logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PHEASANT EGGS
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2016
Autorzy: S. Krystianiak, S. Nowaczewski, H. Kontecka
Tytuł: How important is eggshell colour in ringnecked pheasant (Phasianus colchicus L.) reproduction?. Part 1, Morphological, physical feature of egg and eggshell quality
Źródło: Worlds Poultry Sci. J. - 2016, vol. 72, iss. 2, s. 323-332, il., bibliogr.
p-ISSN: 0043-9339 e-ISSN: 1743-4777
Polskie słowa kluczowe: bażant ; cechy morfologiczne ; jaja ; jakość skorupki
Angielskie słowa kluczowe: pheasant eggs ; egg morphology ; eggshell quality ; ultrastructure
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.037
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/6
Rok: 2016
Autorzy: S. Krystianiak, S. Nowaczewski, H. Kontecka
Tytuł: How important is eggshell colour in ringnecked pheasant (Phasianus colchicus L.) reproduction?. Part 2, Biochemical, microbiological feature of egg and hatchability results
Źródło: Worlds Poultry Sci. J. - 2016, vol. 72, iss. 3, s. 597-604, il., bibliogr.
p-ISSN: 0043-9339 e-ISSN: 1743-4777
Polskie słowa kluczowe: bażant ; jaja bażancie ; cechy fizyczne ; cechy biochemiczne ; wylęgowość ; jakość skorupy
Angielskie słowa kluczowe: pheasant ; pheasant eggs ; physical traits ; biochemical traits ; hatchability ; eggshell quality
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.037
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/6
Rok: 2012
Autorzy: S. Nowaczewski, T. Szablewski, R. Cegielska-Radziejewska, H. Kontecka
Tytuł: System utrzymania bażantów i barwa skorupy a podstawowy skład chemiczny jaj
Tytuł równoległy: Housing system and eggshell colour vs. egg chemical composition of pheasant eggs
W: XXIV Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA "Nauka praktycze drobiarskiej - praktyka drobiarska nauce" : 12-14.09.2012 r., Kołobrzeg, Poland, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Szczecin : [Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny], 2012
Szczegóły: s. 169-170
Polskie słowa kluczowe: bażant ; jaja bażancie ; skorupa jaja ; barwa ; skład chemiczny ; systemy utrzymania
Angielskie słowa kluczowe: pheasant ; pheasant eggs ; egg colour ; egg quality
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2012
Autorzy: S. Nowaczewski, T. Szablewski, R. Cegielska-Radziejewska, H. Kontecka
Tytuł: Zależność między parametrami barwy skorupy a jej jakością i cechami budowy jaj bażantów
Tytuł równoległy: Relationship between egg morphometry, eggshell quality and its colour parameters in ring-neck pheasants
W: XXIV Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA "Nauka praktycze drobiarskiej - praktyka drobiarska nauce" : 12-14.09.2012 r., Kołobrzeg, Poland, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Szczecin : [Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny], 2012
Szczegóły: s. 167-168
Polskie słowa kluczowe: bażant ; jaja bażancie ; skorupa jaja ; jakość skorupy ; barwa ; cechy morfologiczne
Angielskie słowa kluczowe: pheasant ; pheasant eggs ; egg colour ; egg quality ; morphological features
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2011
Autorzy: S. Nowaczewski, T. Szablewski, K. Stuper, H. Kontecka
Tytuł: Zmiana jakości mikrobiologicznej jaj bażancich w czasie ich przetrzymywania
Tytuł równoległy: Microbiological quality changes in pheasant eggs during storage
W: XXIII Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA "Nauka praktycze drobiarskiej - praktyka drobiarska nauce" : 13-15.09.2011 r., Poznań, Poland, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : [Uniwersytet Przyrodniczy], 2011
Szczegóły: s. 194-195
Polskie słowa kluczowe: mikrobiologia ; grzyby mikroskopowe ; ergosterol ; jaja bażanta ; czas przetrzymywania
Angielskie słowa kluczowe: microbiology ; microscopic fungi ; ergosterol ; pheasant eggs ; storage time
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 2007
Autorzy: Stanisława Krystianiak, Helena Kontecka, Sebastian Nowaczewski, Andrzej Rosiński
Tytuł: Laying characteristics of one- and two-year old pheasants (Phasianus colchicus, L.)
Źródło: Folia Biol.-Kraków. - 2007, vol. 55, no. 1/2, s. 65-72, il., bibliogr.
p-ISSN: 0015-5497
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 listopada 2016].
Angielskie słowa kluczowe: pheasant ; pheasant eggs ; laying rhythm ; reproduction
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.277
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP