logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: OLFACTOMETRY
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
Rok: 2012
Autorzy: Elżbieta Wojtowicz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Janusz Adamiec
Tytuł: Sposób na zapewnienie wysokiej jakości aromatu naturalnych przypraw liściastych
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 2, art. 36, il, bibliogr., streszcz., abstr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_36.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: przyprawy ; dekontaminacja ; aromat ; mikrokapsułkowanie ; SPME/GC ; olfaktometria ; ocena sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: spices ; decontamination ; aroma ; microencapsulation ; SPME/GC ; olfactometry ; sensory analysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/2
Rok: 2007
Autorzy: Elżbieta Wojtowicz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Krzysztof Przygoński
Tytuł: Influence of steam water sterilization process on the content of volatile aroma compounds in marjoram (Origanum majorana L.) estimated with GC/MS and GC/O
Tytuł równoległy: Wpływ sterylizacji parą na zawartość lotnych związków zapachowych majeranku (Origanum majorana L.) oceniany metodami GC/MS i GC/O
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2007, vol. 57, no. 3 (A), s. 151-155, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Polskie słowa kluczowe: rośliny przyprawowe ; sterylizacja parą wodną ; majeranek ; Origanum majorana ; olejki eteryczne ; metody badań ; chromatografia gazowa ; spektrometria masowa ; olfaktometria ; analiza sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: marjoram ; Origanum majorana ; volatile aromatic compounds ; sterilization ; mass spectrometry ; gas chromatography ; olfactometry ; sensory analysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP