logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PEPPER
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2019
Autorzy: Kamila Myszka, Katarzyna Leja, Małgorzata Majcher
Tytuł: A current opinion on the antimicrobial importance of popular pepper essential oil and its application in food industry
Źródło: J. Essent. Oil Res. - 2019, vol. 31, no. 1, s. 1-18, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1041-2905 e-ISSN: 2163-8152
Angielskie słowa kluczowe: biosynthesis pathway of secondary plant metabolites ; mode of antimicrobial action of pepper essential oils ; nanoencapsulation of pepper essential oils ; novel applications of pepper essential oils ; pepper ; pepper essential oils
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.233
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/4
Rok: 2015
Autorzy: Henryk Jeleń, Anna Gracka
Tytuł: Analysis of black pepper volatiles by solid phase microextraction-gas chromatography: A comparison of terpenes profiles with hydrodistillation
Źródło: J. Chromatogr. A. - 2015, vol. 1418, s. 200-209, il., bibliogr.
p-ISSN: 0021-9673
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: mikroekstrakcja do fazy stałej ; terpeny ; pieprz czarny
Angielskie słowa kluczowe: solid phase microextraction ; hydrodistillation ; terpenes ; pepper
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.926
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/4
Rok: 2006
Autorzy: Paweł Kujawski, Anna Golcz
Tytuł: Koncentracja anionów Cl-, SO4-2 i NO3- w podłożu podczas uprawy papryki ostrej (Capsicum annuum L.)
Źródło: Acta Agrophys. - 2006, vol. 7, 3 (134), s. 643-650, bibliogr.
p-ISSN: 1234-4125
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Acta Agrophysica"
Polskie słowa kluczowe: uprawa roślin ; doświadczenia wazonowe ; papryka ; Capsicum annuum ; papryka Wulkan ; podłoża mineralne ; podłoża torfowe ; nawożenie potasem ; liście ; skład chemiczny ; aniony ; koncentracja
Angielskie słowa kluczowe: salinity ; pepper
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/4
Rok: 2006
Autorzy: Anna Golcz, Andrzej Komosa
Tytuł: Uwalnianie sie azotu, fosforu i potasu z nawozu wolnodziałającego Osmocote Plus w uprawie papryki (Capsicum annuum L.)
Źródło: Acta Agrophys. - 2006, vol. 7, 3 (134), s. 567-576, bibliogr.
p-ISSN: 1234-4125
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Acta Agricultura"
Polskie słowa kluczowe: uprawa roślin ; doświadczenia wazonowe ; papryka ; Capsicum annuum ; papryka Delphin ; podłoża torfowe ; nawożenie ; nawozy o działaniu spowolnionym ; Osmocote Plus ; uwalnianie pierwiastków ; azot ; fosfor ; potas
Angielskie słowa kluczowe: controlled-release fertilizers ; Osmocote ; pepper
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP