logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MUSCLES
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2018
Autorzy: Monika Stachowiak, Izabela Szczerbal, Krzysztof Flisikowski
Tytuł: Investigation of allele-specific expression of genes involved in adipogenesis and lipid metabolism suggests complex regulatory mechanisms of PPARGC1A expression in porcine fat tissues
Źródło: BMC Genet. - 2018, vol. 19, art. 107, il., bibliogr., abstr.
https://bmcgenet.biomedcentral.com/track/pdf/10.1186/s12863-018-0696-6
e-ISSN: 1471-2156
Uwagi: Dostęp: 30 listopada 2018
Angielskie słowa kluczowe: allele-specific expression ; CpG methylation ; fat ; muscles ; pig ; PPARA ; PPARG ; PPARGC1A ; SREBF1
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.547
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2014
Autorzy: Michał Piatek, Hanna Maria Baranowska, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak
Tytuł: Modern thawing methods and muscle structure
Źródło: Fleischwirtsch. Int. - 2014, vol. 29, 2, s. 83-87, il., bibliogr.
p-ISSN: 0179-2415
Angielskie słowa kluczowe: computer image analysis ; low-field NMR ; muscles ; thawing ; water mobility
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2013
Autorzy: Michał Piątek, Hanna Maria Baranowska, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak
Tytuł: Mikrostruktur und Molekulardynamik von Wasser in aufgetautem Fleisch
Źródło: Fleischwirtschaft. - 2013, 9, s. 100-104, il., bibliogr.
p-ISSN: 0015-363X
Angielskie słowa kluczowe: computer image analysis ; low-field NMR ; muscles ; thawing ; water mobility
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: GER
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.086
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2010
Autorzy: Hanna Gajewska-Szczerbal, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Water holding properties in pork longissimus dorsi muscle due to two different injection techniques
Źródło: Fleischwirtsch. Int. - 2010, vol. 25, 3, s. 56-59, il.
p-ISSN: 0179-2415
Angielskie słowa kluczowe: muscles ; curing technique ; water ; water activity ; NMR
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP