panek, J. Perkowski, J. Nawracała
Tytuł: Comparison of analytical methods of phenolic compounds determined in cereal grains
W: Proceedings of the 5th International Conference on the Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 19-20 September 2011.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Szczegóły: s. 177-178
ISBN: 978-83-7717-070-0
Polskie słowa kluczowe: zboża ; ziarno ; kwasy fenolowe ; aktywność przeciwutleniająca ; metody analizy
Angielskie słowa kluczowe: cereal grains ; phenolic acids ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
30/31
Rok: 2008
Autorzy: Joanna Kobus, Ewa Flaczyk, Aleksander Siger, Małgorzata Nogala-Kałucka
Tytuł: Quantitative SPE-HPLC determination of selected hydrophilic antioxidants in different extracts from Gingko biloba L. leaves
W: Oils, Fats and Lipids in the 3rd Millennium: Challenges, Achievements and Perspectives : 6th Euro Fed Lipid Congress, 07-10 September 2008, Athens, Greece, Book of abstracts, List of participants.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2008
Szczegóły: s. 149
Polskie słowa kluczowe: flawonoidy ; kwasy fenolowe ; Ginkgo biloba
Angielskie słowa kluczowe: flavonoids ; phenolic acids ; Ginkgo biloba
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
31/31
Rok: 2000
Autorzy: E. Lampart-Szczapa, M. Nogala-Kałucka, A. Siger, M. Małecka, B. Pachołek
Tytuł: Charakterystyka związków fenolowych mąki i łuski uzyskanych z nasion łubinu L. albus, L. luteus, L. angustifolius
W: Żywność w dobie ekspansji naukowej : potencjał, oczekiwania, perspektywy : XXXI Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Poznań, 14-15 września 2000, Streszczenia komunikatów naukowych.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo - Drukarnia PRODRUK, 2000
Szczegóły: s. 21
ISBN: 83-86707-96-8
Polskie słowa kluczowe: łubin ; kwasy fenolowe
Angielskie słowa kluczowe: lupin ; phenolic acids
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP