logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: OXYSTEROLS
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2016
Autorzy: Sylwia Chudy, Agnieszka Makowska
Tytuł: Changes in selected oxysterols in powdered foodstuffs
Źródło: Mljekarstvo. - 2016, vol. 66, 1, s. 66-72, bibliogr.
p-ISSN: 0026-704X e-ISSN: 1846-4025
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 listopada 2016].
Angielskie słowa kluczowe: oxysterols ; powdered foodstuffs ; food concentrates
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.631
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2016
Autorzy: Romualda Danków, Joanna Teichert, Jan Pikul, Natalia Osten-Sacken, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Cholesterol i produkty jego utleniania w liofilizatach mleka klaczy i kumysu
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2016, t. 10, z. 1, art. 11, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_10_11.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: liofilizacja ; mleko klaczy ; kumys ; oksysterole ; cholesterol ; TBA ; indeks bieli
Angielskie słowa kluczowe: freeze-drying ; mare milk ; kumiss ; oxysterols ; cholesterol ; TBA ; white index
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/4
Rok: 2012
Autorzy: Małgorzata Kaźmierska, Magdalena Rudzińska, B. Jarosz, Z. Dobrzański, T. Trziszka
Tytuł: Changes of the fatty acid composition, cholesterol and cholesterol oxide contents in whole egg after pulsed electric field treatment
Źródło: Arch. Geflugelkd. - 2012, t. 76, z. 4, s. 246-253, bibliogr.
p-ISSN: 0003-9098
Angielskie słowa kluczowe: enriched eggs ; polyunsaturated fatty acids ; cholesterol ; oxysterols ; pulsed electric fields
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.400
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2008
Autorzy: Sylwia Chudy, Jan Pikul, Edyta Kowalska
Tytuł: Charakterystyka koncentratu mleczno-jajowego podczas przechowywania
Źródło: Towarozn. Probl. Jakości. - 2008, 4 (17), s. 63-76, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1733-747X
Polskie słowa kluczowe: koncentraty spożywcze ; proszek mleczno-jajowy ; kwasy tłuszczowe ; sterole ; oksysterole
Angielskie słowa kluczowe: food concentrates ; milk and egg powder ; fatty acids ; sterols ; oxysterols
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP