logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ORGANIC FOOD
Liczba odnalezionych rekordów: 21



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/21
Rok: 2019
Autorzy: Władysława Łuczka
Tytuł: Demand factors of development of the organic food market - a review of Polish research
Tytuł równoległy: Uwarunkowania popytowe rozwoju rynku żywności ekologicznej - przegląd polskich badań
Źródło: Ann. Pol. Assoc. Agric. Agribus. Econ. - 2019, t. 21, z. 3, s. 260-276, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1508-3535 e-ISSN: 2450-7296
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 października 2019].
Polskie słowa kluczowe: popyt ; konsumenci ; rynek żywnościowy ; żywność ekologiczna ; badania
Angielskie słowa kluczowe: demand ; consumers ; market ; organic food ; research
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/21
Rok: 2019
Autorzy: Władysława Łuczka
Tytuł: Changes in the behavior of organic food consumers
Źródło: Ekon. Śr. - 2019, nr 3 (70), s. 140-155, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0867-8898 e-ISSN: 2300-6420
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 października 2019].
Angielskie słowa kluczowe: consumer ; purchasing behavior ; market ; organic food
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/21
Rok: 2018
Autorzy: Joanna Smoluk-Sikorska
Tytuł: The organic food market in Poland - obstacles and development opportunities in retail
W: International Scientific Days 2018. "Towards Productive, Sustainable and Resilient Global Agriculture and Food Systems" : May 16-17, 2018 Nitra, Slovak Republic, Conference Proceedings / Ed. Elena Horská, Zuzana Kapsdorferová, Marcela Hallová.
Adres wydawniczy: Prague : Wolters Kluwer ČR, 2018
Szczegóły: s. 1131-1143, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 978-80-7598-180-6 (pdf)
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 22 listopada 2018].
Angielskie słowa kluczowe: development ; market ; obstacles ; opportunities ; organic food ; product range ; pricing policy ; retail ; supply sources
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/21
Rok: 2017
Autorzy: Joanna Smoluk-Sikorska, Władysława Łuczka, Sławomir Kalinowski
Tytuł: The state of organic food processing in Poland
W: Agrarian Perspectives XXVI. Competitiveness of European Agriculture and Food Sectors : Proceedings of the 26th International Scientific Conference, September 13-15, Prague, Czech Republic.
Adres wydawniczy: Prague : Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Economics and Management, 2017
Szczegóły: s. 349-354, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 978-80-213-2787-0
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 stycznia 2018].
Liczba arkuszy: 0,5
Angielskie słowa kluczowe: organic farming ; organic food ; processing ; state ; strengths ; weaknesse
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    Adres url:
    5/21
    Rok: 2017
    Autorzy: Norbert Szalaty, Monika Wojcieszak
    Tytuł: The chosen aspects of haushold expenditures on organic food in Wielkopolska
    Źródło: Intercathedra. - 2017, no. 33/4, s. 128-133, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 1640-3622
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 lutego 2018].
    Angielskie słowa kluczowe: household budgets ; spending on food ; conventional foot ; organic food
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 10.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    6/21
    Rok: 2017
    Autorzy: Władysława Łuczka
    Tytuł: Development of organic food production and processing following the accession to the European Union
    Źródło: Intercathedra. - 2017, no. 33/4, s. 61-67, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 1640-3622
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 lutego 2018].
    Angielskie słowa kluczowe: development ; European Union ; Poland ; production ; processing ; organic food
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 10.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    7/21
    Rok: 2017
    Autorzy: Joanna Smoluk-Sikorska
    Tytuł: Pricing policy in organic food retail trade
    Tytuł równoległy: Polityka cenowa w handlu detalicznym żywnością ekologiczną
    Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2017, 3 (45), s. 675-683, il., bibliogr., abstr., streszcz.
    p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 kwietnia 2018].
    Polskie słowa kluczowe: ceny ; żywność ekologiczna ; polityka cenowa ; stratefie cenowe
    Angielskie słowa kluczowe: prices ; organic food ; pricing policy ; pricing strategies
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 13.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    8/21
    Rok: 2017
    Autorzy: Andrzej Osuch, Piotr Rybacki, Ewa Osuch, Przemysław Przygodziński, Leszek Piechnik
    Tytuł: The hierarchy of decision-making criteria for choosing organic food by consumers on the example of vegetables and fruits with the use of the APH method
    Tytuł równoległy: Hierarchizacja kryteriów decyzyjnych wyboru żywności ekologicznej przez konsumentów na przykładzie warzyw i owoców z wykorzystaniem metody AHP
    Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2017, vol. 62, 4, s. 54-58, il., bibliogr., abstr., streszcz.
    p-ISSN: 1642-686X
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 października 2017].
    Polskie słowa kluczowe: żywność ekologiczna ; rolnictwo ekologiczne ; procesy decyzyjne
    Angielskie słowa kluczowe: organic food ; organic farming ; decision-making process
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 12.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    9/21
    Rok: 2017
    Autorzy: Joanna Smoluk
    Tytuł: Distribution of organic food in Poland
    Źródło: Zesz. Nauk. SGGW Wars., Probl. Rol. Świat. - 2017, t. 17 (32), z. 4, s. 292-301, il.,bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 2081-6960 e-ISSN: 2544-0659
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 października 2018].
    Angielskie słowa kluczowe: organic food ; distribution ; retail ; product range ; supply sources ; price level ; Poland
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 13.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    10/21
    Rok: 2016
    Autorzy: Władysława Łuczka
    Tytuł: The changes on the organic food market
    Tytuł równoległy: Zmiany na rynku żywności ekologicznej
    Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2016, 4 (42), s. 597-605, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 lutego 2017].
    Polskie słowa kluczowe: zmiany ; produkcja ; dystrybucja ; ceny ; konsumpcja ; żywność ekologiczna
    Angielskie słowa kluczowe: changes ; production ; distribution ; processes ; consumption ; organic food
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 13.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    11/21
    Rok: 2016
    Autorzy: Władysława Łuczka
    Tytuł: Mocne i słabe strony przetwórstwa ekologicznego
    Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2016, t. 18, z. 5, s. 143-148, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1508-3535 e-ISSN: 2450-7296
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 grudnia 2016].
    Polskie słowa kluczowe: mocne strony ; słabe strony ; przetwórstwo ekologiczne ; żywność ekologiczna
    Angielskie słowa kluczowe: strengths ; weaknesse ; organic food processing ; organic food
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 10.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    12/21
    Rok: 2014
    Autorzy: Joanna Smoluk-Sikorska, Władysława Łuczka
    Tytuł: Supply sources of specialist outlets offering organic food in Poland
    Tytuł równoległy: Źródła zaopatrzenia sklepów specjalistycznych oferujących żywność ekologiczną w Polsce
    Źródło: Folia Pomer. Univ. Technol. Stetin., Oecon. - 2014, 314 (77) 4, s. 99-106, il., bibliogr.
    p-ISSN: 2081-0644
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 czerwca 2015].
    Polskie słowa kluczowe: asortyment ; sklepy specjalistyczne ; sprzedaż ; źródła zaopatrzenia ; żywność ekologiczna
    Angielskie słowa kluczowe: organic food ; product range ; retail ; specialist outlets ; supply sources
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 8.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    13/21
    Rok: 2014
    Autorzy: Joanna Smoluk-Sikorska
    Tytuł: Sale of organic food in specialist outlets in Poland
    Źródło: Intercathedra. - 2014, no. 30/3, s. 72-79, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1640-3622
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 czerwca 2015].
    Angielskie słowa kluczowe: organic food ; retail ; specialist shops ; product range ; Poland
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 10.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    14/21
    Rok: 2013
    Autorzy: Joanna Smoluk-Sikorska, Władysława Łuczka-Bakuła
    Tytuł: Sale of organic food in specialist and general retail grocery outlets - a comparative analysis
    Tytuł równoległy: Sprzedaż żywności ekologicznej w sklepach specjalistycznych i drobnodetalicznych placówkach spożywczych - analiza porównawcza
    Źródło: Acta Sci. Pol., Oecon. - 2013, 12 (1), s. 35-44, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1644-0757
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 stycznia 2014 r.].
    Polskie słowa kluczowe: żywność ekologiczna ; dystrybucja ; sklepy specjalistyczne ; sklepy drobnodetaliczne ; oferta asortymentowa ; źródła zaopatrzenia
    Angielskie słowa kluczowe: organic food ; distribution ; specialist outlets ; product range ; supply sources ; general retail grocery outlets
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 10.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    15/21
    Rok: 2013
    Autorzy: Władysława Łuczka-Bakuła
    Tytuł: Consumer assessment of organic food market
    Źródło: Intercathedra. - 2013, no. 29/3, s. 7-14, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1640-3622
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 marca 2014].
    Angielskie słowa kluczowe: market ; organic food ; consumers ; assessment
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 10.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    16/21
    Rok: 2011
    Autorzy: Władysława Łuczka-Bakuła, Joanna Smoluk-Sikorska
    Tytuł: Quality as a criterion for purchasing decisions of the organic food consumers
    Tytuł równoległy: Jakośc jako kryterium zakupu konsumentów żywności ekologicznej
    Źródło: Zesz. Nauk. - Uniw. Ekon. Pozn. - 2011, 216, s. 214-222, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1689-7374
    Angielskie słowa kluczowe: organic food ; consumer ; quality ; purchasing decisions
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 6.000
    Praca afiliowana przez UP
    17/21
    Rok: 2007
    Autorzy: Władysława Łuczka-Bakuła
    Tytuł: Ocena rynku żywności ekologicznej w aspekcie zrównoważonej konsumpcji
    Źródło: Folia Univ. Agric. Stetin., Oecon. - 2007, 48(256), s. 187-194, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 1643-7683
    Polskie słowa kluczowe: rynek ; konsumpcja zrównoważona ; żywność ekologiczna
    Angielskie słowa kluczowe: organic food ; market ; sustainable consumption
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 4.000
    Praca afiliowana przez UP
    18/21
    Rok: 2007
    Autorzy: Joanna Smoluk, Władysława Łuczka-Bakuła
    Tytuł: The offer and supply sources of organic food in specialist shops in Poland
    W: Managing Economic, Social and Biological Transformations : Proceedings of the First Green Week Scientific Conference / Ed. by Andrea Knierim, Jens Nagel, Caroline Schäfer.
    Adres wydawniczy: Berlin : Margraf Publischers, 2007
    Szczegóły: s. 219-224, il., bibliogr., abstr.
    ISBN: 978-3-8236-1499-9
    Angielskie słowa kluczowe: organic food ; distribution channels ; specialist shops ; supply sources ; assortment
    Charakt. formalna: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    19/21
    Rok: 2005
    Autorzy: Władysława Łuczka-Bakuła
    Tytuł: Percepcja żywności ekologicznej przez konsumentów
    Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2005, t. 7, z. 8, s. 164-170, il., bibliogr., streszcz., abstr.
    p-ISSN: 1508-3535
    Polskie słowa kluczowe: konsumenci ; żywność ekologiczna ; rynek żywności ekologicznej
    Angielskie słowa kluczowe: consumer ; organic food ; organic food market
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 1.000
    Praca afiliowana przez UP
    20/21
    Rok: 2005
    Autorzy: Magdalena Kozera, Zbigniew Gołaś
    Tytuł: Rozwój rynku żywności organicznej jako wyznacznik kierunku zmian dla rolnictwa
    Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2005, t. 7, z. 8, s. 135-140, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1508-3535
    Polskie słowa kluczowe: rynek żywnościowy ; żywność organiczna ; spożycie żywności ; rolnictwo organiczne
    Angielskie słowa kluczowe: food market ; organic food ; consumption of food ; organic products ; organic agriculture
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 1.000
    Praca afiliowana przez UP
    21/21
    Rok: 2004
    Autorzy: W. Łuczka-Bakuła
    Tytuł: Rolnictwo i rynek żywności ekologicznej w Unii Europejskiej i w krajach wstępujących do UE
    Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2004, t. 6, z. 2, s. 184-189, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 1508-3535
    Polskie słowa kluczowe: rolnictwo ekologiczne ; żywność ekologiczna ; Unia Europejska
    Angielskie słowa kluczowe: organic agriculture ; organic food ; European Union
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 1.000
    Praca afiliowana przez UP
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP