logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: OXIDATION
Liczba odnalezionych rekordów: 12



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/12
Rok: 2018
Autorzy: Marianna Raczyk, Anna Paszel-Jaworska, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Cytotoxic activity of stigmasteryl esters and products of their thermo-oxidative degradation against drug sensitive and drug resistant human acute lymphoblastic leukemia cells
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2018, 17 (1), s. 11-18, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 kwietnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: stigmasterol ; fatty acid ; ester ; oxidation ; oligomers ; cytotoxicity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science Core Collection - Emerging Sources Citation Index

    Adres url:
    DOI:
    2/12
    Rok: 2018
    Autorzy: M. Rudzińska
    Tytuł: Thermo-oxidative degradation of phytosterols in model system and food products
    W: Proceedings of the 8th International Conference on the Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław 20-21 June 2018.
    Adres wydawniczy: [Wrocław] : Uniwersytet Przyrodniczy. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, 2018
    Szczegóły: s. 53-54
    ISBN: 978-83-951359-0-3
    Polskie słowa kluczowe: fitosterole ; degradacja ; utlenianie
    Angielskie słowa kluczowe: phytosterols ; degradation ; oxidation
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    3/12
    Rok: 2017
    Autorzy: Małgorzat Moczkowska, Andrzej Półtorak, Magdalena Montowska, Edward Pospiech, Agnieszka Wierzbicka
    Tytuł: The effect of the packaging system and storage time on myofibrillar protein degradation and oxidation process in relation to beef tenderness
    Źródło: Meat Sci. - 2017, vol. 130, s. 7-15, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0309-1740
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 kwietnia 2017].
    Angielskie słowa kluczowe: beef ; protein degradation ; oxidation ; polymerization ; tenderness
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.821
    Punktacja MNiSW: 40.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    4/12
    Rok: 2016
    Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Joanna Kobus-Cisowska, Dominik Kmiecik, Józef Korczak, Barbara Helak, Krzysztof Dziedzic, Danuta Górecka
    Tytuł: Antioxidative potential, nutritional value and sensory profiles of confectionery fortified with green and yellow tea leaves (Camellia sinensis)
    Źródło: Food Chem. - 2016, vol. 211, 15 November, s. 448-454, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0308-8146
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 sierpnia 2016].
    Angielskie słowa kluczowe: tea ; Camellia sinensis ; yellow tea ; green tea ; antioxidants ; fiber ; lipids ; oxidation
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.529
    Punktacja MNiSW: 40.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    5/12
    Rok: 2016
    Autorzy: A. Kaczmarek, M. Rudzińska, M. Muzolf-Panek, T. Szablewski, R. Cegielska-Radziejewska
    Tytuł: Antioxidant and antimicrobial effect of garlic, onion and marjoram in fresh minced pork during refrigerated storage
    W: Proceedings of the 7th International Conference on the "Quality and safety in food production chain" : Wrocław 23-24 June 2016.
    Adres wydawniczy: Wrocław : [Wrocław University of Environmental and Life Sciences], 2016
    Szczegóły: s. 36-37
    ISBN: 978-83-7717-240-7
    Polskie słowa kluczowe: lipidy ; utlenianie ; mięso
    Angielskie słowa kluczowe: lipids ; oxidation ; meat
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    6/12
    Rok: 2014
    Autorzy: Magdalena Rudzińska, Roman Przybylski, Erwin Wąsowicz
    Tytuł: Degradation of phytosterols during storage of enriched margarines
    Źródło: Food Chem. - 2014, vol. 142, 1 January, s. 294-298, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0308-8146
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 kwietnia 2014].
    Polskie słowa kluczowe: utlenianie ; margaryna ; fitosterole
    Angielskie słowa kluczowe: oxidation ; margarines ; phytosterol ; storage ; gas chromatography
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.391
    Punktacja MNiSW: 40.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    7/12
    Rok: 2012
    Autorzy: Zofia Zaborowska, Krzysztof Przygoński, Agnieszka Bilska
    Tytuł: Antioxidative effect of thyme (Thymus vulgaris in sunflower oil
    Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2012, 11 (3), s. 283-291, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 lutego 2016].
    Polskie słowa kluczowe: ekstrakt tymianku ; antyoksydanty ; utlenianie ; olej słonecznikowy
    Angielskie słowa kluczowe: thyme extract ; antioxidants ; oxidation ; sunflower oil
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 9.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    8/12
    Rok: 2012
    Autorzy: Dominik Kmiecik, Anna Gramza-Michałowska, Joanna Kobus-Cisowska, Józef Korczak, Magdalena Człapka-Matyasik
    Tytuł: The effect of plant extracts on the content of triglyceride polymers during oil heatinh at high temperature
    W: Proceedings. Science and Technology Innovation for Healthy Cereals and Oils : 14th ICC Cereal and Bread Congress and Forum on Fats and Oils, August 6-9, 2012, Beijing, China.
    Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2012]
    Szczegóły: s. 287-288
    Angielskie słowa kluczowe: natural antioxidants ; oxidation ; oils ; high temperature ; polymers ; triglycerides
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    9/12
    Rok: 2011
    Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Joanna Bajerska
    Tytuł: The fate of volatile markers of baking process during the storage of bakery foods
    Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2011, vol. 61, Suppl.1, s. 122
    p-ISSN: 1230-0322
    Uwagi: Tytuł zeszytu: EuroFoodChem XVI Translating food chemistry into health benefits: Conference Proceedings Gdańsk 6th-8th July, 2011. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 listopada 2017].
    Angielskie słowa kluczowe: volatile compounds ; oxidation ; biscuits ; antioxidants
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    10/12
    Rok: 2008
    Autorzy: Anna Gramza-Michałowska
    Tytuł: Analiza wpływu ekstraktów herbaty Camellia sinensis na stabilność oksydacyjną tłuszczu zwierzęcego
    Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2008, t. 41, nr 3, s. 777-781, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0365-9445
    Polskie słowa kluczowe: tłuszcz ; utlenianie ; ekstrakt herbaty ; Camellia sinensis
    Angielskie słowa kluczowe: lipid ; oxidation ; tea extracts ; Camellia sinensis
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 4.000
    Praca afiliowana przez UP
    11/12
    Rok: 2006
    Autorzy: A. Gramza, J. Korczak, K. Szymandera-Buszka, J. Reguła, J. Anioła
    Tytuł: Influence of light presence in linoleic acid emulsion with tea extracts
    Źródło: Pol. J. Environ. Stud. - 2006, vol. 15, no. 2b, s. 238-242, bibliogr.
    p-ISSN: 1230-1485
    Angielskie słowa kluczowe: lipid emulsion ; light presence ; oxidation ; tea extracts
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.353
    Praca afiliowana przez UP
    12/12
    Rok: 2004
    Autorzy: Magdalena Rudzińska, Józef Korczak, Anna Gramza, Erwin Wąsowicz, Paresh C. Dutta
    Tytuł: Inhibition of stigmasterol oxidation by antioxidants in purified sunflower oil
    Źródło: J. AOAC Int. - 2004, vol. 87, iss. 2, s. 499-504
    p-ISSN: 1060-3271
    Polskie słowa kluczowe: herbata zielona ; alfa-tokoferol ; ekstrakty roślinne ; rozmaryn lekarski ; hydroksytoluen ; stigmasterol ; olej słonecznikowy ; przeciwutleniacze ; utlenianie
    Angielskie słowa kluczowe: green tea ; alpha-tocopherol ; plant extracts ; rosemary ; butylated hydroxytoluene ; stigmasterol ; sunflower oil ; antioxidants ; oxidation
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.147
    Punktacja MNiSW: 10.000
    Praca afiliowana przez UP
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP