logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PEPTIDE MARKERS
Liczba odnalezionych rekordów: 13



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/13
Rok: 2019
Autorzy: Magdalena Montowska, Emilia Fornal, Michał Piatek, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak
Tytuł: Mass spectrometry detection of protein allergenic additives in emulsion-type pork sausages
Źródło: Food Contr. - 2019, vol. 104, s. 122-131, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0956-7135
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 maja 2019].
Angielskie słowa kluczowe: food authenticity ; soy ; milk ; egg white ; peptide markers ; food allergens ; UHPLC-QQQ-MRM
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.248
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/13
Rok: 2019
Autorzy: Beata Mikołajczak, Emilia Fornal, Magdalena Montowska
Tytuł: LC-Q-TOF-MS/MS identification of specific non-meat proteins and peptides in beef burger
Źródło: Molecules. - 2019, vol. 24, iss. 1, art. 18, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1420-3049
Uwagi: This article belongs to the Special Issue Recent Advances in Studies of Food and Beverages. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 lutego 2019].
Angielskie słowa kluczowe: food authenticity ; beef burgers ; soy ; pea ; milk and beetroot proteins ; allergenic proteins ; peptide markers ; LC-Q-TOF-MS/MS
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.060
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/13
Rok: 2018
Autorzy: Magdalena Montowska, Anita Spychaj
Tytuł: Quantification of species-specific meat proteins in cooked and smoked sausages using infusion mass spectrometry
Źródło: J. Food Sci. Technol. - Mysore. - 2018, vol. 55, iss. 12, s. 4984-4993, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-1155 e-ISSN: 0975-8402
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 listopada 2018].
Angielskie słowa kluczowe: food authenticity ; meat products ; label-free quantification ; peptide markers ; infusion mass spectrometry
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.850
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/13
Rok: 2017
Autorzy: Magdalena Montowska, Emilia Fornal
Tytuł: Label-free quantification of meat proteins for evaluation of species composition of processed meat products
Źródło: Food Chem. - 2017, vol. 237, 15 December, s. 1092-1100, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 maja 2017].
Angielskie słowa kluczowe: meat authenticity ; poultry ; pork ; beef ; peptide markers ; label-free quantitation ; spectral matching ; APEX
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.946
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/13
Rok: 2017
Autorzy: Magdalena Montowska
Tytuł: Using peptidomics to determine the authenticity of processed meat
W: Proteomics in food science : From farm to fork / Ed. by Michelle L. Colgrave.
Adres wydawniczy: London : Academic Press is an imprint of Elsevier, 2017
Szczegóły: s. 225-240, il., bibliogr.
ISBN: 978-0-12-804007-2
Liczba arkuszy: 1,41
Polskie słowa kluczowe: peptydomika ; zafałszowania żywności ; spektrometria mas
Angielskie słowa kluczowe: peptidomics ; food adulteration ; mass spectrometry ; meat speciation ; nonmeat proteins ; peptide markers ; processed meat products
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
DOI:
6/13
Rok: 2017
Autorzy: Magdalena Montowska
Tytuł: Markery peptydowe na tropie mięsa i składników niemięsnych w produktach mięsnych
Źródło: Przem. Spoż. - 2017, t. 71, 3, s. 30-33, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: peptydomika ; markery peptydowe ; produkty mięsne ; zafałszowania ; spektrometria mas
Angielskie słowa kluczowe: peptidomics ; peptide markers ; meat products ; adulteration ; mass spectrometry
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
7/13
Rok: 2016
Autorzy: M. Montowska, E. Fornal
Tytuł: Identification of soy, milk and egg white peptide markers for quantification of non-meat additives in processed meat products
W: 1st Food Chemistry Conference: Shaping the future of food quality, health and safety : 30 October - 1 November 2016, Amsterdam, The Netherlands.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2016
Szczegóły: [P1.2.02]
Polskie słowa kluczowe: zafałszowania żywności ; LC-QTOF-MS/MS ; markery petydowe ; badania ilościowe bez znakowania
Angielskie słowa kluczowe: food adulteration ; LC-QTOF-MS/MS ; peptide markers ; label-free quantification
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
8/13
Rok: 2016
Autorzy: M. Montowska, E. Fornal
Tytuł: Label-free relative quantification of meat proteins for evaluation of species composition of processed meat products
W: 1st Food Chemistry Conference: Shaping the future of food quality, health and safety : 30 October - 1 November 2016, Amsterdam, The Netherlands.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2016
Szczegóły: [P1.2.01]
Polskie słowa kluczowe: zafałszowania żywności ; LC-QTOF-MS/MS ; markery petydowe ; badania ilościowe bez znakowania
Angielskie słowa kluczowe: food adulteration ; LC-QTOF-MS/MS ; peptide markers ; label-free quantification
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
9/13
Rok: 2016
Autorzy: Magdalena Montowska, Edward Pospiech
Tytuł: Processed meat protein and heat-stable peptide marker identification using microwave-assisted tryptic digestion
Źródło: Food Technol. Biotechnol. - 2016, vol. 54, no. 4, s. 482-488, il., bibliogr.
p-ISSN: 1330-9862 e-ISSN: 1334-2606
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 stycznia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: protein aggregation ; thermal denaturation ; enzymatic cleavage acceleration ; microwave irradiation ; mass spectrometry ; peptide markers
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.891
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
10/13
Rok: 2016
Autorzy: Magdalena Montowska
Tytuł: Peptydomika przetworzonych produktów mięsnych i ich autentyczność
Źródło: Przem. Spoż. - 2016, t. 70, 11, s. 22-24, bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X e-ISSN: 2449-996X
Polskie słowa kluczowe: peptydomika ; markery peptydowe ; produkty mięsne ; zafałszowania ; spektrometria mas
Angielskie słowa kluczowe: peptidomics ; peptide markers ; meat products ; adulteration ; mass spectrometry
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
11/13
Rok: 2015
Autorzy: Magdalena Montowska, Morgan R. Alexander, Gregory A. Tucker, David A. Barrett
Tytuł: Authentication of processed meat products by peptidomic analysis using rapid ambient mass spectrometry
Źródło: Food Chem. - 2015, vol. 187, 15 November, s. 297-304, il., bibliogr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: zafałszowania żywności ; markery peptydowe ; spektrometria mas
Angielskie słowa kluczowe: food adulteration ; ambient mass spectrometry ; peptide markers
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.052
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
12/13
Rok: 2015
Autorzy: Magdalena Montowska, Edward Pospiech
Tytuł: Białka i peptydy w ocenie autentyczności żywności
W: IX Polska Konferencja Chemii Analitycznej : "Chemia analityczna to ciągłe wyzwania", Poznań 6-10 lipca 2015, Abstrakty.
Adres wydawniczy: Poznań : [b. w.], 2015
Szczegóły: s. 365
Polskie słowa kluczowe: zafałszowania żywności ; markery peptydowe ; spektroskopia masowa ; mikrofale
Angielskie słowa kluczowe: food adulteration ; peptide markers ; mass spectrometry ; microwave
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/13
Rok: 2015
Autorzy: Magdalena Montowska, Edward Pospiech
Tytuł: Zastosowanie mikrofal w trawieniu białek mięsa zdenaturowanych termicznie
W: Żywność - zdrowie - przyszłość : XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Lublin, 25-26 czerwca 2015.
Adres wydawniczy: Kraków : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, 2015
Szczegóły: s. 165
ISBN: 978-83-935421-6-1
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 20 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: agregacja ; dentura białek ; promieniowanie mikrofalowe ; markery peptydowe
Angielskie słowa kluczowe: protein aggregation and denaturation ; microwave irradiation ; peptide markers
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP