logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PH
Liczba odnalezionych rekordów: 25



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/25
Rok: 2018
Autorzy: Wojciech Szewczyk, Robert Korzeniewicz
Tytuł: Rozkład twardzieli sosny zwyczajnej przez Porodaedalea pini in vitro
Źródło: Acta Sci. Pol., Silv. Colendar. Rat. Ind. Lignar. - 2018, 17 (1), s. 47-54, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1644-0722 e-ISSN: 2450-7997
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 kwietnia 2018].
Polskie słowa kluczowe: Porodaedalea pini ; rozkład drewna ; pH ; drewno twardzielowe
Angielskie słowa kluczowe: Porodaedalea pini ; wood decomposition ; pH ; heartwood
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/25
Rok: 2018
Autorzy: Witold Szczurek, Mohamed Nabil Alloui, Damian Józefiak
Tytuł: The effects of dietary whey lactose and Lactobacillus agilis bacteria on the growth performance, physicochemical conditions of the digestive tract and the caecal microbial ecology of broiler chickens
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2018, vol. 18, no. 2, s. 483-500, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1642-3402 e-ISSN: 2300-8733
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: lactose ; Lactobacillus agilis ; pH ; VFA ; caecal microflora ; in situ hybridisation ; 16S rRNA ; performance ; broilers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.515
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/25
Rok: 2017
Autorzy: Bożena Danyluk, Jerzy Stangierski
Tytuł: Thermoresistance and regeneration of heat-damaged E. faecium PCM 1859 in a medium with reduced pH value
Źródło: Fleischwirtsch. Int. - 2017, vol. 32, 1, s. 62-65, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0179-2415
Angielskie słowa kluczowe: Enterococcus faecium ; thermoresistance ; pH ; pasteurization ; canned-food
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/25
Rok: 2017
Autorzy: Bozena Danyluk, Jerzy Stangierski
Tytuł: Auswirkungen auf die Hitzeresistenz und Regenerationsfähigkeit von hitzegescha~adigtem E. faecium PCM 1859 : Untersuchungen an pasteurisierten Fleischkonserven mit abgesenktem pH-Wert
Źródło: Fleischwirtschaft. - 2017, 8, s. 98-102, il., bibliogr., Zsfassung., abstr.
p-ISSN: 0015-363X
Polskie słowa kluczowe: konserwy mięsne ; termoodporność ; Enterococcus faecium ; pasteryzacja
Angielskie słowa kluczowe: Enterococcus faecium ; thermoresistance ; pH ; pasteurization ; canned food
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: GER
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.139
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
5/25
Rok: 2017
Autorzy: Marcin Bryła, Agnieszka Waśkiewicz, Krystyna Szymczyk, Renata Jędrzejczak
Tytuł: Effects of pH and temperature on the stability of fumonisins in maize products
Źródło: Toxins. - 2017, vol. 9, iss. 3, no. 88, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2072-6651
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 grudnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: fumonisins ; conjugated fumonisins ; LC-TOF-HRMS ; maize products ; stability of fumonisins ; pH ; temperature conditions
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.273
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/25
Rok: 2014
Autorzy: Tomasz Kleiber
Tytuł: Studies on increasing manganese nutrition effect of tomato (Lycopersicon esculentum Mill.) on differentiation of rhizosphere chemical composition
Tytuł równoległy: Badanie wpływu wzrastającego żywienia pomidora (Lycopersicon esculentum Mill.) manganem na skład chemiczny strefy korzeniowej
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2014, t. 19, nr 2, s. 119-126, bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 marca 2015].
Polskie słowa kluczowe: mangan ; pożywki ; strefa korzeniowa ; pH ; EC
Angielskie słowa kluczowe: manganese ; nutrient solution ; root zone ; pH ; EC
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/25
Rok: 2013
Autorzy: Jacek Glonek, Andrzej Komosa
Tytuł: Fertigation of highbush blueberry (Vaccinium corymbosum L.). Part 2, The effect on soil nutrient contents
Tytuł równoległy: Fertygacja borówki wysokiej (Vaccinium corymbosum L.). Część 2, Wpływ na zawartość składników pokarmowych w glebie
Źródło: Acta Sci. Pol., Hortorum Cultus. - 2013, 12 (3), s. 59-68, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0692
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 marca 2014].
Polskie słowa kluczowe: pożywki hodowlane ; makroelementy ; mikroelementy ; pH ; gleby ; glin
Angielskie słowa kluczowe: nutrient solutions ; macroelements ; microelements ; pH ; soil ; aluminium
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.522
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/25
Rok: 2013
Autorzy: Katarzyna Leja, Kamila Myszka, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: The ability of Clostridium bifermentans strains to lactic acid biosynthesis in various environmental conditions
Źródło: SpringerPlus. [Dokument elektroniczny]. - 2013, vol. 2, iss. 2, art. 44, bibliogr.
http://www.springerplus.com/content/2/1/44
e-ISSN: 2193-1801
Angielskie słowa kluczowe: carbon source ; glycerol ; lactic acid ; pH
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/25
Rok: 2012
Autorzy: Małgorzata Muzolf-Panek, Anna Gliszczyńska-Świgło, Henryk Szymusiak, Bożena Tyrakowska
Tytuł: The influence of stereochemistry on the antioxidant properties of catechin epimers
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2012, vol. 235, iss. 6, s. 1001-1009, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: epimery katechin ; stereochemia ; aktywność zmiatania rodników ; pH ; potencjał jonizacji ; energia dysocjacji wiązania
Angielskie słowa kluczowe: catechin epimers ; stereochemistry ; radical scavenging activity ; pH ; ionization potential ; bond dissociation energy
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.436
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
10/25
Rok: 2012
Autorzy: Katarzyna Wiatrowska, Jean Diatta, Jolanta Komisarek
Tytuł: Effect of stabilizers on pH changes and Pb, Cu, Zn elution in artificially contaminated soils
Źródło: Fresenius Environ. Bull. - 2012, 21, 8a, s. 2238-2246, il., bibliogr.
p-ISSN: 1018-4619
Angielskie słowa kluczowe: heavy metals ; cement ; steel shots ; spodic soil ; pH ; elution ; stabilization
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.641
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
11/25
Rok: 2010
Autorzy: Henryk Ratajkiewicz, Roman Kierzek, Marek Wachowiak, Dawid Skopiasz
Tytuł: Zróżnicowanie liści buraka ćwikłowego a właściwości cieczy użytkowej na ich powierzchni
Źródło: Prog. Plant Prot. - 2010, vol. 50, no. 4, s. 1637-1642, bibliogr.
p-ISSN: 1427-4337
Polskie słowa kluczowe: burak ćwikłowy ; liście buraczane ; ciecz użytkowa
Angielskie słowa kluczowe: pH ; wetability ; surface tension ; retention ; red beet ; fungicide ; adjuvant
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
12/25
Rok: 2010
Autorzy: Maria Wiąz, Michał Bratos, Sebastian Kaczmarek, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Application of the beta-hydroxy-beta-methylbutyric (HMB) acid in broiler chicken feeding
Tytuł równoległy: Zastosowanie kwasu beta-hydroksy-beta-metylomasłowego (HMB) w żywieniu kurcząt rzeźnych
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2010, t. 6, nr 1, s. 101-108, bibliogr.
p-ISSN: 1733-7305
Polskie słowa kluczowe: żywienie zwierząt ; kwas beta-hydroksy-beta-metylomasłowy ; brojlery kurze ; przyrost masy ciała ; spożycie paszy ; przewód pokarmowy ; pH
Angielskie słowa kluczowe: beta-hydroxy-beta-methylbutyric acid ; broiler chickens ; production parameters ; dressing percentage ; gastrointestinal tract ; pH
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
13/25
Rok: 2009
Autorzy: Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Anna Kaczmarek, Jan Zabielski
Tytuł: Prognozowanie bezpiecznego okresu trwałości farszu do produkcji pasztetu
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2009, t. 3, z. 4, art. 124, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_3_124.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: farsz ; pH ; patogeny ; prognozowanie mikrobiologiczne
Angielskie słowa kluczowe: liver pate ; pH ; pathogens ; predictive microbiology
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
14/25
Rok: 2008
Autorzy: Katarzyna Antosik, Maria Koćwin-Podsiadła, Elżbieta Krzęcio, Halina Sieczkowska, Andrzej Zybert, Edward Pospiech
Tytuł: Usefulness of EC120 and pH24 measurement for estimating pork meat quality
Tytuł równoległy: Przydatność pomiarów EC120 i pH24 w diagnozowaniu jakości mięsa wieprzowego
W: Book of abstracts of the 3rd International Symposium : "Safe food. Plant production, animal production, management", September 18-20, 2008, Bydgoszcz, Poland.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Bydgoszcz University of Technology and Life Sciences Press, 2008
Szczegóły: s. 75
ISBN: 978-83-61314-24-0
Angielskie słowa kluczowe: electrical conductivity ; pH ; canonical correlations
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
15/25
Rok: 2008
Autorzy: Tomasz Strzyżewski, Agnieszka Bilska, Krystyna Krysztofiak
Tytuł: Zależność pomiędzy wartością pH mięsa a jego barwą
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2008, t. 2, z. 2, art. 12, il., bibliogr., streszcz., abstr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_2_12.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mięso ; jakość ; barwa mięsa ; pH ; wady mięsa
Angielskie słowa kluczowe: meat ; quality ; colour ; pH ; meat faults
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
16/25
Rok: 2007
Autorzy: Witold Grzebisz, Katarzyna Cyna, Bogumiła Nestorowicz
Tytuł: Wpływ dodatku wodnej zawiesiny kredy do gnojowicy na straty azotu
Źródło: Probl. Inż. Rol. - 2007, R. 15, nr 1 (55), cz. 2, s. 101-105, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1231-0093
Polskie słowa kluczowe: kreda ; gnojowica trzody chlewnej ; straty azotu ; pH
Angielskie słowa kluczowe: chalk ; pig slurry ; nitrogen loss ; pH
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
17/25
Rok: 2006
Autorzy: Małgorzata Makowska, Grzegorz Skaliński
Tytuł: Wpływ pH na usuwanie zanieczyszczeń ze ścieków w bioreaktorze hybrydowym
Źródło: Inż. Ochr. Środ. - 2006, t. 9, nr 4, s. 467-479, il., bibliogr.
p-ISSN: 1505-3695
Polskie słowa kluczowe: ścieki bytowe ; oczyszczanie ścieków ; reaktory hybrydowe ; złoża ruchome ; azot ; związki organiczne ; usuwanie zanieczyszczeń ; parametry technologiczne ; pH
Angielskie słowa kluczowe: domestic sewage ; nitrogen ; organic compounds ; pollutant removal ; moving bed ; pH
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
18/25
Rok: 2006
Autorzy: Piotr Goliński
Tytuł: Produkcyjne i ekologiczne uwarunkowania wapnowania gleb pod użytkami zielonymi
Źródło: Nawoz. Nawoż. - 2006, R. 8, nr 2 (27), s. 86-103, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1509-8095
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 maja 2018].
Polskie słowa kluczowe: pH ; produkcyjność ; użytki zielone ; wapnowanie ; wielofunkcyjność zbiorowisk trawiastych
Angielskie słowa kluczowe: pH ; productivity ; grassland ; liming ; multi-functionality of grass communities
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
19/25
Rok: 2006
Autorzy: A. Gramza, J. Reguła, J. Korczak, M. Hęś, K. Waszkowiak
Tytuł: Tea leaves extracts antioxidant activity in different pH lipid emulsions
Źródło: Pol. J. Environ. Stud. - 2006, vol. 15, no. 2b, s. 243-247, bibliogr.
p-ISSN: 1230-1485
Angielskie słowa kluczowe: lipid emulsion ; lipid oxidation ; pH ; tea extracts
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.353
Praca afiliowana przez UP
20/25
Rok: 2005
Autorzy: Andrzej Czerniak
Tytuł: Wpływ podbudów drogowo-cementowych na odczyn gleb siedliska lasu mieszanego świeżego
Źródło: Infrastrukt. Ekol. Teren. Wiej. - 2005, 3, s. 19-33, il., bibliogr.
p-ISSN: 1732-5587
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 sierpnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: inżynieria leśna ; drogi leśne ; drogi cementowo-gruntowe ; podbudowy drogowe ; cement portlandzki ; cement drogowo-mostowy ; cement popiołowo-żużlowy ; cement popiołowy ; cement hutniczy ; oddziaływanie na gleby ; ekotony ; gleby leśne ; odczyn gleby ; siedlisko lasu mieszanego świeżego
Angielskie słowa kluczowe: forest ; cement ; road foundation ; soil ; pH
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
21/25
Rok: 2005
Autorzy: Justyna Klama, Alicja Niewiadomska, Dorota Swędrzyńska
Tytuł: Wpływ pH na zdolność wiązania azotu atmosferycznego przez Acetobacter diazotrophicus
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 2005, z. 507, s. 277-283, il., bibliogr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Tytuł okł. zeszytu: Kształtowanie środowiska. Agroekosystemy i krajobrazy.
Polskie słowa kluczowe: gleby ; bakterie glebowe ; Acetobacter diazotrophicus ; nitrogenaza ; wiązanie azotu ; odczyn gleby
Angielskie słowa kluczowe: Acetobacter diazotrophicus ; endophytes ; pH ; nitrogenase ; nitrogen fixation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
22/25
Rok: 2004
Autorzy: Henryk Kasprzyk, Stanisław Proszyk, Barbara Lis
Tytuł: Colorimetric measurement of pH of UF adhesive resins using Bogen's indicator
Źródło: Ann. Warsaw Agric. Univ., For. Wood Technol. - 2004, no. 55, s. 273-277, il., bibliogr.
p-ISSN: 0208-5704
Angielskie słowa kluczowe: UF adhesive resin ; pH ; colorimetric ; Bogen's indicator ; spectrophotometry
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
23/25
Rok: 2000
Autorzy: Wanda Weyman-Kaczmarkowa, Zofia Pędziwilk
Tytuł: The development of fungi as affected by pH and type of soil, in relation to the occurrence of bacteria and fungistatic activity
Źródło: Microbiol. Res. - 2000, vol. 155, 2, s. 107-112, il., bibliogr.
p-ISSN: 0944-5013
Polskie słowa kluczowe: gleby ; wapnowanie ; piasek gliniasty ; piasek luźny ; odczyn gleby ; mikroorganizmy glebowe ; grzyby ; bakterie ; działanie fungistatyczne
Angielskie słowa kluczowe: soil ; pH ; fungi ; bacteria ; fungistatic activity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.382
Praca afiliowana przez UP
24/25
Rok: 1998
Autorzy: Jan Domański, Andrzej Łyczyński, Marian Pietrzak, Grażyna Runowska, Daniel Stanisławski
Tytuł: Świnie złotnickie białe ze stad Przybroda i Sielinko w ocenie wartości rzeźnej
Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 1998, 50 (302), s. 67-90, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1770
Angielskie słowa kluczowe: fattener ; warm carcass weight ; midline fat measurement ; weight of ham ; specific gravity of ham ; pH
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
25/25
Rok: 1996
Autorzy: Piotr Gronek, Janusz Buczyński
Tytuł: Jakość surowców poubojowych dzika (Sus scrofa Ferus)
Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 1996, 48 (289), cz. 2, s. 105-111, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1770
Angielskie słowa kluczowe: wild boar ; pH ; meat ; organs
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP