logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: NUTRITIONAL PROPERTIES
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2018
Autorzy: Luiza Dawidowicz
Tytuł: Boczniak florydzki (Pleurotus florida (Mont.) Singer) - mało znany gatunek boczniaka
W: Nauka dla środowiska : T. 3 / Red. nauk. Tomasz Cłapa, Luiza Dawidowicz, Emil Mariusz Szymański.
Adres wydawniczy: Zgorzelec : GSP, 2018
Szczegóły: s. 40-47, il., bibliogr., streszcz., abstr.
ISBN: 978-83-944317-8-5
Uwagi: V Ogólnopolska Konferencja Młodych Naukowców "Nauka dla środowiska przyrodniczego", Poznań, 12-14 kwietnia 2018 r.
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: uprawa grzybów ; właściwości odżywcze ; właściwości lecznicze ; boczniak
Angielskie słowa kluczowe: mushroom cultivation ; nutritional properties ; healing properties
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2018
Autorzy: Raghavendra Prasad, Luiza Dawidowicz
Tytuł: Jackfruit (Artocarpus heterophyllus) - fruit with health-promoting properties and high nutritional value
Tytuł równoległy: Jackfruit (Artocarpus heterophyllus) - owoc o prozdrowotnych właściwościach i wysokiej wartości odżywczej
W: Nauka dla środowiska : T. 3 / Red. nauk. Tomasz Cłapa, Luiza Dawidowicz, Emil Mariusz Szymański.
Adres wydawniczy: Zgorzelec : GSP, 2018
Szczegóły: s. 26-31, il., bibliogr., streszcz., abstr.
ISBN: 978-83-944317-8-5
Uwagi: V Ogólnopolska Konferencja Młodych Naukowców "Nauka dla środowiska przyrodniczego", Poznań, 12-14 kwietnia 2018 r.
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: minerały ; wartości odżywcze ; witaminy ; uprawa roślin ; owoce ; Indie
Angielskie słowa kluczowe: minerals ; nutritional properties ; vitamins ; fruits cultivation ; India
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2014
Autorzy: Alain Kondjovan, Achim Kohler, Carolina Eva Realini, Stéphane Portanguen, Ryszard Kowalski, Sylvie Clejron, Philippe Gatellier, Sylvie Chevolleau, Jean-Marie Bonny, Laurent Debrauwer
Tytuł: Towards models for the prediction of beef meat quality during cooking
Źródło: Meat Sci. - 2014, vol. 97, iss. 3, s. 323-331, il., bibliogr.
p-ISSN: 0309-1740
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 września 2015].
Angielskie słowa kluczowe: meat quality ; nutritional properties ; heterocyclic aromatic amines ; cooking process ; mathematical modeling
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.615
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/4
Rok: 2009
Autorzy: Danuta Górecka, Piotr Konieczny, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Inulina znaczenie żywieniowe i technologiczne
Źródło: Przem. Spoż. - 2009, t. 63, 10, s. 22, 24, 27, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: inulina ; właściwości żywieniowe ; zastosowanie
Angielskie słowa kluczowe: inulin ; nutritional properties ; application
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP