logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PASTA
Liczba odnalezionych rekordów: 11



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/11
Rok: 2015
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Agnieszka Makowska, Ismena Knoll, Wioletta Błaszczak, Wojciech Białas, Piotr Kubiak
Tytuł: Pasta fortified with potato juice: structure, quality, and consumer acceptance
Źródło: J. Food Sci. - 2015, vol. 80, no. 6, s. 1377-1382, il., bibliogr.
p-ISSN: 0022-1147 e-ISSN: 1750-3841
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; mikrostruktura ; makaron ; sok ziemniaczany
Angielskie słowa kluczowe: functional food ; microstructure ; pasta ; potato juice
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.649
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/11
Rok: 2014
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Ewelina Król, Joanna Suliburska, Rafał W. Wójciak, Halina Staniek, Maja Adamczewska, Katarzyna Marcinek
Tytuł: Porównanie zawartości składników mineralnych (Ca, Mg, Fe, Zn, Cu) w wybranych surowcach i produktach zbożowych
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2014, t. 47, nr 3, s. 536-541, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: makarony ; składniki mineralne ; zawartość składników mineralnych ; analiza porównawcza
Angielskie słowa kluczowe: pasta ; minerals ; content ; comparison
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/11
Rok: 2014
Autorzy: Artur Szwengiel, Małgorzata Gumienna, Jacek Nowak, Barbara Górna, Zbigniew Czarnecki, Wiktor Obuchowski
Tytuł: The use of legumes in the creation of pasta products with high content of nutrients and bioactive components
W: Food Science and Technology Excellence for a Sustainable Bioeconomy : 3rd International Iseki Food Conference, 21-23 May, 2014, Athens, Greece, Book of Abstracts / Ed. Rui Costa, Paola Pittia, Cristina L.M. Silva, Eleni Gogou.
Adres wydawniczy: Athens : Cosmosware, 2014
Szczegóły: s. 116
ISBN: 978-960-89789-8-0
Polskie słowa kluczowe: fermentacja ; strączkowe ; Lactobacillus plantarum ; makaron
Angielskie słowa kluczowe: fermentation ; leguminous ; Lactobacillus plantarum ; pasta
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/11
Rok: 2014
Autorzy: Katarzyna Marcinek, Ewelina Król, Maja Adamczewska, Zbigniew Krejpcio
Tytuł: Evaluation of the content of macroelements calcium and magnesium in selected types of pasta [*]
W: Food Science Horizon 2014 : 19th Conference of Young Researchers Sections of Polish Society of Food Technologists, 3rd International Conference, 7-9 May 2014, Warsaw, Poland, Book of abstracts / Ed. by Bartosz Kruszewski.
Adres wydawniczy: [Warszawa] : [b.w.], [2014]
Szczegóły: s. 98
Polskie słowa kluczowe: makarony ; wapń, magnez ; zawartość
Angielskie słowa kluczowe: pasta ; calcium ; magnesium ; content
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/11
Rok: 2014
Autorzy: Wiktor Obuchowski
Tytuł: Niektóre aspekty wzbogacania makaronu w bioaktywne składniki
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2014, R. 58, nr 8, s. 13-14, il.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: makarony ; składniki bioaktywne ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: pasta ; bioactive compouds ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/11
Rok: 2013
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Małgorzata Majcher, Agnieszka Makowska, Piotr Kołodziejczyk, Aleksandra Chalcarz, Hanna Paschke
Tytuł: Makaron jako źródło i nośnik substancji o charakterze bioaktywnym
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2013, t. 46, nr 3, s. 323-330, il., tab., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 września 2014].
Polskie słowa kluczowe: makarony ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole ; błonnik ; dodatki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: pasta ; antioxidant activity ; polyphenols ; dietary fibre ; bioactive additives
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/11
Rok: 2013
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Krystyna Szymandera-Buszka, Małgorzata Gumienna, Małgorzata Lasik, Katarzyna Waszkowiak, Marzanna Hęś
Tytuł: Sensory evaluation of pasta with some selected bioactive components added (broad bean (Vicia faba L.) and herbs)
W: EuroFoodChem XVII : May 07-10, 2013 Istanbul, Turkey, Book of Abstracts / Ed. by Hamit Köksel.
Adres wydawniczy: Ankara : Hacettepe University, 2013
Szczegóły: s. 550
ISBN: 978-605-63935-0-1
Angielskie słowa kluczowe: sensory evaluation ; bioactive compounds ; pasta
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
8/11
Rok: 2013
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Jacek Nowak, Małgorzata Lasik, Artur Szwengiel, Zbigniew Czarnecki, Wiktor Obuchowski
Tytuł: The use of modified enzyme in the creation of healthy properties of the pasta products obtained from broad beans
W: EuroFoodChem XVII : May 07-10, 2013 Istanbul, Turkey, Book of Abstracts / Ed. by Hamit Köksel.
Adres wydawniczy: Ankara : Hacettepe University, 2013
Szczegóły: s. 394
ISBN: 978-605-63935-0-1
Angielskie słowa kluczowe: broad beans ; enzymatic treatment ; polyphenols ; antioxidant activity ; pasta
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
9/11
Rok: 2013
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Agnieszka Makowska, Ismena Knoll, Wioletta Błaszczak, Wojciech Białas
Tytuł: Structure, physicochemical properties and consumer acceptance of pasta containing potato juice
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2013, vol. 63, Book of Abstracts, s. 63
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: Food Structure and Functionality: Conference - 15 years later: Stare Jabłonki, 23-26 June, 2013: Book of Abstracts.
Angielskie słowa kluczowe: pasta ; potato juice ; microstructure ; functional food
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
10/11
Rok: 2013
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Agnieszka Makowska, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Małgorzata Majcher, Piotr Kołodziejczyk
Tytuł: Możliwości wytworzenia makaronu bogatego w wybrane składniki o charakterze bioaktywnym
Tytuł równoległy: The possibility of producting pasta rich in selected bioactive components
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 90-93
Polskie słowa kluczowe: makaron ; jakość kulinarna ; składniki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: pasta ; pasta cooking quality ; bioactive components
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
11/11
Rok: 2002
Autorzy: W. Obuchowski, Agnieszka Makowska, Dorota Piasecka-Kwiatkowska
Tytuł: Wykorzystanie metod immunochemicznych do ilościowego określenia zawartości innych niż durum gatunków pszenicy w surowcach i wybranych produktach zbożowych [*]
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2002, t. 7, nr 1, s. 12-19, bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Polskie słowa kluczowe: makarony ; białka zbożowe ; metody immunochemiczne
Angielskie słowa kluczowe: pasta ; cereal proteins ; immunochemical methods
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP