logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: NOVEL FOOD
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2019
Autorzy: Adamina Duda, Julia Adamczak, Paulina Chełmińska, Justyna Juszkiewicz, Przemysław Kowalczewski
Tytuł: Quality and nutritional/textural properties of durum wheat pasta enriched with cricket powder
Źródło: Foods. - 2019, vol. 8, iss. 2, art. 46, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2304-8158
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 4 lutego 2019].
Angielskie słowa kluczowe: novel food ; insects ; high-protein pasta ; protein enrichment ; texture ; consumer acceptance
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.011
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/7
Rok: 2019
Autorzy: Katarzyna Walkowiak, Przemysław Łukasz Kowalczewski, Piotr Kubiak, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Effect of cricket powder addition on 1H NMR mobility and texture of pork pâté
Źródło: J. Microbiol. Biotechnol. Food Sci. - 2019, vol. 9, no. 2, s. 191-194, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1338-5178
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 października 2019].
Angielskie słowa kluczowe: novel food ; texture ; low field NMR ; meat products ; water activity ; water dynamics
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
Adres url:
DOI:
3/7
Rok: 2019
Autorzy: Krzysztof Smarzyński, Paulina Sarbak, Szymon Musiał, Paweł Jeżowski, Michał Piatek, Przemysław Łukasz Kowalczewski
Tytuł: Nutritional analysis and evaluation of the consumer acceptance of pork pâté enriched with cricket powder - preliminary study
Źródło: Open Agric. - 2019, vol. 4, iss. 1, s. 159-163, bibliogr., abstr.
e-ISSN: 2391-9531
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 marca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: insect ; novel food ; cricket powder ; consumer acceptance ; pâté
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science Core Collection - Emerging Sources Citation Index

    Adres url:
    DOI:
    4/7
    Rok: 2016
    Autorzy: Dominik Kmiecik, Joanna Kobus-Cisowska, Ewa Flaczyk, Bartosz Kulczyński, Monika Przeor, Adrianna Frączek
    Tytuł: Palczatka cytrynowa (Cymbopogon citratus L.) jako składnik nowej żywności bioaktywnej
    W: Innowacyjne rozwiązania w technologii żywności i żywieniu człowieka / Red. Tomasz Tarko, Iwona Drożdż, Dorota Najgebauer-Lejko, Aleksandra Duda-Chodak.
    Adres wydawniczy: Kraków : Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 2016
    Szczegóły: s. 156-165, il., bibliogr.
    ISBN: 978-83-937001-8-9
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 września 2016].
    Polskie słowa kluczowe: palczatka cytrynowa ; Cymbopogon citratus ; nowa żywność
    Angielskie słowa kluczowe: Cymbopogon citratus ; novel food
    Charakt. formalna: PRM
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    5/7
    Rok: 2016
    Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Dominik Kmiecik, Ewa Flaczyk, Monika Przeor, Bartosz Kulczyński
    Tytuł: Projekt nowego produktu z dodatkiem nasion chia (Salvia hispanica L.) jako składnika żywności bioaktywnej
    W: Innowacyjne rozwiązania w technologii żywności i żywieniu człowieka / Red. Tomasz Tarko, Iwona Drożdż, Dorota Najgebauer-Lejko, Aleksandra Duda-Chodak.
    Adres wydawniczy: Kraków : Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 2016
    Szczegóły: s. 23-31, il., bibliogr.
    ISBN: 978-83-937001-8-9
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 listopada 2016].
    Polskie słowa kluczowe: nasiona chia ; nowa żywność
    Angielskie słowa kluczowe: chia seeds ; novel food
    Charakt. formalna: PRM
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    6/7
    Rok: 2015
    Autorzy: Izabela Lipińska
    Tytuł: Ryzyko innowacyjne w produkcji żywności - aspekty prawne i ekonomiczne
    Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2015, t. 17, z. 1, s. 129-134, bibliogr.
    p-ISSN: 1508-3535
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 sierpnia 2015].
    Polskie słowa kluczowe: ryzyko produkcyjne ; innowacyjność ; klonowanie zwierząt ; żywność ; aspekty prawne ; aspekty ekonomiczne
    Angielskie słowa kluczowe: production risk ; innovations ; novel food ; animal cloning
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 10.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    7/7
    Rok: 2013
    Autorzy: Maria Urbańska, Wojciech Andrzejewski, Andrzej Łakomy, Henryk Gierszal
    Tytuł: Predation on alien species: A case of oystercatcher (Hematoppus ostralegus) foragining on Sinanodonta woodiana - an alien pond mussel
    Źródło: Pol. J. Ecol. - 2013, vol. 61, no. 1, s. 175-177, bibliogr.
    p-ISSN: 1505-2249
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp:10 sierpnia 2015].
    Angielskie słowa kluczowe: oystercatcher ; Haematopus ostralegus ; Chinese pond mussel ; Sinanodonta woodiana ; invasion species ; novel food
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.554
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP