logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: OILS
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2019
Autorzy: Justyna Piechocka, Krystyna Szymandera-Buszka, Joanna Kobus-Cisowska, Anna Gramza-Michałowska, Anna Jędrusek-Golińska
Tytuł: The effect of thiamine concentration on the antioxidative activity indices in tea extracts
Źródło: Antioxidants. - 2019, vol. 8, iss. 11, art. no. 555, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2076-3921
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 grudnia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: oils ; thiamine ; ethanol tea extracts ; antioxidants ; oxidative stability
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.520
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/6
Rok: 2015
Autorzy: Mohammad Hassan Azarbad, Henryk Jeleń
Tytuł: Determination of hexanal - an indicator of lipid oxidation by static headspace gas chromatography (SHS-GC) in fat-rich food matrices
Źródło: Food Anal. Meth. - 2015, vol. 8, iss. 7, s. 1727-1733, il., bibliogr.
p-ISSN: 1936-9751 e-ISSN: 1936-976X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 września 2015].
Angielskie słowa kluczowe: hexanal ; oils ; autooxidation ; static headspace ; rancidity ; gas chromatography
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.167
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/6
Rok: 2015
Autorzy: Halina Makała, Ryszard Rezler
Tytuł: Właściwości mechaniczno-reologiczne modelowych układów tłuszczowych
W: Technologiczne kształtowanie jakości żywności / Pod red. nauk. Karoliny M. Wójciak i Zbigniewa J. Dolatowskiego.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2015
Szczegóły: s. 181-188, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-935421-9-2
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 4 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: właściwości reologiczne ; układ tłuszczowy ; tłuszcz wieprzowy ; oleje ; błonnik
Angielskie słowa kluczowe: rheological properties ; pork fat ; oils ; fiber
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/6
Rok: 2014
Autorzy: Krystyna Szymandera-Buszka
Tytuł: Studia nad stabilnością tiaminy w obecności wybranych produktów tłuszczowych i przeciwutleniaczy
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014. - 104 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
Seria: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 471
ISBN: 978-83-7160-747-9
Liczba arkuszy: 6,5
Polskie słowa kluczowe: chlorowodorek tiaminy ; oleje roślinne ; kwasy tłuszczowe ; przeciwutleniacze ; hydrolizaty białkowe ; stabilność oksydacyjna
Angielskie słowa kluczowe: thiamine hydrochloride ; oils ; fatty acids ; antioxidants ; protein hydrolysate ; oxidative stability
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2012
Autorzy: Dominik Kmiecik, Anna Gramza-Michałowska, Joanna Kobus-Cisowska, Józef Korczak, Magdalena Człapka-Matyasik
Tytuł: The effect of plant extracts on the content of triglyceride polymers during oil heatinh at high temperature
W: Proceedings. Science and Technology Innovation for Healthy Cereals and Oils : 14th ICC Cereal and Bread Congress and Forum on Fats and Oils, August 6-9, 2012, Beijing, China.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2012]
Szczegóły: s. 287-288
Angielskie słowa kluczowe: natural antioxidants ; oxidation ; oils ; high temperature ; polymers ; triglycerides
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 2010
Autorzy: Dominik Kmiecik, Józef Korczak
Tytuł: Tłuszcze smażalnicze - jakość, degradacja termiczna i ochrona
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2010, t. 4, z. 2, art. 23, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_4_23.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu
Polskie słowa kluczowe: smażenie ; tłuszcz smażalniczy ; degradacja tłuszczu ; degradacja termiczna ; przeciwutleniacze naturalne ; przeciwutleniacze syntetyczne ; produkty smażone ; zawartość tłuszczu
Angielskie słowa kluczowe: frying process ; oils ; thermal changes ; natural antioxidants ; synthetic antioxidants
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP