logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: OLIGOMERS
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2018
Autorzy: Marianna Raczyk, Anna Paszel-Jaworska, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Cytotoxic activity of stigmasteryl esters and products of their thermo-oxidative degradation against drug sensitive and drug resistant human acute lymphoblastic leukemia cells
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2018, 17 (1), s. 11-18, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 kwietnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: stigmasterol ; fatty acid ; ester ; oxidation ; oligomers ; cytotoxicity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2014
Autorzy: Robert Borowiak, Grzegorz Leśnierowski
Tytuł: Physicochemical properties of lysozyme modified thermally with dextran
W: Food Science Horizon 2014 : 19th Conference of Young Researchers Sections of Polish Society of Food Technologists, 3rd International Conference, 7-9 May 2014, Warsaw, Poland, Book of abstracts / Ed. by Bartosz Kruszewski.
Adres wydawniczy: [Warszawa] : [b.m.], [2014]
Szczegóły: s. 131
Angielskie słowa kluczowe: lysozyme ; dextran ; modification ; oligomers ; physicochemical properties
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 2013
Autorzy: Robert Borowiak, Grzegorz Leśnierowski
Tytuł: Application of calcium ions in thermo-chemical modification of lysozyme
W: 18th Conference of Young Researchers Section of Polish Society of Food Technologist - 2nd International Session : Quo vadis alimentum?, Poznań, 14th-16th May 2013.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], [2013]
Szczegóły: s. 74
Angielskie słowa kluczowe: lysozyme modification ; oligomers ; antibacterial activity ; calcium ions
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2013
Autorzy: Grzegorz Leśnierowski, Robert Borowiak, Renata Cegielska-Radziejewska, Jerzy Stangierski
Tytuł: Resorcinol as protective agent in thermochemical modification of lysozyme
Źródło: Food Technol. Biotechnol. - 2013, vol. 51, no. 3, s. 410-413, il., bibliogr.
p-ISSN: 1330-9862
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 listopada 2013].
Angielskie słowa kluczowe: lysozyme ; resorcinol ; modification ; oligomers ; hydrolytic activity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.977
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/5
Rok: 2003
Autorzy: S.K. Hoffmann, I. Polus, W. Hilczer, J. Goslar, S. Kiczka, B. Doczekalska
Tytuł: EPR and ESEEM identification of free radicals and molecular structure of the oligomers formed during polycondensation of 1-chloro-4-nitrobenzene with sodium sulfides in N-methyl-2-pyrrolidone
Źródło: Pol. J. Chem. - 2003, vol. 77, no. 1, s. 87-98, il., bibliogr.
p-ISSN: 0137-5083
Angielskie słowa kluczowe: poly (4-faydrazo-diphenylenedisulfide) ; oligomers ; radical polymerization ; radical EPR ; ESEEM
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.515
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP