logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PALM OIL
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2019
Autorzy: Abdelbasset Benzertiha, Bartosz Kierończyk, Mateusz Rawski, Paweł Kołodziejski, Magdalena Bryszak, Damian Józefiak
Tytuł: Insect oil as an alternative to palm oil and poultry fat in broiler chicken nutrition
Źródło: Animals. - 2019, vol. 9, iss. 3, art. no. 116, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2076-2615
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 7 maja 2019].
Angielskie słowa kluczowe: insect oil ; Tenebrio molitor ; mealworm ; broiler chicken ; palm oil ; poultry fat
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.654
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2016
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras
Tytuł: Rapid quantitative determination of butter adulteration with palm oil using the DSC technique
Źródło: Food Contr. - 2016, vol. 60, s. 629-635, il., bibliogr.
p-ISSN: 0956-7135
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: butter ; adulteration ; palm oil ; melting curve ; differential scanning calorimetry ; DSC ; multiple linear regression
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.496
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/5
Rok: 2016
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras
Tytuł: DSC coupled with PCA as a tool for butter authenticity assessment
Źródło: J. Therm. Anal. Calorim. - 2016, vol. 126, 1, s. 61-68, il., bibliogr.
p-ISSN: 1388-6150 e-ISSN: 1588-2926
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 9 listopada 2016].
Angielskie słowa kluczowe: milk fat ; authenticity ; palm oil ; melting ; crystallization ; DSC ; Principal Component Analysis
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.953
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/5
Rok: 2015
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras, Krzysztof Polewski
Tytuł: Cooperativity analysis during phase transition in cocoa fat-palm oil mixtures using DSC method
W: CCTA12 - 12th Conference on Calorimetry and Thermal Analysis and 5th Joint Czech - Hungarian - Polish - Slovakian Thermoanalytical Conference : 6-10 September 2015 Zakopane, Poland, Book of Abstracts.
Adres wydawniczy: Lublin : Maria Curie-Skłodowska University Press, 2015
Szczegóły: s. 447-448, il.
ISBN: 978-83-7784-684-1
Polskie słowa kluczowe: tłuszcz kakaowy ; kooperatywność ; przejście fazowe ; różnicowa kalorymetria skaningowa ; DSC ; olej palmowy ; entalpia van't Hoffa
Angielskie słowa kluczowe: cocoa fat ; cooperativity ; phase transition ; DSC-differential scanning calorimetry ; palm oil ; van't Hoff enthalpy
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2012
Autorzy: Marika Kowalska, Aljewicz Marek, Ewelina Mroczek, Grażyna Cichosz
Tytuł: Olej palmowy
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2012, t. 45, nr 2, s. 171-180, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 kwietnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: olej palmowy ; oleina palmowa ; stabilność oksydacyjna
Angielskie słowa kluczowe: palm oil ; palm olein ; oxidative stability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP