logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MYCOTOXIN
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2019
Autorzy: Adam Perczak, Krzysztof Juś, Daniela Gwiazdowska, Katarzyna Marchwińska, Agnieszka Waśkiewicz
Tytuł: The effciency of deoxynivalenol degradation by essential oils under in vitro conditions
Źródło: Foods. - 2019, vol. 8, iss. 9, art. no. 403, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2304-8158
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 stycznia 2020].
Angielskie słowa kluczowe: deoxynivalenol ; essential oils ; reduction ; mycotoxin ; food safety ; LC-MS/MS
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.011
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2019
Autorzy: Łukasz Tomczyk, Tomasz Szablewski, Kinga Stuper-Szablewska, Sebastian Nowaczewski, Renata Cegielska-Radziejewska
Tytuł: The influence of the conditions of acquisition and storage of table eggs on changes in their quality and the presence of mycobiota and Fusarium mycotoxins
Źródło: Poult. Sci. - 2019, vol. 98, iss. 7, s. 2964-2971, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0032-5791 e-ISSN: 1525-3171
Angielskie słowa kluczowe: eggs ; hen breeding systems ; microscopic fungi ; mycotoxin
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.027
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/4
Rok: 2016
Autorzy: Adam Perczak, Krzysztof Juś, Katarzyna Marchwińska, Daniela Gwiazdowska, Agnieszka Waśkiewicz, Piotr Goliński
Tytuł: Degradation of zearalenone by essential oils under in vitro conditions
Źródło: Front. Microbiol. - 2016, vol. 7, art. 1224, bibliogr.
p-ISSN: 1664-302X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 grudnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: essential oils ; zearalenone ; degradation ; mycotoxin ; HPLC analysis
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.076
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/4
Rok: 2014
Autorzy: Kinga Mruczyk, Jan Jeszka
Tytuł: Zagrożenia zdrowotne wynikające z konsumpcji żywności zanieczyszczonej wybranymi mikotoksynami
W: Ekologiczne konteksy warunków życia i ich uwarunkowania / Pr. zbior. pod red. Urszuli Kontny i Henryka Jaskóleckiego.
Adres wydawniczy: Mysłowice : Wydawnictwo Górnośląskiej Wyższej Szkoły Pedegogicznej imienia Kardynała Augusta Hlonda, 2014
Szczegóły: s. 115-125, bibliogr.
ISBN: 978-83-89032-84-3
Liczba arkuszy: 0,63
Polskie słowa kluczowe: mikotoksyny ; mikotoksykozy ; zagrożenie zdrowotne
Angielskie słowa kluczowe: mycotoxin ; mycotoxicosis ; health risks
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP