logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: NATIVE CORN STARCH
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2014
Autorzy: Daria Szymanowska-Powałowska, Grażyna Lewandowicz, Piotr Kubiak, Wioletta Błaszczak
Tytuł: Stability of the process of simultaneous saccharification and fermentation of corn flour. The effect of structural changes of starch by stillage recycling and scaling up of the process
Źródło: Fuel. - 2014, vol. 119, 1 March, s. 328-334, il., bibliogr.
p-ISSN: 0016-2361
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 sierpnia 2015].
Angielskie słowa kluczowe: ethanol ; simultaneous saccharification ; fermentation ; native corn starch
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.520
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2013
Autorzy: Wojciech Białas, Ewelina Celińska, Radosław Dembczyński, Daria Szymanowska, Magdalena Nowacka, Teofil Jesionowski, Włodzimierz Grajek
Tytuł: Cross-flow microfiltration of fermentation broth containing native corn starch
Źródło: J. Membr. Sci. - 2013, vol. 427, s. 118-128, il., bibliogr.
p-ISSN: 0376-7388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: natywna skrobia kukurydziana ; mikrofiltracja ; ciśnienie transmembranowe ; szybkość styczna
Angielskie słowa kluczowe: native corn starch ; microfiltration ; transmembrane pressure ; cross-flow velocity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.908
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/3
Rok: 2012
Autorzy: Daria Szymanowska-Powałowska, Grażyna Lewandowicz, Wioletta Błaszczak, Artur Szwengiel
Tytuł: Structural changes of corn starch during fuel ethanol production from corn flour
Źródło: BioTechnologia (JBCBB). - 2012, vol. 93 (3), s. 333-341, il., bibliogr.
p-ISSN: 0860-7796
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 maja 2015].
Angielskie słowa kluczowe: ethanol ; simultaneous saccharification ; fermentation ; native corn starch
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP