logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: NUTRITIVE VALUE
Liczba odnalezionych rekordów: 13



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/13
Rok: 2018
Autorzy: Barbara Wróbel, Waldemar Zielewicz
Tytuł: Chemical composition of green forage in relation to legume plant species and its share in the meadow sward
Tytuł równoległy: Zależność składu chemicznego zielonki od gatunku rośliny bobowatej i jej udziału w runi łąkowej
Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2018, vol. 63, 3, s. 131-136, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1642-686X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 grudnia 2018].
Polskie słowa kluczowe: koniczyna czerwona ; komonica zwyczajna ; wartość pokarmowa ; skład chemiczny
Angielskie słowa kluczowe: red clover ; birdsfoot trefoil ; nutritive value ; chemical composition
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/13
Rok: 2017
Autorzy: Anita Zaworska, Andrzej Frankiewicz, Małgorzata Kasprowicz-Potocka
Tytuł: The influence of narrow-leafed lupin seed fermentation on their chemical composition and ileal digestibility and microbiota in growing pigs
Źródło: Arch. Anim. Nutr. - 2017, vol. 71, no. 4, s. 285-296, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1745-039X e-ISSN: 1477-2817
Polskie słowa kluczowe: fermentacja ; łubin wąskolistny ; trzoda chlewna ; żywienie zwierząt
Angielskie słowa kluczowe: bacterial count ; fermentation ; Lupinus angustifolius ; pigs ; protein digestibility ; nutritive value
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.887
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/13
Rok: 2017
Tytuł: Smaki boczniaka / Pod red. Iwony Golak-Siwulskiej i Marka Siwulskiego
Adres wydawniczy: Poznań : Bogucki Wydawnictwo Naukowe, 2017. - 209 s. : il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7986-124-8
Polskie słowa kluczowe: Pleurotus ; wartość odżywcza ; substancje prozdrowotne ; właściwości lecznicze ; przetwarzanie ; uprawa amatorska
Angielskie słowa kluczowe: oyster mushroom ; nutritive value ; health-promoting substances ; medicinal properties ; processing ; amateur cultivation
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/13
Rok: 2014
Autorzy: Katarzyna Waszkowiak, Krystyna Szymandera-Buszka, Marzanna Hęś
Tytuł: Effect of ethanolic flax (Linum usitatissimum L.) extracts on lipid oxidation and changes in nutritive value of frozen-stored meat products
Tytuł równoległy: Wpływ ekstraktów etanolowych z nasion lnu (Linum usitatissimum L.) na utlenianie lipidów oraz zmianę wartości odżywczej produktów mięsnych przechowywanych zamrażalniczo
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2014, 13 (2), s. 135-144, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: len zwyczajny ; nasiona ; ekstrakt etanolowy ; utlenianie lipidów ; retencja tiaminy ; białka ; wartość odżywcza
Angielskie słowa kluczowe: flax seed ; ethanolic extract ; lipid oxidation ; thiamine retention ; protein ; nutritive value
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/13
Rok: 2011
Autorzy: Marzanna Hęś, Martyna Jeżewska, Krystyna Szymandera-Buszka, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Wpływ dodatków przeciwutleniających na wybrane wskaźniki wartości odżywczej mięsa suszonego
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2011, R. 18, nr 5 (78), s. 94-106, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: mięso ; liofilizacja ; utlenianie lipidów ; przeciwutleniacze ; wartość odżywcza
Angielskie słowa kluczowe: meat ; lyophilization ; oxidation of lipids ; antioxidants ; nutritive value
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.155
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/13
Rok: 2009
Autorzy: Julita Reguła
Tytuł: Wartość odżywcza i ocena organoleptyczna ciastek wzbogacanych w susz grzybowy shitake Lentinula edodes
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2009, R. 16, nr 4 (65), s. 79-85, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: wartość odżywcza ; ciastka ; shiitake ; ocena organoleptyczna
Angielskie słowa kluczowe: nutritive value ; cookies ; shiitake mushroom ; organoleptic assessment
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
Adres url:
7/13
Rok: 2007
Autorzy: Marzanna Hęś, Józef Korczak, Anna Gramza
Tytuł: Changes of lipid oxidation degress and their influence on protein nutritive value of frozen meat products
Tytuł równoległy: Zmiany stopnia utlenienia lipidów i ich wpływ na wartość odżywczą białka mrożonych produktów mięsnych
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2007, vol. 57, no. 3, s. 323-328, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 sierpnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: meat ; lipid peroxidation ; antioxidants ; nutritive value ; lysine ; methionine ; protein digestibility
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/13
Rok: 2004
Autorzy: Józef Korczak, Marzanna Hęś, Anna Gramza, Anna Jędrusek-Golińska
Tytuł: Influence of fat oxidation on the stability of lysine and protein digestibility in frozen meat products
Źródło: Electron. J. Pol. Agric. Univ. [Dokument elektroniczny]. - 2004, vol. 7, iss. 1, art. 2, il., bibliogr.
http://www.ejpau.media.pl/volume7/issue1/food/art-02.html
e-ISSN: 1505-0297
Uwagi: Topic: Food Science and Technology.
Angielskie słowa kluczowe: meat ; fat oxidation ; antioxidants ; nutritive value ; lysine ; protein digestibility
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/13
Rok: 2003
Autorzy: S. Krzywiecki, S. Kozłowski
Tytuł: Właściwości chemiczne Lolium perenne determinujące jej wykorzystanie w żywieniu zwierząt
Źródło: Łąk. Pol. - 2003, 6, s. 120-134, bibliogr.
p-ISSN: 1506-5162
Polskie słowa kluczowe: trawy ; życica trwała ; Lolium perenne ; właściwości chemiczne ; smakowitość ; wykorzystanie ; żywienie zwierząt
Angielskie słowa kluczowe: chemical composition ; digestibility ; Lolium perenne ; nutritive value ; palatability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
10/13
Rok: 2001
Autorzy: A. Swędrzyński
Tytuł: Ocena niektórych właściwości biologicznych Arrhenatherum elatius w aspekcie poprawy jego wartości pokarmowej
Źródło: Łąk. Pol. - 2001, 4, s. 171-182, bibliogr.
p-ISSN: 1506-5162
Polskie słowa kluczowe: trawy ; rajgras wyniosły ; Arrhenatherum elatius ; właściwości biologiczne ; wartość pokarmowa
Angielskie słowa kluczowe: forage grasses ; Arrhenatherum elatius ; biological properties ; nutritive value
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
11/13
Rok: 2000
Autorzy: Bożena Szymaś, Antoni Przybył
Tytuł: Application of biological and chemical methods in the laboratoryevaluation of the nutritive value of pollen substitute in honey bee nutrition
Źródło: Sci. Pap. Agric. Univ. Pozn., Anim. Sci. - 2000, vol. 2, s. 127-136, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1508-9185
Angielskie słowa kluczowe: honey bee ; feeding ; pollen substitute ; nutritive value ; methods
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
12/13
Rok: 1998
Autorzy: Stanisław Kozłowski, Piotr Goliński, Irena Kukułka, Piotr Domański
Tytuł: Cukry - czynnik determinujący wartość pokarmową odmian Trifolium pratense
Źródło: Biul. Nauk. - 1998, 1, s. 227-233, bibliogr.
p-ISSN: 1505-4705
Polskie słowa kluczowe: koniczyna czerwona ; Trifolium pratense ; odmiany roślin ; wartość pokarmowa ; skład chemiczny ; cukry ; zawartość cukrów ; czynniki siedliska ; warunki klimatyczne ; warunki glebowe
Angielskie słowa kluczowe: Trifolium pratense ; cultivars ; sugars ; nutritive value
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/13
Rok: 1998
Autorzy: Jan Kryszak, Helena Kruczyńska
Tytuł: Wartość pokarmowa mieszanek lucerny z trawami
Źródło: Biul. Nauk. - 1998, 1, s. 235-241, bibliogr.
p-ISSN: 1505-4705
Polskie słowa kluczowe: lucerna siewna ; Medicago sativa ; trawy ; mieszanki lucerny z trawami ; wartość pokarmowa ; zielonki ; kiszonki ; skład chemiczny
Angielskie słowa kluczowe: alfalfa ; grass ; mixture ; nutritive value ; silage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP