logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MUSCLE FIBRES
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
Rok: 2016
Autorzy: Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Ryszard Rezler, Hanna Gajewska-Szczerbal
Tytuł: The influence of meat muscle structural properties on mechanical and texture parameters of canned ham
Źródło: J. Food Eng. - 2016, vol. 181, s. 1-9, il., bibliogr.
p-ISSN: 0260-8774
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 kwietnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: connective tissue ; muscle fibres ; rheology ; texture ; canned ham
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.099
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/2
Rok: 2006
Autorzy: Bożena Grześ, Edward Pospiech, Wojciech Kapelański, Andrzej Łyczyński, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska
Tytuł: A comparison of properties of meat of various quality groups (RFN, RFN-s, PSE and ASE) obtained from first farrowing gilts
Tytuł równoległy: Porównanie właściwości mięsa o zróżnicowanej jakości pozyskanego od loszek jednorazówek
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2006, vol. 24, suppl. 2, s. 99-104, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Artykuł przedstawiony na: III Conference "Genetic and Environmental Possibilities of Adjusting the Slaughter Value and Meat Quality of Animals to Consumers' Requirements", 7-8 September 2006, Lublin-Krasnobród, Poland.
Angielskie słowa kluczowe: first farrowing gilts ; meat quality ; muscle fibres ; myosin ; porcine meat ; pigs
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP