logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MUFFINS
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2018
Autorzy: Paulina Pauter, Maria Różańska, Paulina Wiza, Sandra Dworczak, Natalia Grobelna, Paulina Sarbak, Przemysław Ł. Kowalczewski
Tytuł: Effects of the replacement of wheat flour with cricket powder on the characteristics of muffins
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2018, 17 (3), s. 227-233, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 października 2018].
Angielskie słowa kluczowe: muffins ; cricket powder ; protein enrichment ; texture ; consumer acceptance
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science Core Collection - Emerging Sources Citation Index

    Adres url:
    DOI:
    2/5
    Rok: 2018
    Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Eva Ivanišova
    Tytuł: Wpływ dodatku suszonych owoców jagodowych na cechy babeczek bezglutenowych
    Źródło: Postępy Nauk. Technol. Przem. Rol.-Spoż. - 2018, t. 73, nr 2, s. 61-71, il., bibliogr., streszcz., abstr.
    p-ISSN: 2083-5809
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 listopada 2018].
    Polskie słowa kluczowe: muffiny ; czarna porzeczka ; jagoda ; antocyjany ; właściwości przeciwutleniające
    Angielskie słowa kluczowe: muffins ; black currant ; berry ; anthocyanins ; antioxidant properties
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    3/5
    Rok: 2016
    Autorzy: Joanna Bajerska, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Paweł Górnaś, Dalija Seglina
    Tytuł: The effects of muffins enriched with sour cherry pomace on acceptability, glycemic response, satiety and energy intake: a randomized crossover trial.
    Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2016, vol. 96, iss. 7, s. 2486-2493, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 czerwca 2016].
    Polskie słowa kluczowe: spożycie energii ; mufinki ; związki fenolowe ; glikemia poposiłkowa ; sytość ; analiza sensoryczna ; wytłoki wiśniowe
    Angielskie słowa kluczowe: energy intake ; muffins ; phenolic compounds ; postprandial glucose ; satiety ; sensory analysis ; sour cherry pomace
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.463
    Punktacja MNiSW: 35.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    4/5
    Rok: 2016
    Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Joanna Bajerska, Paweł Górnaś, Dalija Segliña, Agnieszka Pilarska, Teofil Jesionowski
    Tytuł: Physical and bioactive properties of muffins enriched with raspberry and cranberry pomace powder: A promising application of fruit by-products rich in biocompounds
    Źródło: Plant Foods Hum. Nutr. - 2016, vol. 71, 2, s. 165-173, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0921-9668 e-ISSN: 1573-9104
    Uwagi: Wersja online artykułu zawiera materiały uzupełniające, które są dostępne dla autoryzowanych użytkowników (The online version of this article (doi:10.1007/s11130-016-0539-4) contains supplementary material, which is available to authorized users). - Publikacja dostępna online [Dostęp: 5 kwietnia 2016].
    Angielskie słowa kluczowe: by-products ; muffins ; phenolic compounds ; tocochromanols ; stability ; microstructure
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.368
    Punktacja MNiSW: 35.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    5/5
    Rok: 2015
    Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Aleksander Siger, Artur Szwengiel, Joanna Bajerska
    Tytuł: Natural compounds from grape by-products enhance nutritive value and reduce formation of CML in model muffins
    Źródło: Food Chem. - 2015, vol. 172, 1 April, s. 78-85, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0308-8146
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 listopada 2014].
    Angielskie słowa kluczowe: grape by-products ; phenolic compounds ; muffins ; CML ; advanced glycation end products
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.052
    Punktacja MNiSW: 40.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP