logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MULBERRY
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2018
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Dominik Kmiecik, Joanna Kobus-Cisowska, Anna Żywica, Krzysztof Dziedzic, Anna Brzozowska
Tytuł: Phytonutrients in oat (Avena sativa L.) drink: effect of plant extract on antiradical capacity, nutritional value and sensory characteristics
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2018, vol. 68, no. 1, s. 63-71, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: oatmeal ; stevia ; mulberry ; yellow tea ; antioxidant potential
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.514
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/8
Rok: 2016
Autorzy: Małgorzata Kujawska, Małgorzata Ewertowska, Teresa Adamska, Ewa Ignatowicz, Ewa Flaczyk, Monika Przeor, Monika Kurpik, Jadwiga Jodynis-Liebert
Tytuł: Protective effect of Morus alba leaf extract on N-nitrosodiethylamine-induced hepatocarcinogenesis in rats
Źródło: In Vivo. - 2016, vol. 30, no. 6, s. 807-812, il., bibliogr.
p-ISSN: 0258-851X e-ISSN: 1791-7549
Angielskie słowa kluczowe: Morus alba ; mulberry ; comet assay ; lipid peroxidation ; protein carbonyls
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.953
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
3/8
Rok: 2014
Autorzy: Magdalena Jeszka-Skowron, Ewa Flaczyk, Jan Jeszka, Zbigniew Krejpcio, Ewelina Król, Maciej S. Buchowski
Tytuł: Mulberry leaf extract intake reduces hyperglycaemia in streptozotocin (STZ)-induced diabetic rats fed high-fat diet
Źródło: J. Funct. Foods. - 2014, vol. 8, s. 9-17, il., bibliogr.
p-ISSN: 1756-4646
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 5 lutego 2015].
Angielskie słowa kluczowe: mulberry ; rats ; diabetes ; metabolism ; carbohydrates ; antioxidant activity ; phenolics ; high-fat diet
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.574
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/8
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Anna Gramza-Michałowska, Dominik Kmiecik, Ewa Flaczyk, Józef Korczak
Tytuł: Mulberry fruit as an antioxidant component in muesli
Źródło: Agric. Sci. - 2013, vol. 4, no. 5B, s. 130-135, il., bibliogr.
p-ISSN: 2156-8553 e-ISSN: 2156-8561
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: morwa ; aktywność przeciwutleniająca ; Morus alba
Angielskie słowa kluczowe: mulberry ; antioxidant activity ; Morus alba
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/8
Rok: 2012
Autorzy: Monika Przeor, Ewa Flaczyk, Magdalena Jeszka, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: HPLC method evaluation of flavonols content in white mulberry leaves dried in different temperatures
Tytuł równoległy: Ocena metodą HPLC zmian zawartości flawonoli w liściach morwy białej suszonych w różnych temperaturach
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 104-105
Polskie słowa kluczowe: morwa biała ; liście ; flawonole ; temperatura suszenia ; wysokosprawna chromatografia cieczowa
Angielskie słowa kluczowe: mulberry ; leaves ; flavonols ; drying temperature ; high-performance liquid chromatography
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
6/8
Rok: 2012
Autorzy: Danuta Górecka, Patrycja Komolka, Joanna Dziedzic, Paulina Smoczyńska, Ewa Flaczyk, Andrzej Sidor
Tytuł: Using biologically active substances in the production of confectionery products
Tytuł równoległy: Wykorzystanie substancji biologicznie aktywnych w wyrobach cukierniczych
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 84-85
Polskie słowa kluczowe: wyroby cukiernicze ; substancje biologicznie czynne ; inulina ; aronia ; morwa
Angielskie słowa kluczowe: confectionery ; biologically active substances ; inulin ; chokeberry ; mulberry
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
7/8
Rok: 2012
Autorzy: Danuta Górecka, Patrycja Komolka, Krzysztof Dziedzic, Paulina Smoczyńska, Ewa Flaczyk, Andrzej Sidor
Tytuł: Using biologically active substances in the production of confectionery products
Tytuł równoległy: Wykorzystanie substancji biologicznie aktywnych w wyrobach cukierniczych
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 64-65
Polskie słowa kluczowe: wyroby cukiernicze ; substancje biologicznie aktywne ; inulina ; aronia ; morwa
Angielskie słowa kluczowe: confectionery ; biologically active substances ; inulin ; chokeberry ; mulberry
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
8/8
Rok: 2012
Autorzy: Monika Przeor, Ewa Flaczyk, Magdalena Jeszka, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Using HPLC and spectrophotometric methods in the evaluation of bioactive compounds in morus alba leaves
Tytuł równoległy: Wykorzystanie metody HPLC i metod spektrofotometrycznych w ocenia zawartości substancji bioaktywnych liści morwy białej
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 62-63
Polskie słowa kluczowe: morwa biała ; liście ; fenolokwasy ; temperatura suszenia ; wysokosprawna chromatografia cieczowa
Angielskie słowa kluczowe: mulberry ; leaves ; phenolic acids ; drying temperature ; high-performance liquid chromatography
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP