logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: NUCLEAR MAGNETIC RESONANCE
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2015
Autorzy: Jerzy Stangierski, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: The influence of heating and cooling process on the water binding in transglutaminase-modified chicken protein preparation, assessed using low-field NMR
Źródło: Food Bioprocess Technol. - 2015, vol. 8, iss. 12, s. 2359-2367, il., bibliogr.
p-ISSN: 1935-5130 e-ISSN: 1935-5149
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 grudnia 2015].
Angielskie słowa kluczowe: mechanically recovered chicken meat ; myofibril preparation ; transglutaminase ; nuclear magnetic resonance
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.574
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2008
Autorzy: Jerzy Stangierski, Hanna Maria Baranowska, Ryszard Rezler, Jacek Kijowski
Tytuł: Enzymatic modification of protein preparation obtained from water-washed mechanically recovered poultry meat
Źródło: Food Hydrocolloids. - 2008, vol. 22, iss. 8, s. 1629-1636, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0268-005X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: mechanically recovered poultry meat ; poultry surimi ; transglutaminase ; dynamic mechanical analysis ; nuclear magnetic resonance
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.511
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/3
Rok: 2005
Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Michał Piatek, Włodzimierz Dolata, Elżbieta Piotrkowska, Ryszard Rezler
Tytuł: Analiza stanu związania wody w farszach wędlin drobno rozdrobnionych wyprodukowanych z błonnikiem łubinu
Źródło: Inż. Rol. - 2005, R. 9, 11 (71), s. 25-36, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1429-7264
Polskie słowa kluczowe: błonnik łubinu ; farsz ; magnetyczny rezonans jądrowy
Angielskie słowa kluczowe: lupine cellulose ; meat stuffing ; free and bound water ; nuclear magnetic resonance
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP