logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: NITRATES V
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2016
Autorzy: Anna Zbierska, Czesław Przybyła, Żaneta Dwornikowska
Tytuł: Seasonal variability of selected nutrients in the waters of lakes Niepruszewskie, Pamiatkowskie and Strykowskie
Źródło: J. Ecol. Eng. - 2016, vol. 17, iss. 4, s. 129-137, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2299-8993
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: nutrients ; accumulation ; lake eutrophication ; nitrates (V) ; water pollution ; trophic state
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2011
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Dorota Walkowiak-Tomczak, Róża Biegańska-Marecik
Tytuł: Wpływ składu atmosfery oraz czasu przechowywania na zmiany zawartości azotanów (V) i (III) w surówce warzywnej typu Coleslaw
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2011, t. 44, nr 3, s. 719-724, il., bibliogr., streszcz.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: azotany(V) ; azotany(III) ; surówka typu coleslaw ; atmosfera modyfikowana
Angielskie słowa kluczowe: coleslaw mix ; nitrates(V) ; nitrates(III) ; modifed atmosphere
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/4
Rok: 2011
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Changes in contents of nitrates(V) and nitrates(III) in small radish packaged and stored in modified atmosphere
Tytuł równoległy: Zmiany zawartości azotanów(V) i azotanów(III) w rzodkiewce zapakowanej i przechowywanej w atmosferze modyfikowanej
Źródło: Ecol. Chem. Eng. A. - 2011, vol. 18, no. 1, s. 129-137, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1898-6188 e-ISSN: 2084-4530
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: rzodkiewka ; azotany(V) ; azotany(III) ; atmosfera modyfikowana ; folie o różnej przepuszczalności dla tlenu
Angielskie słowa kluczowe: small radish ; nitrates(V) ; nitrates(III) ; modified atmosphere ; films with different oxygen permeability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/4
Rok: 2011
Autorzy: Janusz Czapski, Katarzyna Gościnna, Marcin Kidoń
Tytuł: Sok z buraka ćwikłowego : Wpływ masy i części korzenia buraka na wyróżniki soku
Źródło: Przem. Spoż. - 2011, t. 65, 11, s. 50-52, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: burak ćwikłowy ; barwniki betalainowe ; azotany (V) ; zdolność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: beetroot ; betalain pigments ; nitrates (V) ; antioxidant capacity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP