logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: OLIVE OIL
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2016
Autorzy: Minar M. M. Hassanein, Adel G. Abdel-Razek, Magdalena Rudzinska, M. Hassan El-Mallah
Tytuł: Comprehensive study on the characteristics and authenticity of Egyptian monovarietal coratina virgin olive oil
Źródło: Int. J. ChemTech Res. - 2016, vol. 9, no. 9, s. 86-94, bibliogr.
p-ISSN: 0974-4290 e-ISSN: 2455-9555
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 grudnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: oliwa z oliwek ; tokoferole ; fitosterole ; kwasy tłuszczowe ; zafałszowania żywności
Angielskie słowa kluczowe: olive oil ; tocopherols ; phytosterols ; fatty acids ; adulteration ; authenticity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
Adres url:
2/5
Rok: 2013
Autorzy: F. Peres, H. H. Jeleń, M. Majcher, M. Arraias, L. Martins, S. Ferreira-Dias
Tytuł: Characterization of aroma compounds in Portuguese extra virgin olive oils from Galega Vulgar and Cobrancosa cultivars using GC - O and GC × GC - ToFMS
Źródło: Food Res. Int. - 2013, vol. 54, iss. 2, s. 1979-1986, il., bibliogr.
p-ISSN: 0963-9969
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line [Dostęp: 21 stycznia 2014].
Angielskie słowa kluczowe: harvest date ; olive cultivar ; olive oil ; volatile compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.050
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/5
Rok: 2007
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Henryk H. Jeleń
Tytuł: The potential of different techniques for volatile compounds analysis coupled with PCA for the detection of the adulteration of olive oil with hazelnut oil
Źródło: Food Chem. - 2008, vol. 110, iss. 3, s. 751-761, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: adulteration ; olive oil ; volatile compounds ; hazelnut oil
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.696
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/5
Rok: 2005
Autorzy: Ewa Flaczyk, Joanna Kobus, Magdalena Rudzińska, Krystyna Buszka, Danuta Górecka, Barbara Szczepaniak, Józef Korczak
Tytuł: Badania nad jakością i trwałością oliwy "extra virgin" dostępnej w handlu detalicznym
Źródło: Rośl. Oleiste. - 2005, t. 26, z. 2, s. 621-630, il., bibliogr.
p-ISSN: 1233-8273
Polskie słowa kluczowe: oliwa z oliwek ; jakość ; trwałość ; stabilność oksydacyjna
Angielskie słowa kluczowe: olive oil ; quality indexes ; oxidative stability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2005
Autorzy: Ewa Flaczyk, Joanna Kobus, Magdalena Rudzińska, Krystyna Buszka, Danuta Górecka, Barbara Szczepaniak, Józef Korczak
Tytuł: Badania nad jakością i trwałością oliwy "extra virgin" dostępnej w handlu detalicznym
Źródło: Rośl. Oleiste. - 2005, t. 26, z. 2, s. 621-630, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1233-8273 e-ISSN: 2084-5057
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 czerwca 2018].
Polskie słowa kluczowe: oliwa z oliwek ; wskaźniki jakościowe ; stabilność oksydacyjna
Angielskie słowa kluczowe: olive oil ; quality indexes ; oxidative stability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP